Hyppää pääsisältöön
Albert Eckhardt lähtee toiseen kisapäivään paalupaikalta
Juha Hakulinen

Albert Eckhardt takaa-ajettavana Paltamo Openissa

Eckhardt (-2) ja Miki Kuronen (-1) ovat ainoat pelaajat 30:sta, joiden nimen edessä on finaalikierrokselle lähdettäessä miinusmerkki.

Tuimana puhaltanut tuuli piti tulostason aisoissa maanantaina käynnistyneessä Paltamo Openissa. Parhaiten haastavissa oloissa pelatusta kierroksesta selvisi St. Laurence Golfin Albert Eckhardt, joka pelasi tuloksen 70 (-2). Nurmijärven Golfklubin Miki Kuronen oli päivän toinen parin alittaja 71 (-1) lyönnin kierroksellaan.

Eckhardt oli pitkän päivän päätteeksi tyytyväisellä mielellä, kun oli saanut painettua tuloksensa alle parin.

”Tänään oli kaikin puolin hyvä päivä. Pysyin avauksilla hyvin metsien välissä. Sinne ei voinut lyödä draivia joka väliin, kun oli niin kova keli”, Eckhardt kertoi kierroksestaana.

Eckhardt oli juniorivuosinaan maamme menestyneimpiä pelaajia, lapsitähti, joka voitti muun muassa European Young Mastersin ja pääsi mukaan juniorien Ryder Cupiin 2010. Aikuistumisen myötä tahti laantui, loukkaantumisetkin ovat jarruttaneet urakehitystä, eikä menestystä ulkomailta ole tullut. 

Toisena oleva Kuronen nosti esille kilpailuun valmistautumisen, sillä osa kilpailijoista lensi maanantaiaamuna ensin Ouluun ja tuli sieltä bussikyydillä Paltamoon.

”Oli aika vilkas startti päivään. Olin alkukierroksesta vähän pihalla, enkä saanut oikein rytmistä kiinni. Ensimmäiset kuusi reikää taisi mennä kolme yli, mutta sen jälkeen sain rytmistä kiinni ja alkoi mitat löytyä”, Kuronen totesi tyytyväisenä.

Kuronen oli Eckhardtin kanssa samoilla linjoilla haastavasta kelistä.

”Kelihän oli todella myrskyisä. Pystyin kuitenkin pitämään pallon matalalla, ja draivit pysyivät hallinnassa. Se oli oikeastaan se avain, että pääsi niille birdiepaikoille”, Kuronen sanoi.

Päivän onnistujiin lukeutuivat myös Peter Erofejeff ja Eetu Isometsä, jotka pelasivat tuloksen 73 (+1).

Näppis Leinonen: "Tuulen suunta on vaihtunut"

Paltamon kentällä joka ainut päivä pelaava tai harjoitteleva Markku "Näppis" Leinonen on myös mukana pro-am muodosssa pelattavassa tapahtumassa. Hän on ryhmänsä "pro", vaikka pelaa muiden amatöörien tavoin keltaisilta merkeiltä.

"Oma peli oli maanantaina ihan luokatonta, kuten koko ryhmällämme. Tänään on pystyttävä parempaan. Viheriöt ovat hienossa kunnossa, väylillä on talvisääntö, jota näillä leveysasteilla tähän aikaan vuodesta vielä tarvitaan", Näppis kertoi aamuseitsemältä.

Valmistautumisrutiini Näppiksellä on hänelle tyypillinen. Hän oli aloittanut maalaushommat jo neljältä, peli käynnistyy yhdeksältä.

"Yöllä oli seitsemän astetta, kyllä se tästä lämpenee vielä jonkin verran. Tuulen suunta on vaihtunut, se tulee luoteesta ja on pahimmillaan kyllä jäätävä", Näppis ennakoi keliä.

Paltamo Open on 36-reikäinen pro-am muodossa pelattava kilpailu, jossa palkintorahaa on jaossa 10 000 euroa. Pelaajilta ei kerätä osallistumismaksuja. erikoisuutena oli myös se, että kuljetukset Paltamoon ja ylläpito hoituvat järjestäjän puolesta.

GoGolf suosittelee