Charley Hull kukisti Nelly Kordan New Yorkissa – Golf Channelin toimittaja nosti Jessica Kordan joukkueen ykköseksi

Karolin Lampert

Krista Bakker, Sanna Nuutinen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström kuittasivat kolmen päivän urakoinnistaan yhteensä yli 31 000 euroa.

LET:n Aramco Seriesin tapahtumissa joukkuekisa on palkintosummaltaan nelinkertainen henkilökohtaiseen sarjaan. Kolmen päivän kisassa kussakin neljän hengen tiimissä on amatööri mukana, joka voi vahvalla omalla panoksellaan ratkaista tapahtuman. New Yorkissa Glen Oaks Clubilla Jessica Kordan ja Sophia Popovin nelikot olivat kisan päätttyessä tasatuloksesa -41.

Kapteenit pelasivat auringon jo laskeuduttua keinovalaistuksessa uusinnan. Jessica Korda oli parempi, hän sekä Karolin Lampert ja Lina Boqvist kuittasivat kukin 47 000 euroa pankkitileilleen.
Korda hoiti uusinnan, mutta ryhmän sankari oli amatööri Alexandra O’Laughlin, jonka vahva esitys nosti ryhmän kärkitaistoon. O’Laughlin oli suurimpaan osaan kisan muista amatööreistä meriiteiltään täysin ylivoimainen. Hän työskentelee nykyään Golf Channelilla toimittajana ja juontajana. Juniorina ja vielä yliopistovuosinaan O’Laughlin pelasi golfia kilpatasolla Lewis Universityn joukkueessa.

Lampert ja Boqvist saivat voiton varsin pienillä meriiteillä, josta kertovat heidän sijoituksensa henkilökohtaisessa sarjassa, 64:s ja 51:s. Jessica Korda oli neljäs, mutta ilman O’Laughlinin panosta nelikko olisi jäänyt selvästi kärjen taakse.

Muillekin riitti jaettavaa. Nelly Kordan tiimissä 13:ksi sijoittunut Ursula Wikström sai 6470 euroa. Sanna Nuutisen, Krista Bakkerin ja Tiia Koiviston joukkueen kaikki pelaajat saivat 5970 euroa sijaluvulla 16:s

Charley Hullin unelmakierros toi voiton Nelly Kordasta

Charley Hull sai ykköstilastaan 25 000 euroa, reilun puolikkaan siitä, miitä joukkuekisan pelaajat kuittasivat

LADIES EUROPEAN TOUR

Jo 16-vuotiaana Solheim Cupissa voittoa juhlinut Englannin Charley Hull katkaisi pitkän voitottoman jaksonsa. Kierrostuloksin 69-70-65,-12 hän nousi viimeisenä päivänä ohi maailmanlistan ykkösen Nelly Kordan (-11).
Hullin ainoa voitto LPGA:lla on jo viiden vuoden takaa, LET:lla hän oli ennen tätä voittanut kahdesti, viimeksi 2019.

”Lauantain kierros oli yksi urani parhaista”, Hull arvioi.

Suomalaisista paras oli lopullisella listalla 17:ksi sijoittunut Krista Bakker (-1), joka hävisi Hullille 11 lyöntiä. Sanna Nuutisen (par) sijoitukseksi tuli 20:s, Tiia Koiviston (+5) edellä oli 41 pelaajaa, Ursula Wikstörmin (+8) sijaluku 84:n pelaajan kisassa oli 55:s.
Bakkerin tulot New Yorkista olivat noin 8 700 euroa, Nuutisen 8 500, Koiviston sekä Wikströmin 7 000 euroa.

LET:n pistelistalla Sanna Nuutinen säilytti toisen tilansa ja vankisti mahdollisuuksiaa päästä kauden päätteeksi LPGA:n karsintafinaaliin. Siihen otetaan Euroopan pistelistan viisi ensimmäistä.