Daniella Barrett ei yltänyt loppuotteluun naisamatöörien suurkilpailussa

Daniela Barrett johtaa naisten kilpailua avauskierroksen jälkeen yhdessä Hannele Mikkolan kanssa.

Amelia Garvey löi Daniella Barrettin Women’s Open Championshipin välierässä lukemin 3/1.

Daniella Barrett ei selviytynyt myöhemmin lauantaina pelattavaan finaaliin Women’s Open Championshipissä, jota pelataan legendaarisella Royal County Downin kentällä Pohjois-Irlannissa.

Nuori turkulainen hävisi välierässä Uuden-Seelannin Amelia Garveylle lukemin 3/1. Barrett ei ollut lauantaina reikätulosten perusteella yhtä hyvässä vireessä kuin aiempina päivinä, mutta taisteli silti finaalipaikasta vielä kolme reikää ennen loppua. Hän oli 16. reiän tiillä vain yhden reiän Garveytä perässä. Hän kuitenkin hävisi kaksi perättäistä reikää, joten reikäpeliottelu päättyi 17. reiän viheriölle.

Matkalla välierään Barrett päihitti neljä kilpasiskoaan, joten turkulaisen kisa oli kokonaisuudessaan kuitenkin varsin onnistunut.  Lyöntipelikarsinnassa Barrett sijoittui 57:nneksi, joten hän nosti selvästi tasoaan nainen naista vastaan pelatuissa reikäpeleissä.

Kahden kierroksen lyöntipelikarsinnassa paras suomalainen oli Kiira Riihijärvi, joka sijoittui siinä hienosti viidenneksi. Reikäpeleissä hän eteni puolivälieriin saakka. Neljänneksi lyöntipelissä sijoittui Barrettin tämänpäiväinen vastustaja Garvey, joka oli ottelussa ennakkosuosikki.

Garvey on amatöörien maailmanlistalla sijalla 200, kun Barrettin sijoitus on reilut kaksisataa sijaa heikompi. Hän tulee kuitenkin nousemaan seuraavalla listalla, sillä Women’s Open Championship on yksi maailman arvostetuimpia amatöörikoitoksia.

Garvey kohtaa loppuottelussa Englannin Emily Toyn, joka päihitti omassa ottelussaan Ruotsin Linn Grantin lukemin 2/0. Grant on amatöörien maailmanlistalla sijalla 25. Toy sai todella kovan päänahan, sillä hän on WAGR-listalla vasta sijalla 450.

Kisan voittaja saa kutsun kolmeen naisten majoriin eli AIG Women’s British Open, US Women’s Open ja The Evian Championship. Lisäksi kisan voittaja pääsee mukaan Augusta Nationalin kentällä ennen Mastersia pelattavaan amatöörihuippujen kisaan, joka pelattiin ensimmäisen kerran viime huhtikuussa.

Women’s Open Championship pelattiin ensimmäisen kerran vuonna 1893.