Emilia Tukiainen pelasi itselleen kortin Ladies European Tourille

Emilia Tukiainen sai ansaitsemansa

Ensimmäistä kauttaan ammattilaisena pelannut Emilia Tukiainen sijoittui kauden viimeisessä kisassaan haastajakiertueella kuudenneksi ja varmisti paikkansa LET:lle vuodeksi 2022.

Let Access Seriesin kausi 2021 päättyi perjantaina Barceloanassa suomalaisittain iloisissa merkeissä.
Emilia Tukiainen sijoittui kuudenneksi, joka varmisti hänelle saman sijoituksen myös pistelistalla, sekä nousun LET:lle tulevalle kaudelle.

Tukiainen pelasi 11 kisaa kiertueen 13:sta. Suoritusvarmuudesta kertoo se, että Joensuusta kotoisin oleva, jo vuosia Helsingin Pitäjänmäessä Talin kentän vieressä asunut Tukiainen sijoittui kahdesti kolmanneksi, kolme kertaa kuudenneksi, sekä kerran yhdeksänneksi.

Vaikka palkintopotit haastajakiertueella ovat pieniä, ansiot nousivat yli 14 000 euron. Tukiainen pääsi kokeilemaan myös pariin otteeseen taitojan LET:lla. Gant Ladies Openissa hän oli lopullisella tuloslistalla 40:s, häviten kolmella kierroksella voittaja Matilda Castrénille 15 lyöntiä.

Emilia Tukiainen ja Matilda Castrén harjoittelevat talvikaudella Green Golfissa Helsingin Malmilla, jossa Tukiainen on myös työskennellyt pitkään harjoittelun ohessa

Teemu Tyry

Tukiainen kuuluu Castrénin, Ursula Wisktrömin ja Noora Komulaisen tavoin Petteri Nykyn valmennustalliin, johon hän siirtyi alkuvuodesta 2021.
24-vuotias Tukiainen nousi kansalliselle huipulle Tampereella vaikuttavan Esa Lehden valmennuksessa.

Let Access Seriesilla suomalaisista pelasivat kauden aikana lähes kaikissa kisoissa myös Niina Liias (27.), Leena Makkonen (42.) sekä Ellinoora Moisio (82.)
Kaudella 2020 Tiia Koivisto voitti viiden kisan mittaiseksi supistuneen kiertueen pistelistan.