Erkko Trophyssä miehissä mentiin uusintaan, naisissa Kiira Riihijärvi oli omaa luokkaansa

Kiira Riihijärvi ja Ilari Saulo voittivat Finnish Amateur Championshipin.

Ilari Saulo ja Kiira Riihijärvi ovat Finnish Amateur Championshipin tuoreet mestarit. Saulon voitto ratkesi vasta uusinnassa.

Kiira Riihijärvi on voittanut toisen kerran perättäin Finnish Amateur Championshipin. Virpiniemi Golfia edustava Riihijärvi oli Helsingin Golfklubilla pelatussa kisassa omaa luokkaansa, sillä hän päihitti toiseksi tulleen Kanavagolfin Anna Backmanin peräti yhdeksällä lyönnillä.

Riihijärvi varmisti voiton pelaamalla huippukierrokset perjantaina ja lauantaina. Eilen hän iski tauluun Talin uuden kenttäennätyksen 62 lyöntiä (-9) ja tänään oululaisen tulos oli 67 (-4). Se ei kuitenkaan ollut päätöspäivän paras noteeraus, sillä viime viikolla Finnish Tourin osakilpailuvoiton Suur-Helsingin Golfissa napannut Henni Mustonen kiersi Talin tänään 66 lyönnillä.

Tahkon Golfseuraa edustava Mustonen jäi kuitenkin niukasti palkintopallin ulkopuolelle neljänneksi, sillä pronssin otti Aura Golfin Petra Salko. Turkulainen pelasi viimeiset 36 reikää lyönnin paremmin kuin Mustonen. Molempien pelaajien yhteistulos oli 213 lyöntiä (par).

Saulo vei voiton uusinnan eaglella

Miesten sarjassa voittotaistelu oli tiukka, ja mestaruus ratkesi vasta ensimmäisellä uusintareiällä. Uusintaan tuloksella -9 pääsivät Keimola Golfin Ilari Saulo ja Niitväljä Golfin Carl Hellat.

Saulo ei antanut virolaiselle mahdollisuuksia. Hän teki par 5 -reiällä eaglen ja kirkasti viimevuotisen hopean kullaksi. Saulo teki kisassa tasaista työtä pelaten kaikki kolme kilpailukierrosta 68 lyönnillä.

Kolmanneksi kilpailussa sijoittui kotikentällään pelannut Martin Plukka, joka päätyi samaan tulokseen kuin kisan yllätysnimi Saku Halonen Master Golf Clubista. Nuorten miesten tulos oli -8, mutta Plukka oli pelannut kaksi viimeistä kierrosta Halosta paremmin, joten pronssi jäi Taliin.

Halosta varmasti jäi kaivelemaan päätösreiän tuplabogi. 19-vuotiaalle bogi olisi riittänyt uusintaan ja parilla hän olisi voittanut kilpailun suoraan.

Toiseksi sijoittuneen Hellatin lisäksi virolaiset miehet esiintyivät muutenkin vahvasti, sillä Mattias Varjun oli viides. Ken-Marten Soo ja Markus Varjun jakoivat puolestaan 18:ta sijaa.