Erkko Trophyssa thrillerimäiset uusinnat – Arto Pehkonen ja Emilia Väistö mestareiksi

Emilia Väistö ja Arto Pehkonen selvittivät uusinnat edukseen tyylikkäästi ensimmäisellä yrittämällä
Emilia Väistö ja Arto Pehkonen ovat Erkko Trophyn hallitsevat mestarit. KUVA: Golfliitto

Väistö ratkaisi ykköstilansa komealla eaglella, Pehkosen birdien edessä kukistui Saku Halonen.

Erkko Trophy sai arvoisensa päätöksen, kun molempien sarjojen voittajat ratkaistiin uusinnassa.

Finnish Amateur Championshipin ratkaisupäivästä tuli juuri niin jännittävä kuin etukäteen saattoi aavistaa.Voittajia jouduttiin hakemaan uusintareikien kautta.
Erkko Trophyn sankareiksi pelasivat Laukaan Peurunkagolfin Arto Pehkonen (-4) ja Etelä-Pohjanmaan Golfin Emilia Väistö (+2).

Arto Pehkonen osaa arvostaa voittojaan kotimaisen golfin klassikkokilpailuissa

Golfliitto

Mikko Laihonen johti päätöskierroksen käynnistyessä miesten sarjaa. Ennakkoluulotonta golfia esittäneen Laihosen kierros lähti kuitenkin väärään suuntaan, 77 lyönnin kierros tiputti hänet yhdeksänneksi.
Muut kärkipelaajat esittivät tasaisia otteita  läpi päivän. 54 reiän urakan jälkeen Pehkonen ja Saku Halonen päätyivät neljä alle par -lopputulokseen.

Arto Pehkonen osaa arvostaa klassikkokisoja

Uusintareikänä pelattiin Talin 18. reikää. Pehkonen laittoi pelin pakettiin tekemällä  komean birdien, Halosen pari vastaan. Klassikkokisan voitto oli 29-vuotiaalle Pehkoselle makoisa.
”Voitin SM-kultaa kahdeksan vuotta sitten. Tässä välissä on ollut melkoista hiljaiseloa. Kaikki palaset loksahtivat kuitenkin paikalleen. Oli kyllä hienoa voittaa pitkästä aikaa”, Pehkonen iloitsi.
”Olen aina pitänyt SM-kisoja ja Erkkoa hienoimpina amatöörikisoina Suomessa. Kyllä tuntuu hyvältä saada nimi tuohon pokaaliin.”

Tuomas Nukari (-3) teki seuraa Pehkoselle ja Haloselle palkintokorokkeella. Kevin Jegers jEeli Kujanpää (-2) jakoivat neljännen sijan.

Emilia Väistö nousi tasoihin ja voittoon kahdella eaglella

Naisten kilpailussa Emilia Väistö  joutui kierroksen puolivälissät takaa-ajajaksi. Kerttu Hiltunen nousi muutaman lyönnin takamatkalta kärkipaikalle.
Kolmen lyönnin etumatka suli hetkessä, kun hän teki itse bogin 16. reiälle, ja takana tulevassa ryhmässä pelannut Väistö löi 15. reiällä bunkkerilyöntinsä reikään ja teki eaglen.

Emilia Väistö  venyi ratkaisevilla hetkillä jäätyään jo kolmen lyönnin päähän Kerttu Hiltusesta.

Emilia Väistö venyi ratkaisevilla hetkillä jäätyään jo kolmen lyönnin päähän Kerttu Hiltusesta.
Golfliitto

Naisten uusinta oli yhtä lyhyt kuin miehilläkin, kun Väistö löi upean toisen lyönnin kahteen metriin lipusta Talin legendaarisella 18:lla, joka on saanut viheriölleen uudet jylhät muodot.
Kun Hiltusen birdie ei uponnut, oli Väistöllä helppo työ kuitata voitto itselleen eagleputillaan.

Juniorimaajoukkueen vakiokasvoksi noussut Väistö otti Talissa uransa ensimmäisen voiton aikuisten tasolla.

”Voitto tuntuu sanoin kuvaamattoman hyvältä. Täällä oli tosi kovia pelaajia mukana, ja onnistuin siitä huolimatta nousemaan ykköseksi”, Väistö sanoi onnellisena.

Kaksi eaglea viiteen viimeiseen reikään tehnyt Väistö kertoi, että 15. reiän bunkkerieagle oli kilpailun käännekohta hänelle.
”Sitä ennen oli ollut muutama vaikea reikä, mutta eaglen jälkeen tiesin, että vielä minulla on vielä rahkeita voittoon asti.”

Naisten kilpailussa kolmanneksi sijoittui Anna Backman (+3), joka jäi lyönnin päähän uusinnasta. Aada Rissasen (+4) kohtalona oli neljäs sija.
Huippukuntoinen Talin kenttä keräsi jälleen kehut pelaajilta. Helsinkiin ennustettu kova vesisade alkoi vasta kilpailun palkintojenjaon jälkeen.

Säidenkin puolesta 56:n kerran järjestetty Erkko Trophy oli menestys.