Hyppää pääsisältöön

Guide-kenttävierailu: Pickala Golf

Suomen suurin ja samalla monipuolisin golfkeskus Pickala Golf lumoaa golfarin heti ensisilmäyksellä hyvinhoidettuine kenttineen ja ympäristöineen. Kolmen kentän kokonaisuudesta löytyy jokaiselle oma suosikkinsa.

Pickalan pitkäjänteinen kehitystyö ja toimintastrategia on saanut varauksettoman hyväksynnän golfarien keskuudessa siitäkin huolimatta, että jatkuva kehittäminen tarkoittaa käytännössä sitä, että joku kentän kulma on jatkuvasti remontin ja korjauksen alaisena. Tällä kaudella Pickalassa uusitaan vaiheittain Seaside-kentän griinejä.

”Vaiheittainen kentän remontoiminen on pitkällä tähtäimellä kustannustehokkain tapa pitää kenttä huippukuntoisena ja kentän hoitoon tehtävät toimenpiteet päätetään osakkaiden toimesta vuosittain yhtiökokouksessa”, kertoo kenttämestari Markus Suojoki.

Pickalan kenttien nimet kuvaavat hyvin niiden luonnetta ja henkeä. Forest kulkee metsämaisemassa ja sisältää kaikista Pickalan kentistä eniten korkeuseroja. Park on tasainen puistokenttä, joka pituutensa puolesta voidaan tarvittaessa virittää erittäin haastavaksi kisakentäksi. Seaside-kentän takaysi kulkee nimensä mukaisesti meren äärellä ja on altis tuulelle varsinkin alku- ja loppukaudesta.

Parhaan tuntuman kenttien eroista saa pelaamalla niitä perään jälkeen. Tyypillisesti jokaisella Pickalan kävijällä on kuitenkin oma suosikkinsa.

BIGBANG PICKALA.jpg

Laajan kenttätarjonnan ansiosta Pickala on suosittu tapahtumakohde.
Laajan kenttätarjonnan ansiosta Pickala on suosittu tapahtumakohde.
GoGolf

Monipuolisen kenttätarjonnan lisäksi Pickalassa on laajat harjoitusalueet ja hyvä opetustarjonta nimekkäiden valmentajien (mm. Jan Forsell, Pasi Purhonen, Marika Voss) vetämänä. Hyvin hoidettujen rangen ja lähipelialueiden lisäksi Pickalasta löytyy kuusireikäinen par 3 -kenttä.

Fritz-Tiiserikuva-15.7.2018.jpg

Taide ja golf yhdistyvät Pickalassa heinäkuussa.
Taide ja golf yhdistyvät Pickalassa heinäkuussa.
Pickala Golf

Pickalan laajan kenttätarjonnan myötä se on myös suosittu kohde erilaisten golftapahtumien järjestämiseen. Tapahtumatarjontaa löytyy kuitenkin myös golfin ulkopuolelta kuten esim. heinäkuussa järjestettävä Art goes Pickala -taidenäyttely, jossa esillä on golfin innoittamaa kuvataidetta.

IMG_7562.jpg

Forest-kentän 16. väylän avauksessa oikealla vaanii vesieste.
Forest-kentän 16. väylän avauksessa oikealla vaanii vesieste.
Petteri Patjas

GoGolf Guide -väylä löytyy Pickalassa Forest-kentän 16. väylältä. Tämän keskimittaisen (kelt. 144 m, pun. 129 m) par 3 -reiän avaus lyödään pienen mäen päältä suhteellisen isolle, mutta kaltevalle viheriölle. Avauksessa kannattaa huomioida tuulen suunta ja griinin viereen kauniisti pengerretty vesieste.

Mallia avaukseen voi katsoa GoGolfin kiertuekoordinaattori Eetu Turpeisen lyönnistä GoGolfin facebook-sivustolla.

GoGolf suosittelee

GoGolf suosittelee