Hyppää sisältöön

Halli avoinna, tervetuloa harjoittelemaan – tämä ei ole aprillia!

Planmeca Golf Areena ja muut sisäharjoitushallit saavat jatkaa toimintaansa

Golfin harjoittelu ja pelaaminen sisätiloissa on sallittua myös 1.4 voimaan tulleiden tartuntalain mukaisten sulkemispäätöksen jälkeen muutaman muun liikuntamuodon tavoin.

Golfharjoitushallit saavat sittenkin pitää ovensa avoimina, vaikka toisin kuviteltiin.

Etelä-Suomen aluehallintaviraston nettisivuilta löytyy tähän liittyen listausta sisäharjoitustiloista, joita tartuntalain mukaiset sulkemispäätökset eivät koske. 

Suomen suurin golfharjoitushalli Planmeca Golf Areena julkaisi jo Facebook-sivuillaan tervetulotoivotuksen halliinsa: 

Halli avoinna! Turvavälit kunnossa. Tervetuloa harjoittelemaan.

Suomen PGA:n toiminnanjohtaja Teemu Laakso toimitti aprillipäivällä aamuyöstä jäsenistölle ytimekkään viestin:

”Alla linkki, jossa linjataan mm. että rajoitus ei koske sisägolfratoja. Golfin opetusta tai harjoittelua voi siis jatkaa sisätiloissa, kunhan muita sääntöjä ja ohjeistuksia noudatetaan.”

GoGolf Lounge Espoon Kerassa ehti jo ilmoittaa harjoituskeskuksen sulkemisesta keskiviikkona. Nopea päätös avaamisesta tehtiin heti uuden käänteen selvittyä. GoGolf Lounge avautuu 2.4. ja halli on pääsiäisen aikaan avoinna 13-21.

”Tämän asian selvittelyssä on ollut monta eri vaihetta ja sekaannusta. Suuri osa suomalaisista on varmasti pudonnut kärryiltä. Suomen Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen ja Golfkenttien yhdistyksen toiminnanjohtaja Antti Hiltunen tekivät kovasti töitä selvittääkseen, mikä on golfin osalta tilanne”, Laakso kertoi aamupäivällä.

Kun Etelä-Suomen aluehallintaviraston sivuille menee riittävän syvälle kohtaan usein kysyttyjä kysymyksiä, löytyy golfin osalta vapauttava poikkeus yhtenä esimerkkinä neljän muun lajin kanssa. Alla suora lainaus aluehallintoviraston sivuilta.

Esimerkkejä liikunta- ja harrastustiloista, joita sulkemispäätös koskee: 

  • Kuntosalit 
  • Ryhmäliikuntatilat (esimerkiksi spinning-, aerobic- tai joogasalit) 
  • Joukkueurheiluun käytettävät sisätilat (esimerkiksi jäähallit, sisäjalkapallohallit, lentopallohallit) 
  • Kiipeilyhallit 
  • Dojot, nyrkkeilysalit, tatamit, painisalit yms. kontaktilajien harrastamiseen tarkoitetut sisätilat 
  • Tanssisalit ja tanssilavat 
  • Kuplahallit eli ylipainehallit, joita käytetään joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen tai muuhun vastaavaan liikuntaan 
  • Sulkapallo-, squash- ja tenniskentät yms. sisäpelikentät 
  • Kuorolauluun, harrastajateatteriin yms. ryhmäharrastukseen käytettävät tilat 

Esimerkkejä liikunta- ja harrastustiloista, joita sulkemispäätös ei koske: 

  • Ratsastusmaneesit 
  • Ammuntaan ja jousiammuntaan tarkoitetut tilat 
  • Keilahallit 
  • Sisägolfradat 
  • Biljardisalit 

Miten suljettavat liikuntatilat määritellään?

Tartuntatautilaissa (pykälä 58 g) määritellään suljettavaksi ne liikunta- ja urheilutoimintaan käytettävät tilat, jotka voidaan määritellä joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettäviksi sisätiloiksi. Tämän lisäksi suljettavia sisätiloja ovat kuntosaleihin verrattavissa olevat liikunta- ja urheilutilat. Sulkemispäätöksen piiriin kuuluvia liikuntatiloja on tarkasteltava tämän määritelmän kautta. 

Aluehallintovirasto katsoo, että vaikka esimerkiksi ratsastus on liikuntaa ja ratsastusmaneesi liikuntaan tarkoitettu sisätila, ei ratsastusmaneesia voida pitää kuntosaleihin rinnastuvana muuna vastaavana sisäliikuntatilana tai muutoin laissa tarkoitettuna urheiluun tai liikuntaan käytettävänä sisätilana. Sama koskee mm. keilaukseen, jousiammuntaan tai biljardinpeluuseen käytettäviä sisätiloja. 

  

Etsi luettavaa