Henni Mustonen 31:s EM-kisoissa – Espanjan naiset jättivät ruotsalaisille vain murusia

Hämeenlinnassa pidetyissä joukkueiden EM-kisoissa loistanut, ja joukkueensa kanssa kultaa voittanut Julia Lopez Ramirez näytti lauantaina kaapin paikan Ingrid Lindbladille. Hän sai mestaruuden lisäksi kutsun kauden viimeiseen majoriin. KUVA: EGA/Josh Parkyn

Julia Lopez Ramirez kruunattiin Euroopan mestariksi Tegelberga Golfklubbilla Ruotsissa lauantaina päättyneissä lyöntipelikisoissa. Maailmanlistan ykkönen Ingrid Lindblad jätettiin pronssille.

Tawast Golfissa heinäkuun puolivälissä joukkueiden EM-kultaa voittaneet espanjalaiset tulivat Ruotsiin isolla tiimillä, joka sävähdytti menestyksellään. Maailmanlistan perusteella kisat järjestäneen Ruotsin pelaajien ennakoitiin näyttävän kaapinpaikan vierailleen, mutta toisin kävi

Espanja dominoi naisten henkilökohtaisia EM-kisoja ennätyksellisellä tavalla. Tuloslistan sijoilla 1-19 oli peräti yhdeksän espanjalaista, sijoilla 1-8 heistä oli viisi.

Kaksoisvoiton Espanjalle varmisti Carla Bernat Escudel (-6), joka jäi kaksi lyöntiä kolmeen birdieen kisan lopettaneesta Julia Lopez Ramirezista (-8).

Kisan voittaja teki jo kolmannella kierroksella kenttäennätyksen (63,-8). Viimeisenä päivänäkin hänen tuloksensa oli 67,-4.

Huomionarvoista on, että Ingrid Lindblad hävisi kahden viimeisen kierroksen aikana Ramirezille peräti 11 lyöntiä.

Kunnian lisäksi Ramirez saa kutsun kauden viimeiseen majoriin, AIG Women´s Openiin, joka pelataan elokuun puolivälissä.

Tawastin kisoissa Ramirez ja Lindblad jakoivat henkilökohtaisessa sarjassa toista tilaa kahden kierroksen tuloksella -11.

Suomen parhaat Hämeenlinnassa olivat Henni Mustonen, jonka tulos ilman sähkökärry-penalteja olisi ollut -1, sekä Emilia Väistö (+3)

Mustonen ja Väistö kunnostautuivat

Henni Mustonen pelasi molemmissa EM-kilpailuissa suomalaisista parhaaan tuloksen.
Kuva: JUHA HAKULINEN

Kuudesta suomalaispelaajasta Ruotsissa selvisivät jatkoon Henni Mustonen sekä Emilia Väistö.

Voittaja Ramirez jätti heidät neljällä kierroksella 15 ja 16 lyönnin päähän. Kahdeksanteen sijaan Mustoselle kertyi eroa kuitenkin vain kuusi lyöntiä, Väistölle seitsemän.

Tulos on heidän osaltaan huomattavasti parempi kuin Tawast Golfissa pidetyissä joukkueiden EM-kisoissa, jossa Suomi pullahti sähkökärryshokin jälkeen toisena lyöntipelipäivänä sijalle15.

Suomessa ja Ruotsissa pidetyt EM-kisat antavat valmennusjohdolle mietittävää syksyn kolmihenkisen MM-joukkueen valintaan.