Henni Mustonen lauleskellen omille luvuilleen SM-kisoissa – Lehesmaa ja Haavisto miesten kisan kärjessä

Henni Mustonen on noussut vaikean alkukauden jälkeen kovaan vireeseen

Mustonen lähtee Master Golfissa SM-kisan toiselle puoliskolle seitsemän lyönnin johdossa. Miesten kisassa seitsemän pelaajaa on kolmen lyönnin sisällä.

Tahkon Golfseuraa edustava Henni Mustonen (-1) oli päivän nimi Master Golfissa pelattavissa lyöntipelin SM-kilpailuissa.
Mustonen kiersi Master-kentän kaksi alle parin. Toista sijaa jakavat ovat seitsemän lyönnin päässä

Miesten puolella sen sijaan on huomattavasti tasaisempaa. Kärkipaikalla ovat kahden kierroksen jälkeen tasatuloksessa -5 Tapiola Golfin Santeri Lehesmaa ja Kymen Golfin Elias Haavisto.

Mustonen oli todella tyytyväinen omaan esitykseensä loistavaan kuntoon viritetyllä Master-kentällä.

Leppoista peliä laulamisen rentouttamana

”Tänään oli leppoisampaa peliä. Lauleskelinkin kesken kierroksen, kun peli sujui sen verran hyvin. Birdietkin upposivat tänään kivasti, ja mukaan mahtui yksi eaglekin”, Mustonen kertoi kierroksensa kulusta.

Mustosen päivään mahtui myös hieman haasteita, mutta ne eivät kokonaisuutta heikentäneet.

”Oli kyllä sairaan kuuma. Takaysillä huomasi, että energiat alkoivat loppua. Siellä tuli pari söpsölyöntiä, joista tuli sitten bogit, mutta ei se haitannut. Kentällä oli positiivinen ja rento meininki.”

Toista sijaa seitsemän lyöntiä heikommalla tuloksella jakavilla Emilia Torvisella, Helmiina Rutasella, Erika Danielssonilla ja Adeliina Virtasella (+6) on vielä aikaa kiriä Mustosen etumatka kiinni.
Täysin mahdollista on sekin, että Mustosen laulun sävel kaikaa kisan loppuun asti duurissa, ja mestaruus matkaa Tahko Golfin pelaajalle 21-vuotiaiden kisojen tapaan.

Elias Haavisto: ”Kaksi päivää jäljellä, mitä tahansa voi tapahtua

Miesten puolella kärkipaikkaa jakavat Santeri Lehesmaa ja Elias Haavisto eivät esittäneet mitään supersuorituksia torstain aikana, mutta Lehesmaan 72 lyönnin ja Haaviston 73 lyönnin kierrokset riittivät pitämään kaksikon kärkipaikalla päivän loppuun asti.

Santeri Lehesmaa sai tehdä kierroksensa toisella puoliskolla kovasti töitä pitääkseen tulosensa kasassa

Golfliitto

Lehesmaan kierros oli varsin kaksijakoinen: ensimmäiset 9 reikää menivät kolme alle parin, kun taas viimeiset 9 reikää kaksi yli. Hän aloitti kierroksensa 8. reiältä.

”Alku oli hyvää peliä. Puolesta välistä eteenpäin ei ollut kyllä enää yhtään hyvää vetoa. Jouduin pelastelemaan sieltä sun täältä sekä greenin ympäristössä, että avausten jälkeen. Mutta tässä on vielä paljon golfia jäljellä”, Lehesmaa totesi.

Peräkkäisissä ryhmissä pelanneilla Lehesmaalla ja Haavistolla oli samantyyliset kierrokset, sillä Haavistokin harmitteli kankeasti sujunutta jälkimmäistä puoliskoaan.

”Kentän 18. reiältä alkoi huono jakso, siinä tuli kolme bogia neljään reikään. Sen takia tulos on, mikä se on. Mutta ei tässä olla mitään hävitty, kaksi päivää on vielä jäljellä. Voi tapahtua vielä mitä vaan”, Haavisto summasi ajatuksensa.

Kärkikaksikon takana kolmantena on Antti-Jussi Lintunen. Hän on tilanteessa -4. Henri Satama ja Tuomas Nukari (-3) lähtevät jaetulta neljänneltä sijalta kolmanteen kilpailupäivään.
Avauspäivän jälkeen johtopaikkaa jakanut isäntäseuran Saku Halonen (68-81,+3) teki toisenakin päivänä neljä birdietä, mutta epätasaisuus pudotti hänet kahdeksan lyönnin päähän sijalle 22:s.

Perjantaina oman SM-kilpailunsa aloittavat myös E-Tourin pelaajat.