Hideki Matsuyamalla isännän otteet PGA Tourin Japanin kisassa – olympiavoittaja jäi 12 lyönnin päähän

Xander Schauffele (vas.) oli kahden kierroksen ajan täysin aseeton Hideki Matsuyaman  (oik.)karattua kisan kärkeen

Olympialaisissa neljänneksi jäänyt Mastersin sankari ei ole saanut USA:n tähdistä haastajaa kisassa, jossa japanilaistähti oli toisena Tiger Woodsin 2019 voittaessa.

PGA Tour vierailee toista kertaa Japanissa, Narashino Country Clubilla jossa Tiger Woods antoi yhden miehen shown edellisellä kerralla (2019) johtamalla alusta loppuun. Hideki Matsuyama jäi kolmen lyönnin päähän kykenemättä kyseenalaistamaan japanilaisfanit villinneen Woodsin valta-asemaa.

Koronaviruksen johdosta edellisvuonna kisa pelattiin USA:ssa, ykkönen oli Patrick Cantlay, Matsuyama (28.) jäi kauas kärjestä.

Meneillään olevaan kisaan maailmantähtiä lensi Japaniin USA:sta 13 tunnin aikaeron päähän vain kourallinen. Avauspäivän jälkeen yllätysjohdossa ollut isäntämaan Hiroshi Iwata (63,-7) on odotetustikin joutunut luopumaan keulapaikasta, jolle Matsuyama  (64,-6) on toiselta sijalta noussut perjantaina toisen kierroksen aikana.

Nimekkäistä haastajista Matsuyamalla (-8)on ainakin toistaiseksi ollut puutetta. Tokion olympialaisissa voiton vienyt Xander Schauffele (+4) on toistakymmentä lyöntiä jäljessä, Collin Morikawan (+1/29) nousu voittotaistoon vaatisi täydellisen peli-ilmeen muutoksen.

Cameron Tringale (-5/32 reikää) on toisen kierroksen loppuvaiheillla lähimpänä. Kauden toisella puoliskolla pelistään kiinni saanut Alex Noren (-4) on varmasti nälkäinen menestykselle ja parhaimmillaan kykeneväinen lähipelilillään kukistamaan loppusuoralla Matsuyaman tasoisia mestareita.

Hideki Matsuyama on voittanut kotimaansa kierttueella kahdeksan kertaa vuosien 2011-2016 välillä.  PGA Tourilla ykköstiloja on kuusi, joista Mastersin edelliskevään hyvin yllättävä voitto on omassa luokassaan. Näiden lisäksi Matsuyama osaa arvostaa korkealle Tiger Woodin kutsukisan voittamisen 2016.

Vaikka kirkkaimmat tähdet eivät ole hänen kilpakumppaneinaan viikonloppuna, Matsuyamalle voittopokaalin nostaminen olisi hyvin merkityksellinen saavutus.
Olympialaisissa odotukset kotiyleisön taholta olivat valtavat ja pronssiuusinnassa ilman mitalia jääminen pettymys.