Huipputuloksen pelannut Rantanen hätisteli Reidia – SM-kulta matkasi Uuteen-Seelantiin

Jamie Reid nappasi speedgolfin avoimen Suomen mestaruuden Pickalassa.

Jamie Reid ja Mikko Rantanen pelasivat huipputulokset speedgolfin SM-kisoissa. Tällä kertaa Reid vei kuitenkin pidemmän korren.

Uuden-Seelannin Jamie Reid voitti speedgolfin avoimen Suomen mestaruuden, joka ratkottiin keskiviikkona ja torstaina huippukuntoisella Pickalan Park-kentällä. Huippukunnossa oli myös kisan kärkikaksikko. Voittaja Reid alitti speedgolf parin reilulla 1,5 lyönnillä ja toiseksi sijoittunut Mikko Rantanen ylitti sen ainoastaan 0,24. Pickalan Park-kentän speedgolf-par on 54 minuuttia ja 72 lyöntiä eli yhteensä 126. Kahdelta kierrokselta par-tulokseksi muodostui siten 252.

Rantanen jäi voittajasta siis ainoastaan vajaalla kahdella lyönnillä / minuutilla. Rantanen onnistui parantamaan eilisestä kahdella lyönnillä pelaten Park-kentän klubitiiltä pariin. Aikaa hänellä kului tänään 53 minuuttia 15 sekuntia.

Reidillä oli puolestaan tänään huonompi golfpäivä. Hän löi 83 kertaa pelaten kierroksen 45 minuutissa 54 sekunnissa. Eilisen kierroksen hän pelasi 76 lyönnillä.

”Puttaaminen oli hirveää, otin yhdeksän kertaa kolme puttia. Muuten peli oli aika lailla samanlaista kuin eilenkin”, Reid kertoi.

Vaikka lyöntejä kertyi seitsemän enemmän kuin eilen juoksuaika oli kymmenen sekunnin sisällä eilisestä. Reidin mukaan tämä johtui siitä, että suurin osa ekstralyönneistä syntyi juuri viheriöillä, joista suurin osa oli lyhyitä tap in -putteja.

Pickalassa Reid kantoi mukanaan viittä mailaa: draiveria, rauta 4:sta, rauta 7:aa, 50-asteinen wedgeä ja putteria. Hän kertoi vaihtelevansa jonkin verran välinekokoonpanoa kentän mukaan saattaen jättää esimerkiksi rautanelosen välillä pois matkasta.

”Tänään olisi tosin pitänyt jättää putteri pois”, Reid totesi kierroksen jälkeen.

Mikko Rantanen pelasi kaksi kierrosta Pickalassa yhteensä kaksi yli parin. Kumpikin kierros sujui reilusti alle tunnissa.

Jukka Utriainen

SM-hopeaa toisen kerran perättäin napannut Rantanen harmitteli omaan tasoon nähden huonosti sujunutta lopetusta. Hän oli 14. reiän jälkeen tuloksessa kaksi alle parin ja löi 15. reiän kahdella päälle, mutta tuloksena oli vain par. Kun loppukierros sujui kaksi yli parin, tuli golftulokseksi 72 lyöntiä eli tasan par.

Edellisen kerran Rantanen ja Reid kohtasivat viime syksynä lajin MM-kisoissa Yhdysvalloissa. Tuolloin Rantanen oli sekunnin parempi kuin Reid vieden mestaruuden. Seuraavan kerran kaksikko osallistuu samaan speedgolf-kisaan ensi viikolla Britannian avoimissa.

SM-pronssia kisassa nappasi Jari Pitkälä, joka piti kentällä Reidin jälkeen toiseksi kovinta vauhtia. Lyöntejä kertyi kuitenkin molempina päivinä selväti yli 80.

Naisten sarjassa voittoon pelasi Milla Hallanoro, joka sai Katri Hynnisestä kovan vastuksen. Eroa kaksikon välillä oli viisi ja puoli minuuttia.

Hallanoron aika oli 58,25 ja lyöntejä tuli 81. Hynnisen lyöntitulos oli 82 ja aika 62,51.

Seniorien mestariksi pelasi Jari Koivusalo 83 lyönnillä ja ajalla 63,08. Hopealle jäi kaksi aiempaa seniorimestaruutta voittanut Timo Eskeli, jonka juoksuaika oli reilu viisi minuuttia nopeampi kuin Koivusalolla, mutta lyöntejä kertyi kymmenen enemmän.