Jäätävä suoritus jäätävissä olosuhteissa – Matilda selvitti tiensä US Openiin

Matilda Castrén tarvitsee lauantaina huomattavasti paremman tuloksen selvitäkseen jatkoon

Matilda Castrén voitti karsinnan ja pelaa kesäkuussa US Women’s Openissa.

Matilda Castrén pääsee pelaamaan US Openiin. Suomen ykkösgolfari läpäisi Denverissa pelatun karsinnan sijoittumalla 36 reiän kilpailussa jaetulle ykkössijalle.

Castrén pelasi molemmat karsintakierroksen 68 lyönnillä päätyen yhteistulokseen kuusi alle parin. Hän jakoi karsintavoiton Ruotsin Louise Stahlen kanssa.

Suomalainen debytoi US Womens Openissa kesäkuussa. Kilpailu pelataan The Olympic Golf Clubilla San Franciscossa 3.–7. kesäkuuta.

”Se oli taistelua sateessa, tuulessa ja jäätävissä lämpötilassa, mutta me teimme sen. Lunta rupesi satamaan tunti sen jälkeen, kun olimme lopettaneet pelaamisen. Se kertoo, kuinka kylmää oli”, Castrén päivitti Facebook-sivullaan.

Suomalainen pelasi uransa ensimmäisen major-turnauksen lokakuussa. Hän sijoittui Women’s PGA Championshipissä upeasti 23:nneksi.

Tällä kaudella Matilda on pelannut LPGA-kiertueella kolme kilpailua, joista paras sijoitus on jaettu 13:s. Kahdessa muussa tie nousi pystyyn kahden kierroksen jälkeen.

LPGA-kiertueen rankingissa Matilda on sijalla 91 ja golfin maailmanlistalla sijalla 177.

26-vuotiaalle viime vuosi oli debyyttikausi maailman kovimmalla naisten kiertueella. Tuolloin hän sijoittui rankingissa 77:nneksi.

Normaalisti Matilda olisi tuolla sijoituksella saanut hyvän kategorian kiertueelle täksi vuodeksi, mutta koronaepidemian vuoksi edellisen vuoden kategoriat jäivät voimaan.

Näin ollen Matilda pelaa karsinnoista saamallaan kategorialla, mikä ei takaa parhaita mahdollisia pelimahdollisuuksia. Tästäkin syystä Matildan pääsy US Openiin tuo mahdollisuuden nostaa osakkeitaan kiertueen rankingissa.

Jaossa kisassa on myös houkutteleva summa rahaa, sillä osallistujille jaetaan kiertueen suurin palkintopotti: yhteensä 5,5 miljoonaa dollaria.

Juttua korjattu: Matildan sijoitus golfin maailmanlistalla on 177:s eikä 199:s, kuten jutussa aiemmin luki.