Jälleen suomalaismies majoriin – Mikko Korhonen jaettu seitsemäs Hampurissa

Mikko Korhonen pelaa kesäkuussa US Openissa ensimmäistä kertaa urallaan.

Mikko Korhonen sijoittuu European Tourin kolmen kilpailun US Open -karsinnassa kymmenen parhaan joukkoon, mikä riittää paikkaan kauden kolmannessa major-turnauksessa.

Suomalainen miesgolfari ansaitsi jälleen paikan golfin major-turnauksessa, kun Mikko Korhonen varmisti tänään paikan kesäkuun 17.–20. pelattavaan US Openiin.

Korhonen ei kuitenkaan käyttää paikkaa kisassa. Hän kertoi asiasta kisan jälkeen lähettämässään tiedotteessa.

Korhonen sijoittui hetki sitten ratkenneessa Porsche European Openissa jaetulle seitsemännelle sijalle ja piti paikkansa European Tourin kolmen kilpailun US Open -rankingissa kymmenen parhaan joukossa.

Hän lähti minirankingin kolmanteen ja viimeiseen kisaan jaetulta kuudennelta sijalta ja hän onnistui nousemaan Saksassa pykälän.

Minirankingin ensimmäisessä osakilpailussa British Mastersissa Korhonen oli kolmas. Viime viikolla Tanskassa hän putosi jatkosta, mutta sinetöi paikkansa Torrey Pinesin kentällä pelattavassa US Openissa sijoittumalla poikkeuksellisesti kolmen kierroksen kilpailuna pelatussa European Openissa jaetulle kympin sakkiin.

Aiemmin Korhonen on pelannut kaksi kertaa PGA Championshipissä ja kerran The Open Championshipissä. PGA Championshipeissä (2018 ja 2019) Korhonen ei läpäissyt cutia, mutta vuoden 2019 The Openissa hän sijoittui jaetulla 63. sijalle.

Toukokuussa pelatussa PGA Championshipissä pelasi kaksi suomalaista: Sami Välimäki ja Kalle Samooja.

Korhonen pelasi kolme kierrosta Porsche European Openissa tulokseen -3 (74-67-72).

Mikko Korhonen sijoittui Porsche European Openissa seitsemänneksi.

Getty Images

Korhonen petasi itselleen mahdollisuuden loistavaan sijoitukseen Hampurissa sunnuntain toisella kierroksella pelaamalla vaativaksi viritetyn ja pitkän Green Eagle Golf Coursesin kentän tulokseen viisi alle parin, mikä oli yksi parhaista kierroksista koko kolmipäiväisen kisan aikana.

Päätöskierroksen Korhonen aloitti heikosti pelattuaan ensimmäisen kolmanneksen kolme yli parin. Loput 12 reikää Korhonen pelasi loistavasti kolme alle lopetettuaan kisan kahteen perättäiseen birdieen.

Korhonen oli myös kisan paras suomalainen. Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja sijoittuivat hienosti 20 parhaan joukkoon. Kaksikon tulos oli yksi alle parin, mikä riitti lopputuloksissa jaetulle 18. sijalle. Sami Välimäki karsiutui päätöskierrokselta.

Kilpailun voitti Englannin Marcus Armitage, joka pelasi päätöskierroksen tulokseen -7. Englantilaisen nousu maanantaina oli huima, sillä voittotulos oli -8 (72-71-65). 33-vuotiaalle Armitagelle voitto European Tourilla oli uran ensimmäinen.

Juttu päivitetty: Korhonen tiedotti pian kisan jälkeen, ettei aio osallistua US Openiin henkilökohtaisista syistä.