Hyppää pääsisältöön
Tiger Woods ja Greg Norman eivät ole puheväleissä - kuva vuoden 2011 Presidents Cupista
Getty Images

Jäätävät naapurisuhteet piinaavat Normania ja Woodsia

Tiger Woods ja Greg Norman asuvat alle 500 metrin päässä toisistaan. Puheväleissä entiset maailmanlistan ykköset eivät kuitenkaan ole.

Greg Norman ja Tiger Woods eivät juuri yhteiskuvissa esiinny. Tarinan taustoja avasi legendoista vanhempi, Greg Norman, joka toivoisi heillä olevan paremmat suhteet toisiinsa. Norman muistaa pelanneensa Woodsin kanssa ensimmäisen kerran tämän ollessa vain teini-ikäinen. 

"Manageritoimisto pyysi minua pelaamaan tämän lupauksen kanssa antaakseni arvioni hänestä. Siitä eteenpäin olen aina ollut valmis auttamaan", australialainen nykyinen golfbisnesmoguli kertoo. 

Edellinen yhteydenotto Normanin osalta Woodsin suuntaan tapahtui kevään Masters -voiton jälkeen. Norman kirjoitti käsin kirjeen Woodsille. 

"Ajoin omalta pihaltani Tigerin talon eteen ehkä noin 400 metriä. Annoin kirjeen hänen vartijalleen ja pyysin toimittamaan sen suoraan Tigerille. En koskaan saanut mitään vastausta millään tavalla. Kun voitin ensimmäisen majorini, Jack Nicklaus oli ensimmäinen kaveri onnittelemassa", Norman muistelee ja muistuttaa käytöstavoista. 

Taustana Woodsin vihanpidolle saattaa olla Normanin antamat suorat lausunnot. Hän on tunnettu siitä, että hän puhuu asiat suoraan ja kertoo mielipiteensä. 

"Ehkä Tiger ei vain pidä minusta. Minulla ei ole hajuakaan. Emme ole koskaan hänen kanssaan keskustelleet aiheesta hänen kanssaan", Norman jatkaa. 

Woods ei ole suoraan ilmaissut tyytymättömyyttään ajoittain epäileviin kommentteihin Normanin suunnalta. Kerran Norman kertoi oman näkemyksensä Tigerin valinnasta vuoden 2011 Presidents Cupiin: silloin hän sanoi, että olisi itse valinnut Keegan Bradleyn Tigerin sijasta joukkueeseen. 

Seuraavana vuonna Norman kertoi haastattelussa, että Tiger on selvästi "pelokas" pelatessaan Rory McIlroyta vastaan. Vuonna 2017 Norman toppuutteli odotuksia Woodsin suhteen. Hän sanoi toivovansa, että Woods osaa asettaa odotuksensa maltillisesti ja sanoi, että hyviä vuosia ei välttämättä ole enää kovin montaa edessä. 

Tiger on selkeästi lukenut kommentit eikä ole pitänyt niistä. Norman on myös sanonut, että on mukavaa, että Woods asuu naapurissa. Samaan sivulauseeseen hän kuitenkin sanoi, että Tiger on vähän omanlainen persoona. 

Naapuruston hiljaisuus säilynee vielä jatkossakin Jupiterissa Floridassa. 

Lähde: Golf.com