Jim Furyk rikkoo edelleen rajoja – Honolulun kierros huipentui holariiin

Jim Furyk

Avauspäivän jälkeen toisena Hawaiian Openissa olevalla Jim Furykilla (62,-8) on mahdollisuus nousta PGA Tourin kaikkien aikojen toiseksi vanhimmaksi voittajaksi.

Toukokuussa 52 vuotta täyttävä Jim Furyk tunnistetaan svingistä, joka on edelleen pelaavien maailmanhuippujen joukossa ehkä omintakeisin.
PGA Tourin voittoja hän on persoonallisella tyylillään ja loistavalla lähipelillään saavuttanut peräti 17.
Näistä arvokkain on US Openin ykköstila (2003).

Furyk voidaan listata kulttipelaajien joukkoon myös 46-vuotiaana tekemänsä PGA Tourin kierrosennätyksen (58,-12) johdosta, joka antoi hänelle lempinimen Mr 58.
Vaikka edellisestä PGA Tourin ykköstilasta on aikaa jo seitsemän vuotta, Players Champioshipissa 2019 toiseksi sijoittunut on edelleen pelivireen ja sopivan kentän löytäessään kova luu.

Champions Tourilla hän on ehtinyt voittaa jo kolmasti, ja on US Senior Openin hallitseva mestari.

Päästäkseen mukaan mukaan meneillään olevaan Sony Open in Hawaii -kilpailuun vuoden 1996 ykkönen tarvitsi villin kortin.

Ensimmäisen kierroksen työnäyte oli vakuuttava, hän on vuoden 1983 jälkeen vanhin pelaaja koko kiertueella joka on iskenyt tulostauluun luvun 62.

”Rakastan tätä kisaa ja kenttää jossa olen saavuttanut paljon menestystä.  Lyöntini pituus riittää menestykseen enää osilla kentistä. Waialae Golf Club lukeutuu niihin, ja pelaaminen oli taas hauskaa”, kärjestä (Kevin Na, 61)  lyönnin jäljessä oleva Furyk kertoi kierroksen jälkeen.

Tiiauspaikoilta Furyk jäi avauskierroksella Strokes Gained -tilastossa kisan keskivertopelaajalle reilun lyönnin. Sijaluku oli tällä mittarilla vähemmän lupaavasti 123.
Bermudaviheriöillä konkari oli elementissään ja tilastojen ykkönen hurjalla luvulla (+4,851).
Kolmen perättäisen birdien jälkeen Furuk koki vielä huippuhetken 17:lla tehtyään 171 metrin matkalta hole-in-onen.

”Olin mitan osalta ajatuksissani hieman mailojen välissä. ”Fluff” (caddie Mike Cowan) kuitenkin vakuutti, että rautakuutonen on kohdillaan”, Furyk kertasi uransa kuudennen täysosuman syntymistä.

Kilpailun ykkössuosikki Cameron Smith on tuloslistalla 40:s (67,-3)

Sam Snead vanhin voittaja PGA Tourilla – Phil Mickelson iäkkäin major-voittajista

Pääkiertueella on sen koko historian aikana vain kahdeksan pelaaja, jotka ovat yltäneet voittoon täytettyään 50 vuotta.
Sam Snead ylsi PGA Tourin edelleen ennätyksenä (82.) pysyneeseen ykköstilaansa vuonna 1965 Greensboro Openissa. Ikää hänellä oli tuolloin 52 vuotta, 10 kuukautta ja kahdeksan päivää.

Mikäli Furyk voittaisi sunnuntaina päättyvän kisan, hän nousisi listakakkoseksi 51 vuoden, kahdeksan kuukauden ja neljän päivän ikäisenä.

Phil Mickelsonin voitto PGA Championshipissa on listalla kuudentena, ja ainoa majoreissa saavutettu.