Hyppää sisältöön

Konserni nimeltä GoGolf – tätä kaikkea on Suomen suurin golfalan yhtiö

GoGolfin verkkokaupan green fee -myynnin lisäksi Tuomas Tyry huolehtii muiden pääkonttorilla työskentelevien kanssa toimistokoira Capun viihtymisestä.

GoGolf on kasvanut kymmenessä vuodessa muutaman perustajajäsenen ideasta lähes sadan työntekijän konserniksi. Vierailimme yhtiön eri toimipisteissä selvittämässä, mitä kaikkea GoGolf-konsernissa tehdään ja keitä tekijät ovat.

HELSINGIN KESKUSTASSA sijaitsevan GoGolfin toimiston ovella on ensimmäisenä vastassa toimistokoira Capu, joka varmistaa, että vieraat tuntevat itsensä tervetulleeksi.

Capun lisäksi toimistossa töitä tekevät erityisesti konsernin hallinnossa ja tukitoiminnoissa työskentelevät ihmiset. He huolehtivat talous- ja henkilöstöhallinnosta, koordinoivat erilaisia kehityshankkeita, pyörittävät green fee -myyntiin keskittyvää verkkokauppaa sekä suunnittelevat ja toteuttavat koko konsernin myynti- ja markkinointitoimintoja. Toimistosta löytyy myös messu- ja tapahtumaliiketoiminnasta sekä medialiiketoiminnasta vastaavien henkilöiden työpisteet.  

GoGolfin kanssa samassa tilassa toimii myös matkoja välittävä GoGolf Travel eli entinen Golfresepti. Normaalisti suuri joukko golfareita olisi tähän aikaan vuodesta lähdössä kevään pelimatkoille ja elettäisiin golfmatkailun kiireisimpiä kuukausia, mutta tänä keväänä työpäivät kuluvat Golf Plaisirin kanssa solmitun yhteistyöhankkeen parissa ja syksyn matkojen suunnittelussa.

Yhteistyöhön pohjoismaiden suurimman golfmatkatoimisto Golf Plaisirin kanssa päädyttiin, koska yhtiö haluaa tarjota golfareille ylivoimaisen kohdevalikoiman ja varmistua siitä, että koronapandemian päätyttyä tarjolla on myös riittävästi lentoja. Golf Plaisir kuuluu samaan REWE-konserniin Apollomatkojen kanssa ja pystyy sitä kautta hyödyntämään myös konsernin omistamia lentokoneita.

PYSÄYTÄN GOGOLFIN verkkokaupan green fee -myynnin ja erilaisten projektien parissa työskentelevän Tuomas Tyryn haastateltavakseni.

25-vuotias Tyry on tullut taloon kolmisen vuotta sitten saatuaan päätökseen markkinoinnin ja johtamisen tuplatutkinnon Yhdysvalloissa. Hän kertoo olleensa innokas ja tavoitteellinen golfari koko ikänsä, nyt jo yli 20 vuotta. Nykyisen 1,6 tasoituksensa hän uskoo olevan pitkälti juniorivalmennuksen ja yhdysvaltalaisen Averettin yliopiston golfjoukkueessa pelattujen kilpavuosien ansiota. Tyry seuraa edelleen hyvin aktiivisesti kilpagolfia, mutta omista kilpaurahaaveistaan hän on luopunut jo lukiovuosina.

“Sillä, että on voinut yhdistää itselle niin tärkeän golfharrastuksen ja lajiin liittyvän mielenkiintoisen ja haasteita tarjoavan työn, on minulle iso arvo”, sanoo Tyry. 

Kun Tyryltä kysyy, minkälainen on hänen tyypillinen työpäivänsä, saa vastaukseksi, että se on yleensä erilainen kuin sitä edeltävä päivä. Työajasta iso osa kuluu verkkokaupan kautta myytävien uusien tuotteiden kehittämisessä, ja yhteydenpito kenttien kanssa on tiivistä, mikä pitää työn vaihtelevana ja mielenkiintoisena.

”Uusi missiomme onkin tuottaa asiakkaan odotukset ylittäviä golfpalveluja ja siinä haluaisin onnistua päivittäin.”

“Koen olevani parhaimmillani asiakaspalvelussa. Myös se, että kehitämme pelaajille uusia pelituotteita ja tapoja pelata, on minusta yksi parhaista tavoista palvella asiakkaita. Missiomme onkin tuottaa asiakkaan odotukset ylittäviä golfpalveluja, ja siinä haluaisin onnistua päivittäin”, kiteyttää Tyry.

GoGolfin tunnuslausahdus on rakkaudesta lajiin, ja Tyry, jos joku, allekirjoittaa sen. 

“Rakastan golfia, niin se on. Teen golfin parissa töitä ensin päivisin, pelaan paljon ystävieni kanssa erityisesti Talissa ja iltaisin saatan vielä katsoa golfkilpailuja ja lähettää juttuvinkkejä päätoimittajalle.” 

GOGOLF PERUSTETTIIN kymmenisen vuotta sitten paitsi golfsisältöä tarjoavaksi palveluksi myös lisäämään lajin harrastajien yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä. Samaa tavoitetta kohti yhtiö luovii edelleen tekemällä golfista entistä helpompaa ja viihdyttävämpää kaikenlaisille pelaajille. 

Kuluneiden vuosien aikana yhtiö on ehtinyt kasvaa pienestä media- ja markkinointiyrityksestä konserniksi, jonka eri yhtiöt järjestävät tapahtumia ja golfmatkoja, myyvät välineitä ja pelituotteita sekä huolehtivat useamman eri kentän ja harjoituspaikan operoinnista ja niiden opetuspalveluista. 

Joakim Frimodig on GoGolfin hallituksen jäsen ja yksi yhtiön viime vuosien strategisten muutosten arkkitehdeistä. 

Pääomasijoitusyhtiö CapManin toimitusjohtaja Frimodigin suhde golfiin on alkanut paljon ennen GoGolfia: hän aloitti lajin Kurkissa vuonna 1989 ja on katsellut peliä sen jälkeen niin caddiemasterin, pelaajan, klubin kapteenin kuin hallituslaisenkin silmin. Kurk oli myös paikka, jossa hänen ja GoGolfin hallituksen puheenjohtajan Paavo Kettusen tiet kohtasivat.

Joakim Frimodig on GoGolfin hallituksen jäsen.

Joakim Frimodig on GoGolfin hallituksen jäsen.

Capman

”Halusimme alusta alkaen muuttaa perinteistä ajattelumallia, jossa kenttä on keskiössä, ja nostaa pelaajat sille paikalle. Se on ollut strategiamme päivästä yksi lähtien. Koen, että olemme onnistuneet siinä jo nyt. Olemme mielestäni muuttaneet koko toimialaa, emme vain GoGolfin toimintaa, josta kaikki tavallaan alkoi”, sanoo Frimodig.

Muutos näkyy muun muassa siinä, miten eri kentät ovat alkaneet erottautua toisistaan: pelaajille löytyy nyt paljon erilaisia vaihtoehtoja, kuten osakaskenttiä, pay-and-play- sekä resort-tyyppisiä kenttiä. 

”Olemme mielestäni muuttaneet koko toimialaa, emme vain GoGolfia, josta kaikki tavallaan alkoi.”

GOGOLF ON konsernina vasta noin vuoden ikäinen ja sen hallitukseen kuuluvat Frimodigin ja Kettusen lisäksi Ville Honkanen, Jyrki Rehumäki ja Hans Weckman

”Hallituksen rooli on kasvanut yhtiössä viimeisen vuoden aikana ja kasvaa edelleen. Pidän yhtenä vahvuutenamme sitä, että olemme hyvin monimuotoinen joukko: minulla on rahoitusalan, Weckmanilla golf- ja kenttätoimialan, Rehumäellä media-alan ja Honkasella vähittäiskaupan osaamista”, näkee Frimodig.

Hallitus kokoontuu kymmenisen kertaa vuodessa, mutta he pitävät lähes päivittäin yhteyttä oman WhatsApp-ryhmänsä kautta. 

“Saan virtaa gogolfilaisista. Olen aina pitänyt uuden luomisesta, ja GoGolfissa on mahdollista tarkastella asioita puhtaalta pöydältä, kyseenalaistaa. Koen, että johto osaa myös hyödyntää hallitusta hyvin ja uskaltaa kysyä siltä apua ja mielipiteitä. Pääsemme siten välillä syventymään myös yksittäisen liiketoiminnan asioihin, vaikka muuten liikummekin pitkälti strategisella tasolla”, kertoo Frimodig. 

Golf on ollut tärkeä osa Frimodigin elämää jo yli 30 vuotta. Kilpaileminen on jäänyt juniorivuosiin, mutta golfin rooli elämässä on säilynyt vahvana. 

“On golf edelleen ykkösharrastukseni. Taidan nähdä sukulaisianikin eniten golfkentällä. Ensi kesän tavoittenani olisi ehtiä pelata ainakin 25 kierrosta. Tasoitus ei saisi nousta tuosta viidestä, mieluummin vähän laskea”, sanoo Frimodig.

GoGolf Operationsin pääkenttämestari Tomi Laaksonen oli toiveikkaana Hills by GoGolf -kentällä maaliskuun alussa, jolloin yhtiön harjoitusalueiden avaamisen valmistelut käynnistyivät.

GoGolf Operationsin pääkenttämestari Tomi Laaksonen oli toiveikkaana Hills by GoGolf -kentällä maaliskuun alussa, jolloin yhtiön harjoitusalueiden avaamisen valmistelut käynnistyivät.

Sami Sola

Kovassa kasvussa oleva GoGolf-konserni on uutisoinut viime aikoina erityisesti kenttä- eli GoGolf Operations -liiketoimintaan kohdistuvista tapahtumista, kuten Hillsin, Isosaaren ja Hirvensalon operoimisesta sekä osuuden ostamisesta Peuramaa Golfista.

Voisi luulla, että kenttähenkilökunta olisi tähän aikaan vuodesta lataamassa akkujaan ja heidät löytäisi parhaiten Espanjan auringon alta, mutta tavoitan pääkenttämestari Tomi Laaksosen tien päältä ajamassa kohti Vantaan Megarangea. 

Laaksonen on tullut taloon vasta tämän vuoden alussa, mutta suomalaiset golfkentät ja kentänhoitajat ovat tulleet hänelle tutuiksi yli 20 vuotta kestäneen uran aikana. Samoin ovat nykyiset lähimmät työtoverit Juuso Rajasvuo ja Mikke Merinen.

Laaksonen on suorittanut kentänhoitajan ja kenttämestarin tutkinnot, mutta tuttu sanonta siitä, että työ opettaa tekijäänsä, pitää myös hänen kohdallaan paikkansa.

“Koulu on antanut hyvät lähtökohdat, mutta työ kentillä ja osaavat kollegat ovat olleet varsinaisia opettajiani”, tunnustaa Laaksonen.

Hills by GoGolfin kenttämestari Mikke Merinen odottaa innolla tulevaa kesää ja kentänhoitotöiden alkamista vanhalla kotikentällään, jonka hän tuntee kuin omat taskunsa.

Hills by GoGolfin kenttämestari Mikke Merinen odottaa innolla tulevaa kesää ja kentänhoitotöiden alkamista vanhalla kotikentällään, jonka hän tuntee kuin omat taskunsa.

Sari Kettunen

Kenttäoperoinnin eli kenttien hoidon lisäksi yhtiö auttaa kenttämestareita erilaisten tutkimusten ja lähtötilannekartoitusten tekemisessä sekä tarjoaa tarvittaessa konsultointiapuaan. 

“Jokaisen kentän tilanne on omanlaisensa, yksi kaipaa apua ravinteiden ja kasvinsuojelun kanssa, toista voimme auttaa päätöksenteossa kentänhoidon toimenpiteiden suhteen ja kolmatta kentänhoidon erikoiskoneita vuokraamalla. Toki konsultoinnin ja urakoinnin kautta voidaan päätyä moniin eri malleihin ja yhteistyö voi ajan kanssa tiivistyä entisestään”, kuvailee Laaksonen työtään.

Itsensä kehittämisestä ja haastamisesta voimaa ammentavan Laaksosen mielestä hänen omassa työssään parasta on kasvuvaiheessa olevan yhtiön energinen henkilökunta ja mahdollisuus vaikuttaa asioihin. Juuri nyt pääosa työajasta kuluu ensi kauden työntekijöiden rekrytointien parissa.

“Tavoitteeni on, että GoGolf on tulevaisuudessa entistä houkuttelevampi työpaikka ja saamme alan parhaat osaajat meille töihin. Samalla haluan siirtää omaa osaamistani tulevaisuuden tekijöille ja olla mukana varmistamassa, että ammattimaisia tekijöitä riittää myös jatkossa”, kertoo Laaksonen.

Laaksonen aloitti golfin samoihin aikoihin kentänhoitotöiden kanssa eli noin 20 vuotta sitten. Hän on katsonut alan muutosta läheltä ja näkee, että varsinkin nuorempien osalta on kasvavaa kiinnostusta pelata oman kaveriporukan kesken useilla eri kentillä. Kaikkineen pelitavat ovat monipuolistuneet ja niistä löytyy vaihtoehtoja eri elämänvaiheisiin ja -tilanteisiin. Viime kesän täydet kentät ja kaksi innokasta uutta golfaria perheessä ovat saaneet myös Laaksosen arvostamaan valinnanvapautta ja vapaita lähtöaikoja.

“Nyt kun avopuolisoni ja poikani ovat myös innostuneet lajista, toivon, että ensi kesänä matkailuun ja mökkeilyyn yhdistyy myös paljon yhteisiä pelihetkiä”, toivoo Laaksonen. 

”Tavoitteeni on, että GoGolf on tulevaisuudessa entistä houkuttelevampi työpaikka ja saamme alan parhaat osaajat meille töihin.”

Monelle golfarille tuttu Golf Sky on kasvanut muutamassa vuodessa Suomen suurimmaksi golfvälineiden jälleenmyyjäksi. Sekin kuuluu nykyään GoGolf-konserniin. Pääkaupunkiseudun ja Pirkanmaan lisäksi yhtiö on avaamassa neljännen suurmyymälänsä huhtikuussa Varsinais-Suomeen. Vaikka verkkokauppa kasvattaa osuuttaan myös Golf Skyn myynnistä, yhtiö haluaa kivijalkaliikkeillään palvella asiakkaitaan myös opetuksen, mailatestausten ja muiden palveluiden osalta entistä paremmin.

Espoon-liikkeessä on hiihtolomaviikolla tavanomaista rauhallisempaa, mutta fittaukset pitävät Henri Sataman kiireisenä ja saan hetken odottaa vuoroani.

Monelle golfarille Satama on tuttu kilpagolfin ajoilta. Hän ehti pelata uransa aikana miesten maajoukkueessa sekä EM- että MM-kisoissa, ja menestystä on kertynyt sekä amatööri- että ammattilaiskisoista.

Sataman ensikosketus lajiin tapahtui alle kymmenvuotiaana Nurmijärvi Golfin rangella isänsä kanssa. 

“Tuntuu, että lapsena käytännössä asuimme kentällä. Kotiseurallani on minulle todella iso merkitys, golfjuureni ovat Nurmijärvellä. Itselleni sen lämmin yhteisö ja välittävä ilmapiiri on ollut korvaamaton tuki koko golfurani ajan. Paras kaverini ja moni hyvä ystävyyssuhde on noilta junnuvuosilta”, Satama muistelee.

Golf Skyn fittauksista vastaavalla Henri Satamalla on takanaan ammattilaisura golfissa.

Golf Skyn fittauksista vastaavalla Henri Satamalla on takanaan ammattilaisura golfissa.

Sari Kettunen

SATAMA ON työskennellyt Golf Skyssa puolitoista vuotta eikä ole ainakaan vielä kaivannut suurempaa etäisyyttä golfiin. 

“Voisi ajatella, että olisin jo nähnyt riittävästi mailoja eikä mikään niihin liittyvä enää kiinnostaisi. Koskaan ei vielä ole tullut sellaista ajatusta, että nyt tämä riittää. Pääsen nyt opetuksen ja asiakkaiden palvelun kautta jakamaan niitä golfin hienoja hetkiä, kun kaikki osuu kohdalleen”, kuvailee Satama.

Satama on koulutukseltaan merkonomi ja on parhaillaan kouluttautumassa golfopettajaksi. 

”Markkinointi ja myyntityöhön suuntautuvista opeista on ollut paljon hyötyä nykyisessä myyntityössäni. Viime aikoina olen saanut ottaa kokonaisvastuuta Golf Skyn fittauksista, niiden yhtenäistämisestä ja työkavereiden kouluttamisesta. Itseni kehittäminen jatkuu, katsotaan, mitä ovia tulevaisuus eteeni avaa”, kertoo Satama. 

Kilpauran jälkeenkin Satama nauttii pelaamisesta, mutta tunnustaa, että lajiharjoittelu on vaihtunut padelin ja kuntosalin tarjoamiin fyysisempiin harjoitteisiin.

”Nautin golfista tällä hetkellä ehkä jopa enemmän kuin kilpailu-urani aikana, peli on rennompaa. Kilpailuviettini on silti edelleen niin kova, että pelistä ei tule mitään, jos en ajattele pelaavani tosissani”, kertoo Satama. 

Satama tuntuu viihtyvän työssään niin hyvin, että löytää siitä vain yhden varjopuolen: kesäisin on vähemmän aikaa golfata.

GoGolf Loungen arjen sujumisesta vastaava Jesper Räsänen työskentelee tiskin molemmilla puolilla – välillä asiakkaita palvellen, välillä operatiivisista asioista huolehtien.

GoGolf Loungen arjen sujumisesta vastaava Jesper Räsänen työskentelee tiskin molemmilla puolilla – välillä asiakkaita palvellen, välillä operatiivisista asioista huolehtien.

Sari Kettunen

GOGOLF-KONSERNI on viimeisen vuoden aikana panostanut ympärivuotisten harjoittelumahdollisuuksien parantamiseen erityisesti pääkaupunkiseudulla. Viime kesänä Leppävaaran rangea uudistettiin vauhdilla ja sama tahti on jatkunut sisäharjoittelutilojen osalta. 

Ensimmäinen GoGolf Lounge avattiin viime vuoden lopulla ja tiloja on ehditty laajentaa sen jälkeen jo kertaalleen: kaksi uutta Trackmanilla varustettua kokoustilaa on rakennettu vastaamaan erityisesti yritysten tarpeisiin. 

Espoossa Keran Hallien padel-kenttien pomppuäänet vaihtuvat nopeasti tutumpiin, napsahtavien golflyöntien ääniin. GoGolf Loungen lyöntiharjoituspaikoilla ja puttausalueella näkyy keskittyneitä ilmeitä ja tilan takaosassa Trackman-simulaattoreiden taustakankaat ottavat iskuja vastaan.

GoGolf Loungen operatiivisesta toiminnasta vastaava Jesper Räsäsen istuu vastaanottotiskin äärellä töitä tekemässä. Vuosi sitten hänen olisi ollut vaikea kuvitella olevansa nyt tässä. Näihin aikoihin viime vuonna Räsänen oli juuri lomautettu Finnairilta, jossa hän oli ehtinyt työskennellä stuerttina nelisen vuotta. 

“Asioilla on tapana järjestyä. Aloitin viime keväänä Leppävaaran rangella pallopoikana, mutta sain uusia tehtäviä ja lisää vastuuta varsin nopeasti. Syksyllä siirryin jo tänne Loungeen rakennushommiin ja nyt vastaan kaikkien harjoitusalueiden arjen sujumisesta”, kertoo Räsänen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Rik Poppius

Räsänen kertoo oppineensa valtavasti ensimmäisen vuotensa aikana GoGolfissa. Esimiesasemassa toimiminen ja operatiivisten prosessien hallinta ovat olleet hänelle uusia asioita. Työn ja työpaikan yksi parhaita puolia on konsernin tarjoamat erilaiset uramahdollisuudet ja jatkuva uuden oppiminen.

“Minulla on esimies ja kollegoita, joilta opin paljon koko ajan. Täällä on suhtauduttu hyväksyvästi ja kannustavasti omiin haasteisiini, jotka liittyvät lukihäiriöön, ahdistuneisuuteen ja adhd-oireisiin. On ollut hienoa huomata, että näistäkin asioista on mahdollista puhua myös työpaikalla leimaantumatta”, sanoo Räsänen.

Alppihiihtoa, kiipeilyä, padelia, golfia ja vähän kaikkia muitakin lajeja harrastavalle Räsäselle lajit tuovat paitsi vastapainoa työlle myös rauhaa levottomaan mieleen. Niiden kautta ovat syntyneet myös lapsuudesta asti kestäneet ystävyyssuhteet. 

“Tuomas Tyryn kanssa olemme tutustuneet jo joskus kymmenvuotiaina. Meillä on aika monta yhteistä vuotta golfia takana ja edessä on varmasti vielä enemmän”, arvelee 29-vuotias Räsänen.

Räsäsen nelosen tasoitus kertoo jotakin hänen suhteestaan golfiin, mutta sillä ei vielä nousta perheen parhaaksi pelaajaksi. 

“Avovaimoni Iida Nikka on meidän perheen ykkösgolfari. Tapasimme aikanaan Finnairilla ja nyt olemme molemmat taas samassa paikassa töissä”, iloitsee Räsänen. 

”Ensi keväänä eri tulostasoja tavoitteleville on luvassa kiinnostavia uusia tuotteita ja kurssilaiset pääsevät hyödyntämään uusia opetuskonseptejamme.”

GOLFOPETTAJA IIDA NIKKA lisäksi Loungen harjoituspaikalla opetusta ovat pitämässä GoGolfin PGA prot Ari Koutuaniemi, Antti Vaalas ja Marko Kumm sekä koko opetustiimiä johtava Timo Karvinen.

Karvinen on toiminut opettajana vuodesta 1994 ja ehtinyt sinä aikana valmentaa maajoukkueita niin Suomessa, Sveitsissä, Virossa kuin Guatemalassakin.  

“Minulla ei ole koskaan ollut suunnitelmaa b:tä. Päädyin golfin pariin 12-vuotiaana ja tiesin jo lukiossa, että haluan urheilusta ammatin itselleni. Jätin kilpagolfin ja siirryin opettajaksi parikymppisenä, kun ymmärsin, että en tulisi pärjäämään kansainvälisellä tasolla”, kertoo Karvinen. 

Oma kilpailutausta on auttanut pitämään motivaation hyvänä ja Karvinen näkee, että hän pääsee toteuttamaan omaa kilpailuviettiään valmennettaviensa kautta.

GOGOLFIIN KARVINEN päätyi yhtiön toimitusjohtaja Mikael Hästbackan kautta. Yhteinen harjoitustilojen suunnitteluprojekti eteni nopeasti ja yhtenä sen lopputuloksena syntyi GoGolf Lounge. Tänä talvena siellä on Karvisen, Vaalaksen ja Kummin kursseille osallistunut yhteensä lähes 650 golfaria. 

Kuten koko konsernissa muuallakin myös opetuksessa ja valmennuksessa toimintaa kehitetään jatkuvasti. Karvinen on innoissaan uudesta opetusohjelmasta, jota he ovat laatimassa.

”Ensi keväänä eri tulostasoja tavoitteleville on luvassa kiinnostavia uusia tuotteita ja kurssilaiset pääsevät hyödyntämään uusia opetuskonseptejamme”, Karvinen vinkkaa.

Siirtyminen seuratoiminnasta yritysmaailmaan on antanut Karviselle uutta intoa. Hän pitää niitä toimintaympäristöinä hyvin erilaisina.

”Markkinaehtoisessa toimintaympäristössä ideat eivät jää ideatasolle vaan asioita on oikeasti mahdollista toteuttaa. Minulla on taipumusta perehtyä asioihin hyvin perinpohjaisesti ja pelkäänpä, että niin taitaa käydä myös GoGolfissa opetuksen kehittämisen kanssa”, arvelee yli 60 tunnin työviikkoja tekevä Karvinen.

”Elän ja hengitän tätä juuri nyt. Työ on onneksi kausiluonteista, meillä opettajilla kesäloma vietetään yleensä lokakuussa.”

Timo Karvinen johtaa GoGolfin opetustiimiä.

Timo Karvinen johtaa GoGolfin opetustiimiä.

Markus Sommers

KARVINEN ON palkittu kahdesti vuoden valmentajana, mutta hän pitää opetusta yhtä tärkeänä osana työtään. 

”Koulutan myös ammattiin valmistuvia ja koen, että ollakseni hyvä siinä, minun pitää myös itse opettaa. Opetuksessa korostuu pedagogiikka ja opettaessani opin paljon itse opettamisesta”, hän analysoi.

Vaikka pelaaminen on viime vuosina jäänyt muutamaan kierrokseen, on Nordcenter säilyttänyt Karvisen lempipaikkoina Suomen golfkentistä. Ensi kesä tuskin tuo muutosta ainakaan pelattujen kierrosten määrään.

”Ihmisillä on aina mielenkiintoa mielenkiintoisiin asioihin. Uskon, että meillä on edessä vähintään yhtä kiireinen kesä kuin viime vuonna. Golf, tennis ja padel ovat lajeja, jotka tulevat edelleen hyötymään ihmisten lisääntyneestä vapaa-ajasta ja sen viettämisestä kotimaassa”, ennustaa Karvinen.

Käy ensi kesänä miten tahansa, golf toimialana tulee varmasti muuttumaan lähivuosina lisää, ja Karvinen toivoo, että se näkyisi pelaajille vielä selvemmin kenttien erilaistumisena. 

”Suomalaisten kenttien kunto on kehittynyt viime vuosina positiiviseen suuntaan, mutta toivoisin niiden profiloituvan entistä rohkeammin ja osan erikoistuvan esimerkiksi kilpakentiksi. Että asiakkailla olisi myös kenttien osalta, mistä valita. Kentät ja pelaajat tarvitsevat toinen toisiaan, siksi pelaajien odotukset on pystyttävä lunastamaan molemmilla rintamilla”, tiivistää Karvinen näkemyksiään.

MATKA HELSINGIN keskustasta Espoon Keraan on ollut avartava. Konserni yhdistää juridisesti eri yhtiöitä, mutta gogolfilaisuus yhdistää sen tekijöitä. Gogolfilaiset haluavat selvästi mahdollistaa uusia tapoja pelata golfia, mutta samalla monen suhde omaan kotiseuraan on hyvin perinteinen. Erityisesti ne, joiden peliura on alkanut jo pienenä, ovat kasvattaneet syvät juuret omaan kotikenttäänsä ja sen ihmisiin.

Lähes kaikkien tekemieni haastatteluiden aikana osa vastauksista jää roikkumaan ilmaan, koska keskeneräisistä asioista ei voi vielä kertoa julkisesti. Sen voinee kuitenkin arvata, että suomalaisia golfareita kiinnostavia uutisia on luvassa jatkossakin. 

SARI KETTUNEN

Etsi luettavaa