Marcus Kinhultista tuli 45:s ruotsalainen European Tour -voittaja

Marcus Kinhult alkaa lunastaa häneen kohdistuneita suuria lupauksia.

Nuori Marcus Kinhult otti uransa ensimmäisen voiton European Tourilla.

Ruotsin 23-vuotias Marcus Kinhult otti uransa ensimmäisen voiton European Tourilla. Kinhult oli ykkönen European Tourin klassikkokisoihin kuuluvassa British Mastersissa ja kuittasi yli puolen miljoonan euron rahasekin. Samalla hän tekee aimo loikan sekä raha- että maailmanlistalla.

Stockportissa, Hillside Golf Clubilla pelattu kisa ratkesi vasta Kinhultin viimeiseen puttiin, jonka hän säkitti parista metristä. Jos se olisi mennyt ohi, edessä olisi ollut peräti neljän pelaajan uusinta.

Kärkiryhmässä pelannut Kinhult oli johdossa neljä reikää ennen loppua, mutta teki bogeyt rei’ille 15 ja 16. Hän kuitenkin nousi takaisin ykköseksi tehtyään birdiet kahdelle viimeiselle reiälle.

Nuorta ruotsalaista on pidetty pitkään Ruotsin golfin suurena lupauksena, ja nyt hän on alkanut lunastaa lupauksia. Viime vuonna hän sijoittui European Tourin rankingissa 49:nneksi. Tätä ennen hänen paras sijoituksensa ET-kisassa oli kolmas sija.

Voiton myötä Kinhult loikkasi yhden kisan ansiosta noin 150 sijaa 18:nneksi juuri ohi Mikko Korhosen, joka putosi tällä viikolla kaksi sijaa 19:nneksi.

Korhonen ei pelannut tällä viikolla lainkaan, vaan keskittyi koti-Suomessa torstaina käynnistyvään PGA Championshipiin.

Kinhult onnistui rikkomaan brittien muodostaman rintaman, sillä hänen takanaan oli neljän englantilaista ja kaksi skottia. Toisen sijan jakoivat Englannin Eddie Pepperell ja Matt Wallace sekä Skotlannin Robert MacIntyre.

MacIntyre uusi viime kesänä Kim Koivun kanssa voitosta Vierumäki Finnish Challengessä. Hän kuitenkin jäi tuolloinkin toiseksi. 23-vuotias lupaus lopetti kilpailun eagleen ja birdieen nousten kuin varkain voittotaisteluun mukaan.

Kisassa oli mukana Suomesta Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Koivu, mutta kukaan ei onnistunut läpäisemään kilpailun cutia.

Kinhultista tuli voittonsa myötä peräti 45:s ruotsalainen voittaja European Tourilla, kun mukaan lasketaan myös European Tourin ja Challenge Tourin yhteiskilpailut.

Suomalaisia European Tour -voittajia on kolme: Mikko Ilonen, Roope Kakko ja Mikko Korhonen.