Hyppää sisältöön

Markus Ervasti – Finnish Tour jatkossa pelaajille aito ponnahduslauta uralla eteenpäin

Finnish Tourin johtaja Markus Ervasti palkitsemassa 2016 menestyjät

Finnish Tourin johtaja Markus Ervasti vieraili GoGolfin Live-lähetyksessä. Keskustelun aiheena oli kotimaan tuleva kilpailukausi. GoGolfin puolelta mukana olivat Jussi Miettinen ja Antti Vaalas.

Viikon merkittävin golfuutinen Suomessa oli Vierumäen ja Audi Finnish Tourin tuleva yhteistyö. Samalla Finnish Challengen pelaaminen varmistui kahdeksi tulevaksi vuodeksi, kun Vierumäki käytti optionsa kaudesta 2018.  Panostuksella Vierumäki nousee merkittäväksi tekijäksi Suomen PGA:n kanssa kotimaisen kilpagolfin järjestäjänä.

Parhaiden ammattilaisten ja amatöörien yhteiskiertuetta eli Finnish Touria on pelattu jo 15 vuotta. Kiertue on Suomen PGA:n omistama, mutta alkuvuosina Golfliitto oli toiminnassa mukana huomattavalla rahallisella panostuksella. Finnish Tour on niin sanottu neljännen tason kiertue, sen yläpuolella ovat Euroopan eri puolilla pelattavat satelliitti-kiertueet kuten Nordic League. Näiden yläpuolelta löytyy Challenge Tour ja tietenkin European Tour.

Finnish Tourin ongelma on ollut se, että se ei ole avannut ovia eteenpäin seuraavalle tasolle. Nyt Vierumäki-yhteistyön kautta kiertue tulee jakamaan kauden kolmelle parhaalle jokaiselle 7kpl ”villejä kortteja” Challenge Tourin kisoihin. Kun mukaan lasketaan lisäksi osallistuminen Finnish Challenge-kilpailuun, nämä kolme pelaajaa saavat 8 isoa kisaa kalenteriinsa kaudelle 2018. Tämä tarjoaa hienon mahdollisuuden pelaajalle päästä urallaan eteenpäin. Toki kahdeksan kisan pelaaminen tuskin riittää Challenge Tourin kauden loppurankingissa pärjäämiseen, mutta minimissään pelaajalle selvinnee mitä menestyminen korkeammalla tasolla vaatii. Täydellä pelioikeudella pelaavat kiertävät tyypillisesti yli 20 kisaa kaudella.

Reilu puolituntia kestäneen lähetyksen aikana Ervasti teki selväksi, kuinka Suomen PGA on kiertuetoimintansa kautta rakentamassa parempaa tulevaisuutta kotimaiselle golfille. Allekirjoittanut on kuullut, että PGA:n motiiveja on epäilty sillä jotkut ovat vierastaneet Finnish Touria pyörittävän yhtiön mahdollisuutta tehdä tulosta. Jatkossa toivottavasti kaikki tahot toimivat ongelmitta yhdessä.

Keskustelun aluksi käytiin läpi Markuksen omaa pelaajauraa. Sen jälkeen puhuttiin seuraavasti (suluissa jäljellä oleva aika):

(32.20) Suomessa ainutlaatuinen mahdollisuus saada parhaat pelaajat ammattilaisista nuoriin amatööreihin pelaamaan samoja kisoja.

(31.00) PGA omistaa Suomen Golfkiertue Oy:n 100 prosenttisesti.

(29.20) Vaikka eteenpäin menty niin PGA:n näkemyksen mukaan siirtymävaiheessa ammattilaisia tuettava paremmin.

(29.00) Tourien hierarkia.

(26.40) Challenge Tour kisa rikkoo uutiskynnyksen muissakin kuin golfmedioissa

(26.20) CT-kisajärjestäjä saa 50 kutsua jotka mahdollista käyttää muissa kisoissa. FT jakaa näistä rankingin kolmelle parhaalle jokaiselle 7kpl käytettäväksi seuraavalle kaudelle.

(25.20) Pelaajalla aito mahdollisuus päästä eteenpäin, kun kalenterissa 8 CT kisaa (7 ulkomailla + Vierumäki).

(24.20) FT:n korkeita kilpailumaksuja kritisoitu.

(22.25) Mikä on yrityksille suunnattu Pro-am Cup?

(17.20) FT:n miesten kärki pelaa vuodesta toiseen paremmin – viime vuoden keskimääräinen voittotulos -8.2. Mutta cut-raja pysynyt samana ja naisissa viime vuosina jopa huonontunut.

(14.20) Massaa pitäisi saada paremmaksi, jotta enemmän huippuja nousisi.

(12.40) Miesten tilanne kaikkiaan hyvä mutta valmennusjärjestelmä ei ole samalla tasolla kuin pelaajat. Tuotetaan hyviä nuoria mutta ei osata auttaa eteenpäin.

(11.15) Kilpailumaksuilla pystytään juuri ja juuri kattamaan kulut, tai vähän jäädään miinukselle. Pro-am toiminnalla kerätään varoja PGA:n toimintaan.

(9.10) Se voitto minkä Finnish Tour tekee, menee suoraan suomalaisen golfin kehittämiseen.

(8.25) Golfliitto tulee olemaan ensi kaudella omalla panoksellaan mukana.

(6.40) Paltamo kiertueen isoin kilpailu.

(5.40) Toivottavasti FT viiden vuoden kuluttua edelleen portti isommalle kiertueelle ja mukana enemmän junioreita.

(3.50) Miksi Suomessa ei pelata enemmän Nordic liigan kisoja?

(1.50) CT-korttien jakaminen kansallisen kiertueen parhaimmille ”suomalainen malli”.

 

Etsi luettavaa