Matias Honkala virheettömällä pelillä Hirsalan FT-kisan voittoon: ”Peli on mennyt hyvään suuntaan”

Matias Honkala sai ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan komean ykköstilan Hirsalan kilpailusta
Matias Honkala on pelannut kaksi viimeistä kierrostaa Challenge Tourilla tuloksin 65-66. KUVA: TEEMU TYRY

Honkala ( 71-71-66, -11) pelasi päätöspäivänä virheettömästi voittaen Janne Kasken yhdellä lyönnillä. Naisten sarjan ykkönen oli Daniella Barrett, pojat 50+ sarjan kisan vei nimiinsä Antti Vaalas.

Audi PGA Finland Championship 2020 saatiin pelata launtaina sääennustetta paremmassa kelissä, vain lyhyiden sadekuurojen saadessa aikaan vaatesulkeisia pelaajille.

Kaksi pelaajaa erottui  lauantaina muista. Nevas Goflin Matias Honkala (66,-7) tehtaili seitsemän birdietä, kortti oli puhdas bogeista. Viiden lyönnin parannus kahteen ensimmäiseen päivään nosti Honkalan yhteistulokseen -11, joka riitti lopulta ykköstilaan yhden lyönnin marginaalilla Janne Kaskeen (67,-6)

Matias Honkalan seuraava kisa on Vierumäellä pelattava pro-am

Juha Hakulinen

Kaskella oli viimeisellä reiällä viedä kisa uusintaan eaglella. Hyvä chippi ei kuitenkaan uponnut, kahdeksan birkkua lauantaina tehnyt porvoolainen sortui sisääntulossa kahteen bogiin, jotka käänsivät tasatilanteesta finaalipäivään lähteneiden miesten välisen taiston Honkalalle.

Kaske oli Honkalaan verrattuna suvereeni par-viitosilla. Kolmen kierroksen aikana hän pelasi 15 pitkää reikää yhteensä 13 alle, Honkalalla sama saldo oli vain kuusi alle.

Matias Honkala on sijoittunut kuluvalla kaudella ennen tuoretta voittoa kerran toiseksi ja kolmanneksi.

”Voitto tuntuu tietysti upealta. Alkuvuodesta oli muutama hyvä kisa, sitten kesällä vaikeampaa. Lyöminen on kehittynyt, samoin putti. Lähipeliin pitää saada vielä terävyyttä”, 21-vuotias juniorien Ryder Cupissa pelannut Honkala myhäili voiton varmistuttua.

Lyönnin toimivuudesta kertoo sekin, että päätöskierroksella hän missasi vain yhden Hirsalan haastavan muotoisista viheriöistä.

Ykköstila FT:lla oli jo uran kolmas, kaksi aiempaa hän saavutti amatöörinä Linna Golfissa (2016), sekä Nordcenterissa (2018).

”Kyllä se ensimmäinen näistä tuntui parhaalta.”

Janne Kaskelle viimeiset seitsemän päivää ovat kolmen kisan  ja niistä tulleiden menestysten kautta ikimuistoiset ja näin lyhyessä jaksossa parhaat.

Hän johti sunnuntaina Lappajärvellä Kivitippu Pro Invitationalia vielä sisääntulossa  jääden lopulta toiseksi. Tiistaina Kaske juhli GoGolf Isosaari Pro-Am Invitationalin voittoa. Nyt tuli FT:n kisassa kakkostila, mutta samassa yhteydessä pidetyssä Suomen PGA:n mestaruuskilpailussa voitto, sillä Matias Honkala ei ole PGA:n jäsen.

Muut kärkitaistossa olleet putosivat Honkalan ja Kasken kyydistä. Hirsala Golfin Niclas Hellberg oli kolmas häviten Honkalalle viisi lyöntiä.

Daniella Barrettille riitti päätöspäivänä tulo 75(+2) selkeään voittoon

Daniella Barrett (216,-3) jätti Oona Kurosen naisten kisassa seitsemän lyönnin päähän. Kolmannen kierroksen ensimmäisellä puoliskolla Hirsalan kenttä osoitti haastavuutensa, kun Barrettin tuloskorttiin merkattiin tupla- ja triplabogey veteen menneiden avausten jälkeen. Takaysillä nähtiin kuitenkin taas ensimmäisiltä kierroksilta tuttua Barrettia, kun hän pelasi viimeiset yhdeksän reikää neljä alle parin.

”Pääsin takaysillä avauksilla hyvin väylälle, ja sitä kautta pääsin hyville birkkupaikoille. Pelasin viime viikolla Harjattulassa backtiiltä, ja siellä jouduin lyömään paljon pitkiä rautoja greenille. Täällä ne pitkät raudat toimivat tosi hyvin”, Barrett sanoi.

Miamin yliopistossa opiskeleva Barrett jäi syksyksi Suomeen opiskelemaan etänä, kun Floridan koronatilanne on niin paha, että yliopistogolfin syyskauden kilpailut peruttiin. Voittoon päättynyt kilpailu toikin sopivasti hyvitystä ikävään tilanteeseen.

”Kyllä tämä oli kiva voitto. Ja onhan tässä vielä yksi kisa jäljellä, missä pääsee näyttämään osaamistaan”, Barrett sanoi ja viittasi kolmen viikon kuluttua Nordcenterissä pelattavaan kauden finaaliin.

50+ vuotiaiden kisassa Antti Vaalas (82-76,+12) aloitti vaatimattomasti, mutta pelasi 27 viimeistä reikää hienosti kolme yli, jättäen Mikko Korkalaisen viiden lyönnin päähän.

”Toivoin, että golf on helppoa. Tiesin ja odotin, että se on ihan pirun vaikeaa. Ja sellaistahan se olikin. Kun on pelannut niin vähän, niin menee aina vähän aikaa, että osaa edes mennä pallolle siinä lyöntitilanteessa. Tulee pelattua aivan liian vähän”, Vaalas pohti kisan päätyttyä.