Matilda Castrén 12:s Hawaijilla: ”Neljän birdien lopetus lämmitti”

Matilda Castrén ei ole vielä päättänyt sitä

Castrén (71-69-65-66,-17) oli eurooppalaisista toiseksi paras ja kahdella viimeisellä kierroksella maailmantähtien joukossa viides.

Uuden Seelannnin Lydia Ko (-28) katkaisi kolmen vuoden voitottoman jaksonsa LPGA Tourilla vakuuttavalla seitsemän lyönnin erolla Inbee Parkiin, Leona Maguireen, Sei Young Kimiin ja Nelly Kordaan.

Kärkipää oli voittajaa lukuunotttamatta tiukasti pakassa, 16 seuraavaa pelaajaa neljän lyönnin sisällä.
Matilda Castrénin sijoitukset kierrosten (65-53-23-12)  jälkeen paranivat vauhdikkaasti.

Kahden viimeisen päivän tuloksissa (65-66) hän oli viides takoen jaksoon 13 birdietä ja eaglen.
Toisesta tilasta hän jäi vain neljän lyönnnin päähän..
Palkintorahaa Castrén kuittaa elämänsä ensimmäisestä Hawaijin matkasta 31 197 dollaria.

”Parasta oli kisan lopettaminen neljään birdieen, se nosti minua hurjasti tuloslistalla. Lyöminen ei ollut lauantaina mitään superia, sain kuitenkin pitkiäkin putteja sisään, joiden kautta nousu toteutui”, Castrén kertoi.

Eurooppalaisista hänen edellään oli vain Irlannin Leona Maguire.

Aura Golfin LET-kisaan osallistuminen vielä ratkaisematta

12:s sija on Castrenin toiseksi paras LPGA Tourilla (11 kisaa). Maailmanlistalla hän nostaa hurjasti sijoitustaan ja on käytännössä varmasti toinen Suomen kahdesta edustajasta Tokion olympialaisissa.
Ennen juhannusta hänellä on pelipaikka ainakin neljään kahdeksasta kisasta. Viimeinen näistä menee päällekkäin Turussa pelattavan LET-kisan kanssa.

”En ole vielä sitä asiaa  osaltani ratkaissut.”

Castrénin seuraava kisa, Los Angeles Open käynnistyy tulevan viikon keskiviikkona.