Matilda Castrénin kausi paketissa – paikka Tour Championshipissa jää sittenkin haaveeksi

Matilda Castrénin kausi päättyi karsiutumiseen Floridan kilpailusa

Tietokatkoksen johdosta uumoiltu paikka Tour Championshipiin karkaa suomalaiselta, joka ei kategoriallaan mahdu kahteen viimeiseen karsintakisaan.

Loistavan tulokaskauden pelannut Matilda Castrén oletti Floridan kisan päätyttyä karsiutumiseen mahtuvansa mukaan joulukuun toisella puoliskolla pelattavaan Tour Championshipiin.

”Mikäli sijoitukseni kisan päätyttyä on listalla 72:n ensimmäisen joukossa, pitäisi paikan olla selvä”, hän viestitti vielä kisan ollessa kesken.

Suomalaisen sijoitus on 71.  Kilpailuun otetaan mukaan 70 pelaajaa, jo ennakkoon on tiedossa se, että poisjääntien johdosta alemmaksi sijoittuneitakin pääsee mukaan.

Mutta, mutta…

Sunnuntai-iltana Matilda Castren viestitti, että vastoin häen aiempaa ymmärrystään karsinta Tour Championshipiin ei kuitenkaan pääty sunnuntain Pelican Women´s Championshipiin. Myös joulukuun ensimmäisellä viikolla Teksasisa pelattava LPGA Tourin kisa sekä US Open (10.-13.12) lasketaan pisteisiin mukaan. Näihin kisoihin Castrén ei mahdu.

Koronaviruksen aiheuttamat kisojen peruutukset ja siirrot ovat aiheuttaneet kiertueelle runsaasti haasteita.

Viestinnän osalta käsittämätön kämmi on se, että Tour Championshipin pääsevien pelaajien kriteerit LPGA Tourin sivulta vievät edelleen vuoden 2019 kisaan.

”Kun tilanne on tämä, suurella todennäköisyydellä jään Tour Championshipista ulos, takaa tulee pelaajia ohitseni”,  Castren harmittteli.

Kaupunkilaisjärjellä päätellen tämä päätelmä toteutuu. Karsiutuminen Floridassa pudotti Castrénia neljä sijaa. (67-71).  Kahdessa seuraavassa joihin hän ei pääse mukaan, sijoituksen voi olettaa heikkenevän 5-10 sijaa nykyisestä.

Matilda Castrén pääsi tulokaskaudellaan pelaamaan yhdeksän pääkiertueen kisaa. Paras sijoitus oli kahdeksas. Uransa ensimmäisessä majorissa hän oli 23.  Rahaa hän tienasi 112 000 dollaria.

Menestys entisellä työpaikalla Symetra Tourila sivutyönä sujui myös loistavasti. Hän voitti yhden viidestä kisastaan, oli kerran yhdeksäs ja 11:s. Ansioita kertyi 29 000 taalaa.

Maailmanlistalla hän on noussut kauden aikana lähes tuha sijaa parhaaksi suomalaiseksi. Ennen viikonloppua sijoitus oli 207.