Matilda upeasti kahdeksas LPGA Tourilla – Castrén pelasi sunnuntaina virheettömästi

Matilda Castrénilla on eroa kakkostilaan vain kaksi lyöntiä ennen finaalikierrosta

Matilda Castrén pelasi päätöskierroksen 67 lyönnillä ja päätyi yhteistulokseen -10. Se riitti jaettuun kahdeksanteen sijaan ja uran ensimmäiseen top 10 -sijoitukseen LPGA-kiertueella.

Matilda Castrén sivusi päivän parasta tulosta Drive On Championshipissä ja ylsi upeasti uransa parhaaseen sijoitukseen LPGA-kiertueella.

Päätöspäivään 18. sijalta lähtenyt Castrén nousi sunnuntaina kymmenen pykälää pelattuaan bogittoman kierroksen 67 lyönnillä. Hän jakoi kahdeksannen sijan Lydia Ko’n ja Brittany Altomaren kanssa.

Näin Castrénista tuli kaikkien aikojen toinen suomalainen, joka on yltänyt LPGA-kiertueella kymmenen parhaan joukkoon. Aiemmin tänä vuonna uransa lopettanut Minea Blomqvist-Kakko onnistui nappaamaan urallaan kolme top 10 -sijoitus maailman kovatasoisimmalla naisten kiertueella. Hänen parhaaksi sijoituksekseen jäi kolmas sija.

Castrén aloitti kierroksensa loistavasti. Hän oli viiden reiän jälkeen kolme alle parin tehtyään birdiet rei’ille kaksi, neljä ja viisi. Sen jälkeen korttiin merkittiin seitsemän perättäistä paria, kunnes päivän neljäs birdie näki päivän valon 13. reiällä.

Kun Matilda onnistui vielä tekemään birdien päätösreiälle, ylsi hän kymmenen parhaan joukkoon vasta uransa kahdeksannessa LPGA-kiertueen kilpailussa. Kiertueen rankingissa hän nousee 67:nneksi, kun 60 parasta naista pääsee mukaan LPGA:n finaalikilpailuun, joka pelataan joulukuussa.

Kisan ykkönen oli Amy McDonald, jolle voitto tällä tasolla oli uran ensimmäinen. McDonaldin voittotulos oli -16. Matilda jäi voittajasta kuusi lyöntiä.

Toiseksi sijoittunut Danielle Kang (-15) vankisti asemaansa kiertueen rankingin kärkinaisena. Hän oli lähellä upottaa wedge-lyönnin ja tehdä eaglen päätösreiällä, mikä olisi nostanut hänen tasoihin McDonaldin kanssa ja tuonut tälle painetta omaan birdie-yritykseen. Nyt McDonaldille riitti kaksi puttia päätösviheriöllä voittoon

Kolmanneksi sijoittui kärkiryhmän kolmas jäsen Bianca Pagdanganan. Filippiiniläinen teki alkuun 16 paria, mutta birdiet kahdelle viimeiselle reiälle nostivat hänet yksi kolmanneksi.

LPGA-kiertueen kilpailuja voi seurata suorana Viaplayltä ja V Sport Urheilu -kanavalta