Mikko Korhosella väkevä nousu Abu Dhabissa – saa pelikaverikseen Rory McIlroyn

Mikko Korhonen pelasi lauantaina 22 reikää ja nousi 46 sijaa 28:nneksi. (KUVA: GETTY IMAGES)

Skotlannin Scott Jamieson (-11) johtaa Yas Linksilla. Mikko Korhonen (-2) pelasi 22 reikää yhteensä kuusi alle. Heikosti aloittanut Sami Välimäki (+4) teki eaglen 172 metrin matkalta.

Mikko Korhonen (-2) ja Rory McIlroy (-2) olivat lauantain kuumimpia pelaajia Yas Linksin kentällä. Seitsemän kertaa maailmanlistan ykköseksi noussut ja yhtä monta kertaa pallilta pudonnut pohjois-irlantilainen ylsi kolmannen päivän parhaaseeen tulokseen (67,-5) yhdessä muutaman muun osallistujan kanssa.

Korhosen saldo on vielä parempi. Kierrostulos 68,-4, sitä ennen aamulla kolme toisen kierroksen reikää kaksi alle. Sijaluku parani pitkän päivän aikana 28:nneksi.

McIlroy ja Korhonen ovat tuloslistalla peräkkäin, ja pelaavat sunnuntaina yhdessä Japanin Takumi Kanayan kanssa.

”Aika paljon eilistä parempi päivä tänään. Eilinen tuuli oli vaan liian kova. Tänään oli parempaa lyömistä ja puttaamista. Diesel lämpenee hitaasti muutenkin ja menee hetki, kun taas tottuu tähän rasitukseen. Oli mukava saada vähän onnistumisia tänään”, Korhonen kertoi tiedotteessaan

Sami Välimäki joutui myös aamuvarhain viimeistelemään toista kierrostaan. Kentän seitsemännellä hän ei onnistunut upottamaan kymmenmetristä eagle-puttiaan, varman birdien jälkeen hän teki kaksi paria ja jäi odottamaan kolmannen kierroksen alkua.

Välimäen shokkialku kolmannelle kierrokselle

Välimäki pääsi kolmannelle kierrokselle ensimmäisessä parissa ykköseltä Padraig Harringtonin kanssa.

Ote oli kateissa, Välimäki teki ykkösellä bogeyn ja kakkosella triplan, joka oli kisan toinen.

Välimäki juuttui jatkoon päässeistä viimeisten joukkoon. Päivän huippuhetki tuli 16:lla, jossa karheikkoon menneen avauksen jälkeen 172 metrin matkalta lähestyminen putosi 1,5 metriä ennen lippua viheriölle ja vieri sisään.

Tuloksin 69-75-76, +4 toisen kierroksen alun eaglensa jälken hetken kolmantena ollut Välimäki on pudonnut sijalle 68.
Pelikaveri Harrington teki tuloksellaa 68, -4 erinomaiset nousut sijalle 17.

Scott Jamiesonilla iso testi edessään

38-vuotias tourkonkari Scott Jamieson (63-74-68,-11) johtaa lyönnillä ennen Shane Lowrya ja Thomas Pietersia
Jamieson sopisi kansallisuutensa puolesta mainiosti sunnuntaina Abu Dhabi Championshipin ykköseksi.

Viidellä edellisellä kerralla voittaja on tullut Englannista tai Irlannista, joten skotti sopisi hyvin jatkoksi.

Jamiesonin kyky voittaa on läpi ammattilaisuran ollut vaatimaton, 342 kisaa, ainoa voitto pienestä DP World Tourin kisasta Etelä-Afrikasta.

Toista sijaa jakavat Lowry ja Pieters sekä kolmen lyönnin päässä oleva Viktor Hovland ovat haastajista ennakkoon kovimmat.
Mikko Korhosella on todella hyvällä kierrostuloksella mahdollisuus parantaa suomalaisten sijoitusennätystä Abu Dhabissa, joka on Mikko Ilosen nimissä (13.)

Elisa Viihde Viaplay ja Viasat Golf näyttävät Abu Dhabi Championshipin finaalipäivän suorana klo 9-15.30