Mussalon kenttä piti pintansa – nuorten SM-kisoissa vain yksi parin alitus

Elias Haavisto johtaa kotikentällään alle 21-vuotiaiden sarjaa.
Elias Haavisto pelasi torstaina upean bogittoman, 13 parin ja viiden birdien kierroksen MM-kisoissa. KUVA: GOLFLIITTO

Sakke Siltala oli ainoa pelaaja, joka onnistui alittamaan parin Kotkassa käytävissä nuorten SM-kisoissa. Hän johtaa alle 18-vuotiaiden sarjaa.

Kymen Golf isännöi tällä viikolla nuorten SM-kilpailuja. Mussalon kinkkiseksi tunnettu kenttä piti tänään pintansa, sillä ainoastaan yksi pelaaja onnistui selvittämään sen alle parin.

Hän oli 18-vuotiaiden sarjassa pelaava Sakke Siltala, joka johtaa avaupäivän jälkeen kahdella lyönnillä ennen Tarinagolfin Anton Rothia ja Vuosaari Golfin
Niilo Mäki-Petäjää.

21-vuotiaiden sarjassa kotikentällä pelaava Elias Haavisto ja Vuosaari Golfin Aaro Pohjola aloittivat kisan 74 lyönnin kierroksella. Haavisto voitti pari viikkoa sitten pelatun Finnish Tourin Paltamo Openin.

”Tuli kyllä liian paljon virheitä. Takaysilläkin oli birdie-paikkoja, mutta en pystynyt niitä hyödyntämään”, Haavisto sanoi järjestäjien tiedotteessa.

”Griinit olivat hyvät, mutta hidastuivat päivän mittaan.”

21-vuotiaiden tyttöjen kisan kärki avauspäivän jälkeen on tasainen. Tammer Golfin LiisaMaria Vaitovaara +2 (74), Camilla Järvelä Helsingin Golfklubin +3 (75) ja Sarfvikin Erika Danielsson +3 (75) muodostavat kärkikolmikon.

”Draivi kulki tänään hyvin. Tietysti se viimeisen tupla jäi vähän harmittamaan, muut reiät olivatkin sitten pareja ja bogeja”, Vaitovaara sanoi.

Ennakkosuosikki on Koski-Golfin Krista Junkkari, jonka avauskierros kulki tänään epätasaisesti +4 (76).

”Oli vaikea päivä, tuli pari isoa virhettä. Nyt ollaan vielä pakkasen puolella – helteestä huolimatta mutta täältä noustaan”, sanoi Junkkari.

Virvik Golfin Matilda Svahn otti piikkipaikan 18-vuotiaiden tyttöjen sarjassa. Svahnin 72 lyönnin kierrokseen mahtui neljä birdietä, kolme bogia, yksi tupla ja kuusi paria. Ada Huhtalan +3 nosti Viipuri Golfin pelaajan kakkospaikalle ennen Kerttu Hiltusta, joka kiersi Mussalon kentän tulokseen +4 (76).

”Sain kyllä hyvän alun kierrokselleni, takaysillä oli sitten vähän vaikeampaa”, sanoi Svahn helteisen kierroksen jälkeen.

Lähde: Järjestäjien tiedote