Nelly Korda mutkien kautta voittoon Tokiossa – Mone Inami ja Lydia Ko muut mitalistit

Nelly Korda ja Jason McDede  ovat voittaneet yhdessä kolme neljästä viimeisestä kilpailustaan

23-vuotias Korda menetti sunnuntain aikana kahdesti reilun johtonsa kukistaen bogin viimeisellä tehneen Japnin Mone Inamin ja Lydia Kon lyönnillä.

USA voitti Tokion olympialaisissa golfissa molempien sarjojen kultamitalit. Maailmanlistan ykkönen Nelly Korda lähti viimeiseen päivään kolmen lyönnin johdossa, jonka  hän menetti jo päivän seitsemän ensimmäisen reiän aikana. Pelikaverit Lydia Ko ja Aditi Ashok tulivat rinnalle, mutta eivät missään vaiheessa ohi. Korda teki heti seiskan tuplabogeyn jälkeen kolme birdietä peräkkäin ja nousi pian tämän jläkeen taas kolmen lyönnin karkumatkalle.

Kun kisa keskeytettiin ukkosenuhan takia kärkikolmikon lyötyä avauksensa 17:lla, oli eroa Mone Inamiiin vain lyönti. Heti tauon jälkeen japanilainen tasoitti puntit 17:n birdiellään. Viimeisellä hän teki bunkkerin kautta bogin, viimeisessä ryhmäsä tilannetta takaa tarkkaillut Korda selvitti päätösrein parilla voittaen yhteistuloksella -18.

Nelly Kordalla oli iso kala koukussa jo toisena kisapäivänä, jolloin hän pelasi 14 reiän jakson  yhdeksällä  birdiellä ja eaglella 11 alle parin. Hän johti kisaaa 35 reikää pelattuaan yhteistuloksella -15 peräti kuuden lyönnin erolla.
Päätösreiällä Kordalla oli mahdollisuus saavuttaa tulos 59,-12.
Se olisi vaatinuta birdietä viimeisellä. Hän suti kuitenkin korttiin tuplan ja päätyi tulokseen 62,-9.

Kordan perheen juhlaa paransi lauantaina se, että isosisko Jessica Korda teki päätöspäivän parhaan tuloksen 64,-7 nousten 15:ksi
Edellisenä sunnuntaina miesten kisan ykköseksi pelasi USA:n Xander Schauffele samalla tuloksella -18.

Mone Inami voitti hopeasta käydyn uusinnan Lydia Kota vastaan tämän tehtyä bogin. Ko saavutti Riossa hopeaa. Hän on  2000-luvulla pidetyissä olympialaisissa ainoa pelaaja, jolla on mitalit molemmista kisoista.

Matilda Castrén oli 18:s häviten Kordalle yhdeksän lyöntiä. Sanna Nuutisen sijoitus oli 20:s