Hyppää pääsisältöön
Petteri Patjas

Nordcenterin palvelukokonaisuus kehittyy

Nordcenterin kaksi luonteeltaan varsin erilaista kenttää houkuttelevat niin klubipelaajia, kuin haasteita kaipaavia scratch-niilojakin. NGCC:n tavoitteena on kuitenkin kehittyä myös golftarjonnan ulkopuolella.

”Tää pitkän tähtäimen kehittäminen on vasta ihan alussa”, toteaa Nordcenter Golf & Country Clubin toimitusjohtaja Markku Valo. Golfiin liittyvät fasiliteetit ovat Norcenterissä jo pitkään olleet Suomen parhaimmistoa. Kaksi erittäin hyvin hoidettua, mutta luonteeltaan varsin erilaista kenttää houkuttelevat niin perusklubipelaajia kuin haasteita kaipaavia scratch-niilojakin. Nordcenterin tavoitteena on kuitenkin kehittyä myös golftarjonnan ulkopuolella.

”Jos vieraat haluavat vuokrata mökin klubilta, niin ei välttämättä haluta pelata golfia koko aikaa. Pelkällä golfbisneksellä me ei pärjätä, vaan meidän on monipuolistuttava myös muiden palveluiden osalta.”, Valo jatkaa. Nordcenterissä on nykyisin pelaajien käytössä sekä kunto- että kartanon yläkerrassa sijaitseva biljardisali. Samoin pelaajien käytössä on kaksi tenniskenttää. Tarkoituksena on laajentaa aktiviteettitarjontaa myös vesiharrastusten puolelle. Rakenteilla on myös lohenkalastuksen mahdollistavat fasiliteetit viereiselle Mustionjoelle.

Nordcenterin alueella on jo yli 150 yksityistä mökkiä, mutta klubin käyttöön tarkoitetusta majoituskapasiteetista on huutava pula. Klubitalona toimiva upea Åminnen kartano on kysytty juhlapaikka ja toimintaa kartanossa sekä sen ravintolapalveluiden osalta on ympäri vuoden. Osa Fiskarsin alueella vuosittain yli 150:sta tuhannesta vierailijasta suuntaakin myös ruokailemaan kartanolle.

”Kysyntää on tosi paljon ympäri vuoden, mutta tilan puute tulee esteeksi. Suunnitelmia majoituskapasiteetin lisäämiseksi on jo käynnissä. Rangen viereen on tarkoitus rakentaa 18 kappaletta neljän hengen porukalle mitoitettuja huoneistoja. Kehitettävää kuitenkin on vielä.”, Valo kertoo.

IMG_5104.jpg

Åminnen kartano on haluttu juhlapaikka myös golftoiminnan ulkopuolella.
Åminnen kartano on haluttu juhlapaikka myös golftoiminnan ulkopuolella.
Petteri Patjas

Freamin mittavan kenttäremontin valmistuttua mitään suuria muutosprojekteja golfkentille ei ole suunnittelia. Kehitettävänä kohteena on kuitenkin bunkkerit. Tälle kaudelle tehdään uusi pohjakokeilu yhteen Benzin bunkkereista, jonka perusteella tehdään päätöksiä jatkosta muidenkin bunkkereiden osalta. Nordcenterin kenttämestari käy vuosittain tutustumassa Brittein saarilla sijaitsevassa tutkimuslaitoksessa, jossa testataan uusimpia kentänhoidollisia menetelmiä.

Nordcenterissä kentän hoitoon liittyvää rasitusta ympäristöön mitataan jatkuvasti. ”Kentän vesiesteiden kautta kulkeva vesi, joka päätyy kentältä mereen sisältää tutkitusti 70% vähemmän ravinteita kuin joesta otettaessa. Golfkenttä siis puhdistaa vettä maaperänsä kautta. Kevään kirjoitukset golfkenttien rasituksesta ympäristöön eivät siis perustuneet missään nimessä todellisuuteen. Asioista pitäisi ottaa selvää, eikä kirjoitella toimittajien omien tuntemusten mukaan.”, Valo tähdentää.

IMG_5110.jpg

Fream-kentän korkeuserot avaavat upeita näkymiä.
Fream-kentän korkeuserot avaavat upeita näkymiä.
Petteri Patjas

 

5 nopeaa toimitusjohtaja Markku Valo, NGCC

 

  1. Kuvaile kenttää kolmella sanalla

Benz: Lempeä, kaunis, miellyttävä pelata.

Fream: Haastava, hieno, palkitseva

 

  1. Mikä on kentän signature-väylä?

Benzillä se on ehdottomasti 18. väylä, joka on näyttävä väylä. Freamilla se on minusta merenrantaa pitkin kulkeva 7. väylä.  

 

  1. Mihin vieraspelaajan kannattaa kiinnittää Nordcenterissä huomiota?

Haluamme nostaa palvelutasoa koko ajan. Panostamme siihen, että vieraspelaajan on helppo tulla kentälle ja että hän saa tarvitsemansa informaation palveluista. Nordcenterin hyvin hoidetut harjoitusalueet, Pron palvelut ja mailojen custom-fittaus ovat osa palvelukokonaisuutta.

 

  1. Mikä on klubiravintolan must have-hittituote?

Talon wieninleike. Se on elefantin korvan kokoinen ja koitetaan pitää aina samanlaisena. Kesäaikaan omasta savustamosta saatavaa lohta käytetään myös eri annoksissa.

 

  1. Mikä on paras golf-muistosi?

Portugalissa Sir Henry Cottonin suunnittelemalla Peninan kentällä aloitettiin pelaamaan Cottonin kuoleman jälkeen v. 1988 vuosittain Sir Henry Cotton Memorial Trophy-erikoiskilpailua. Voitin sen ensimmäisenä vuonna ja sain nimen ensimmäisenä Peninan klubilla olevaan yli metrin korkuiseen pyttyyn ja seinän kunniatauluun.

 

  1. BONUS: Hyvä draivi vai pitkä putti?

Pitkä putti.

 

Plussat ja miinukset:

+ Kaksi erittäin hyvin hoidettua huippukenttää, jotka sopivat kaikentasoisille pelaajille

+ Upea kartanomiljöö, jossa on monipuolisia harrastusmahdollisuuksia

+ Hyvät fasiliteetit erilaisten golftapahtumien järjestämiseen

- Freamin korkeuserot saattavat tuottaa joillekin klubipelaajille ongelmia (golfauto on ihan hyvä valinta)

- Majoituskapasiteetti on sesonkiaikaan rajallinen

GoGolf suosittelee

GoGolf suosittelee