Roope Kakolla ja Lauri Ruuskalla vahva lopetus Kataloniassa: ”Maanantaina ladataan akkuja”

Roope Kakko jäi lopulta vain kuuden lyönnin päähän Emporda Challengen voittajalle

Roope Kakko (-12) nousi 14:ksi ja Lauri Ruuska 23:ksi CT:n kisassa Kataloniassa. Viimeinen kilpailu ennen Tour finalia käynnistyy samalla Emporda Linksillä jo tiistaina.

Ranskan Julien Bruen voitti tuloksella -18 Emporda Challengen johon osallistui 108 Tourin pistelistan kärkimiestä.
Roope Kakko (-12)  pelasi kolme viimeistä kierrosta Bruenin tahtiin, ensimmäisellä hän jäi ”telineisiin”, ja kuuden lyönnin päähän ranskalaisesta tuloksellaan 71,par.

Sunnuntaina Kakko iski perjantain tavoin tauluun tuloksen 66,-5, niiden välissä lyöntejä oli lauantaina 69.

”Annoin perjantaista sunnuntaihin aika paljon tasoitusta muille viheriöillä. Peli on uomissaan, siinä ei ole ongelmaa. Maanantaina teen pikku rypistyksen salilla, kentällä pitää käydä myös hakemassa puttiin tuntumaa. Muuta ei kerkeä, lepoa vähän ja sitten top 5-sijoituksen perään tiistaista perjantaihin”, Roope Kakko kertoi mietteensä.

Hyvästä sijoituksesta huolimatta Kakko nousi rahalistalla vain kaksi sijaa 52:ksi. Päästäkseen mukaan finaaliin hän tarvitsee lisätienestejä nykyisten 32 2183 euron lisäksi noin 10 000 euroa noustakseen varmuudella 45:n joukkoon ja Mallorcan finaaliin.

Viides sija ilman saman sijan muita jakajia takaisi tämän. Mahdollista on, että alempikin sijoitus riittää, mutta työlukuna viides tai parempi sija on turvallinen.

Lauri Ruuskalla nousujohteinen kilpailu

Lauri Ruuska ja Matias Honkala pelaavat paitsi paikasta Tour Finaliin, myös parantaakseen CT:n kategoriaansa vuodelle 2022

GETTY IMAGES

Lauri Ruuskalle 23:s sija oli koko uran neljänneksi paras toiseksi ylimmällä sarjatasolla Euroopassa ja selkeä menestys vain lyönnin Kakolle jääneenä.
”Sunnuntai oli minulle hyvä päivä(65,-6). Etenkin ulosmeno oli rautalyöntien osalta mainiota, myös puttaamisen osalta. Toisella tuli haparoitua, mutta sain pelastettua tiukkoja paikkoja. Voin olla tosi tyytyväinen nousujohteiseen peliin”
Kakon tavoin myös Ruuska panostaa palautumiseen. Tässä tulee yhdeksään päivään kahdeksan kilpailukierrosta. Korkeintaan pieni treeni maanantaina, akkuja pitää säästää.”
Lauri Ruuska vetää itse bägiään kilpailussa, Roope Kakolla on Minea Blomqvist-Kakko huolehtimassa mailoista ja pelaajan hyvinvoinnista.

Matias Honkala (71-69,-2) putosi kahden kierroksen jälkeen, mutta pääsee muita kaksi päivää pidemmän valmistautumisjakson jälkeen toiseen kisaan.

Ruuska nousi 97:ksi rahalistalla, Honkala on 87:s. Pääsy Tourin finaaliin Mallorcalle mahdollistuu vain ykköstilalla, Honkalalla on teoreettinen mahdollisuus saada paikka myös sijoittumalla yksinään toiseksi,

Parivaljakon pienempi tavoite on nousta Empordan toisen kisan myötä pistelistalla 70:n joukkoon, joka toisi paremman kategorian CT:lle kaudeksi 2022.
Tämäkin on kovan rutistuksen takana. Honkalalle riittäisi lähes varmasti neljäs tila yksinään, Ruuskan pitäisi yltää kolmanneksi.