Sami Välimäki ylivoimainen ykkönen viheriöillä: ”Nousujohteinen kilpailu, nautin pelaamisesta”

Sami Välimäki nousi viimeisenä päivänä 27:ksi

Välimäki oli tuloslistalla 27:s, Kalle Samooja 45:s. Voiton vei lyönnin erolla Xander Schauffele ennen superyllättäjä Rory Sabbatinia.

Sami Välimäki (70-70-68-67,-9) nousi päätöspäivänä viisi sijaa häviten lopulliselle voittaja Xander Schauffelelle (-18) yhdeksän lyöntiä.
Pronssimitalista lähti uusimaan peräti seitsemän pelaajaa kuusi lyöntiä suomalaista paremmalla tuloksella -15.

”Tämä viimeinen kierros oli paras, jäi vielä birdiepaikkoja käyttämättä sisääntulossa. Nousujohtoinen kisa, nautin olostani kisassa”, Välimäki puntaroi viikkoaan.

Ehdoton iloaihe Välimäen esityksesssä oli puttipeli.
Strokes Gained -tilastossa hän voitti kisan keskivertopelaajaa neljän päivän aikana 6,371 lyöntiä.
Kun vertailuun otetaan tilaston kärkikymmenikön muut pelaajat ( +4,5-3,2 lyöntiä) voidaan yksiselitteisesti todeta Välimäen olleen omassa luokassaan.

Kuten kuva kertoo, Väinö Viitaharjulla ja Sami Välimäellä oli henki päällä Tokiossa

Lehtikuva, Heikki Saukkomaa

Hän oli myös ainoa kisan pelaajista, joka sai puttitilastossa kaikkina neljänä päivänä + merkin numeroidensa eteen.

Hideki Matsuyama oli tällä listalla sunnuntaina pahin sulaja. Kolmen ensimmäisen yhteissaldo oli +3,53.
Finaalikierrokselle toiselta tilalta lähtenyt japanilainen  kirjautti miinusta plussasaldoaan enemmän,  -3,55 pudoten puttilastalla neljänneltä sijalta 32:ksi.

Strokes Gained, putting

Kenttäpeli ei riittänyt kärjen ahdisteluun

Neljän päivän aikana Sami Välimäen kenttäpeli, avaukset ja lähestymiset veivät mahdollisuudet suuremmalta menestykseltä.
Strokes Gained -tilastossa hän oli avauksissa Kalle Samoojan kanssa perättäisillä sijoilla 53-54.

Tiiltä Välimäki hävisi keskivertopelaajalle vajaat kolme lyöntiä, lähestymisissä miinusta tuli 2,1 lyöntiä neljään päivään. Sijaluku oli 45.

Nihkeä startti tyhjensi Kalle Samoojan ilmapallon

Kalle Samoojan ensimmäinen päivä muodostui turkulaisen painolastiksi. Kahdeksan reiän jälkeen yksi alle tuloksessa ollut Samooja pelasi kuusi seuraavaa viisi yli  saaden yhteistuloksekseen tyrmäävät luvut 75,+4.

Kalle Samooja jäi alkukiihdytyksessä torstaina heikon jaksonsa myötä hännille, eikä kolmena viimeisenä päivänä ehtinyt nousta sijaa 45. korkeammalle.

Antti Aimo-Koivisto, Lehtikuva

”Nihkeä startti torstaina tyhjensi ilmapalloni. Toinen kierros (68,-3) oli paras, siinä oli ainesta enempäänkin. Sunnuntaina oli vähiten virheitä ja runsaasti hyvää tekemistä”, Samooja summaili TV-haastattelussa.

Tilastoissa hän oli vahvimmillaan lähestymisissä (+1,3) jossa sijaluku oli 30:s. Avauksissa takkiin tuli yli kolme lyöntiä. Lähipelissä ja putissa Samooja jäi myös myös miinuksen puolelle
 Seuraava kilpailu Samoojalla on Cazoo Classic, joka pelataan Englannissa 12.-15. elokuuta.

”Huomenna kohti kotia. Käydään illalla kisakylässä vähän pyörähtämässä, niin päästään vähän olympiatunnelmaan mukaan.”