Sami Välimäki 13. Dubaissa – taistelee kauden tulokkaan tittelistä seuraavalla viikolla

Sami Välimäki haki helmikuun leirillä Dubaista Omanin voittokisaan puttivireen. Seuraavalla viikolla hän on ison mahdollisuuden edessä Dubaissa

Sami Välimäen (70-68-65-67,-18) ote piti ET:n kisan päätöskierroksella. Hän sijoittuu jo yhdeksännen kerran kuluvalla kaudella 20:n ensimmäisen joukkoon.

Sami Välimäki oli kahdella viimeisellä kierroksella Jumeirah Golf Estatesissa kentän nimen mukaisesti (Fire) liekeissä. Perjantaina hän oli päivän paras, päätöskierroksellakin birdejä syntyi seitsemän kahdella bogeylla maustettuna. Välimäen lopettaessa kierroksensa sijoitus oli jaettu kymmenes, kisan päätyttyä 13. neljän muun pelaajan kanssa

Varmaa on jo se, että tulevalla viikolla samassa Resortissa pelattavassa Tourin finaalikisasssa Välimäki ja Tanskan 19-vuotias superlupaus Rasmus Højgaard  kisaavat  kauden tulokkaan tittelistä.  Højgaardin etumatka pistelistan parhaana tulokkaana supistuu Välimäkeen nähden  hänen karsiuduttuaan meneillään olevassa kisassa jatkosta.

”Luonnollisesti haluan ET:n tulokkaaksi”, Välimäki viestitti GoGolfille kisansa päätytttyä. Aiempina vuosina valinta on tehty pistelistan perusteella.

Sami Välimäen kanta oli se, että koronaviruksen aiheuttamien ohjelman muutosten takia valinnan tekisi raati. GoGolf selvittää asiaa, johon ET:n sivuilta ei löytynyt vielä vastausta.

Välimäestä tulee ensimmäinen suomalaispelaaja, joka pääsee Tourin finaaliin jo tulokaskaudella.

”Päätöskisaa varten tavoitteeni on terävöittää lyömistä pitkillä raudoilla”, hän suunnitteli alkuviikon ohjelmaansa.

Mikko Korhonen (66-69-71-69,-13) lopetti kautensa ryhdikkäästi tehden neljä birdietä loppureiílllä.  ET:n finaali jää pelaamatta, Korhonen oli ennen kisaa pistelistalla 110. Kilpailussa sijoitus on 30. Kauden aikana hän pelasi kahteen otteeseen päätöspäivänä voitosta.  Loukkaantumisista kärsinyt Korhonen ei päässsyt kuin toveittain omalle tasolleen kauden aikana.

Tapio Pulkkasen ( 67-69-73-72,-7)  kaksi ensimmäistä kierrosta lupailivat enemmän kuin mitä lopullinen sijoitus (59.) oli. Pistelistalla Pulkkasen sijoitus (171. ennen kisaa) jää toistaiseksi uran heikoimmaksi.

Meneillään olevasta kisasta karsiutunut Kalle Samoooja pelaa Välimäen tavoin kauden finaalissa, johon otetaan mukaan 60 Tourin parasta.

Ranskan Antoine Rozner teki lauantaina kovan nousun kärkitaistoon ja  on hyvin lähellä elämänsä ensimmäistä ykköstilaa pääkiertueella.