Sanna Nuutinen 16. Sveitsissä – Atthaya Thitikul nousee kohden maailmankärkeä

Sanna Nuutinen jäi toisella kierroksella ratkaisevasti kärkipelaajista sijoittuen lopulta 16:ksi

Thaimaan Atthaya Thitikul (-16) vankisti johtoaan LET:n pistelistalla voittamalla Sveitsin avoimet. Maailmanlistalla Thitikul nousee ykköstilan ansiosta jo 30:n ensimmäisen joukkoon.

Sanna Nuutinen (67-72-70,-7) nousi lauantain finaalikierroksella seitsemän sijaa 16:ksi Golfpark Holzhäusernin kentällä. Euroja Nuutinen kuittasi 3 450 yhteensä 200 000 euron potista.
LET:n pistelistalla hän on 15:n pelaamansa kilpailun jälkeen vankasti kolmannella tilalla. Seuraavan kisansa Nuutinen pelaa jo tulevalla viikolla Ranskassa.

Toisena päivänä erinomaisesti pelannut Karina Kukkonen (75-69-77,+5) putosi tuloslistan 69:ksi.

Voittoon jyräsi päätöspäivänä ohi emäntämaan Kim Metrauxn ja Saksan Sandra Galin  alkuvuodesta 18-vuotta täyttänyt Atthaya Thitikul.
Suomessa majapaikkaa kauden aikana pitäneen juniorin kausi on ollut melkoista menestyskulkua.Tästä kertoo se, että Thitikul oli kalenterivuoden ensimmäiseen kisaansa tullessaan 227:s maailmanlistalla.

Hän on pelannut LET:n kisoja kauden aikana 11, voittanut näistä kaksi ja sijoittunut ET:n ja LET:n yhteiskisaa lukuunottamatta  kymmenen kertaa kuuden ensimmäisen joukkoon. Thitikul jäi Turussa pelatussa Gant Openissa neljänneksi.
LPGA:n kisoja hän on pelannut neljä. Kotimaassaan Thaimaassa järjestetyssä  hän oli toinen, samoin Irlannissa. Evian Championshipissa Ranskassa sijoitus oli viides. Ainoa lipsahdus tuli Women´s Openissa, jossa Thitikul oli 48:s.

Sveitsin voitto nostaa hänet maailmanlistalla nykyiseltä 32:lta sijalta 30:n ensimmäisen joukkoon. Ikää on siis 18 vuotta.

Atthaya Thitikul on selkeästi ”liian hyvä” LET:lle. Kaudella 2022 hän on erittäin todennäköisesti LPGA:n kuumimpia, ellei kuumin tulokas.