Sanna Nuutinen sai LPGA:n pelioikeuden mahtavalla loppukirillä

Sanna Nuutinen onnistui toistaiseksi ainoana suomalaisena saamaan LPGA:n pelioikeueden ensimmäisellä yrityskerralla

Sanna Nuutinen pelaa kaudella 2022 maailman kovimmalla ammattilaiskiertueella varsin hyvällä pelioikeudella.

Sanna Nuutisesta tuli sunnuntaina toistaiseksi ainoa suomalaispelaaja, joka on ensimmäisellä osallistumiskerrallaan onnistunut valtaamaan itselleen paikan 45 joukkoon kivikovissa LPGA:n karsinnoissa.

Nuutisen yhteistulos kahdeksan kierroksen mittaisessa karsinnassa oli -9  (72-67-72-72-72-71-70-69).

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Sanna Nuutinen (@sannan_uutinen) jakama julkaisu

Nuutinen suoriutui loistavasti etenkin kahdeksan kierroksen mittaisessa maratonissa kolmella viimeisellä kierroksella, joita ennen parin alittaminen oli onnistunut vain kerran viidellä kierroksella.

Viidennellä kierroksella Nuutisen kannalta oli huolestuttavaa lisäksi se, että hän hävisi Highland Oaksin kentällä muille karsintapaikoissa kiinni tuolloin olleille pelaajille (top 45) tuloksellaan (72, par) keskimäärin lähes 2,5 lyöntiä.

Kolme viimeistä kierrosta lähes kärkinaisten tahtiin

Kuudennella kierroksella Nuutinen ( 71, -1) oli jo pari sadasosaa keskiarvoa parempi, lauantaina (70, -2) eroa Nuutisen hyväksi oli 0,7 lyöntiä ja ratkaisevalla kierroksella (69,-3) upeasti 2,9 lyöntiä suomalaisen eduksi.

Perjantaista sunnuntaihin Nuutinen selviytyi rajan yläpuolella olleisiin nähden yhteensä keskimäärin 3,6 lyöntiä alhaisemmin tuloksin.

Sijoitus tällä 54-reiän osuudella oli upeasti yhdeksäs kaikista osallistujiista, jota voidaan pitää selkä seinää vasten pelanneelle kauden komeimpana sulkana hattuun.

Sunnuntaina tulosten keskiarvo kortin saaneille oli korkein, 71,9, helpoin torstaina 69,54.

Päätöskierrokselle Keimola Golfia edustava Nuutinen lähti sijaluvulta 34:s, eikä hän jättänyt alkureiíllä epäselväksi sitä, kumpaan suuntaan hän on ratkaisevana päivänä tuloslistalla suuntaamassa.
Neljällä ensimmäisellä hän teki kaksi birdietä, ja oli tässä vaiheessa neljä lyöntiä paremmassa tuloksessa (-8) kuin mikä oli ennuste viimeiselle kortin kuittaajalle (45.sija).

Pitkän par-jonon jälkeen Nuutinen herkutteli päivän kolmannella birdiellään, teki 17:lla bogeyn ja viimeisellä tyylikkäästi kierroksen neljännen birdien.
Kolme viimeistä kierrostaan Sanna Nuutinen pelasi yhteensä kuusi alle parin.  Hänen lopullinen sijoituksensa on 22.

Kiira Riihijärvi kulki kolmella viimeisellä kierroksella tuloslistalla vastakkaiseen suuntaan. Kierrostulokset olivat 77-72-74 (+7). Nuutinen voitti Riihijärveä näillä kierroksilla 13 lyöntiä

Työpaikka LPGA:lle ei karsinnoista Riihijärvelle 60. sijalla aukene.

Tampassa, Floridassa asuva Riihijärvi pääsee karsintamenestyksillään pelaamaan vahvalla kortilla haastajakiertueella, Symetra Tourilla.

Voitto meni Koreaan

Karsintafinaalin sijoituksilla on paljonkin merkitystä pelaajien ilmoittautuessa kisoihin.

Kärkipaikasta kisasivat viimeisillä rei´illä Ranskan Pauline Roussin-Bouchard ja Korean Na Rin An, joka vei lopulta voitin lyönnin erolla tuloksella -33.

Kolmannen sijan nappasi Thaimaan Atthaya Thitikul. joka voitti tällä kaudella Ladies European Tourin rankingin.

.@LETgolf star Atthaya Thitikul is not holding back at week 2 of #QSeries pic.twitter.com/654fxdz6rT

Tämä kolmikko pääsee oletettavasti muutamaa kisaa useammin osallistujalistalle kuin kortin viimeisinä lunastaneet, joiden sijaluku Alabamassa painuu päälle 30:n.

Ladies European Tourin viisi parasta pelaajaa sai suoran paikan karsintafinaalissa. Heistä turnaukseen osallistui neljä pelaajaa (Thitikul, Stephanie Kyriacou, Nuutinen ja Olivia Cowan). Heistä jokainen myös läpäisi karsintaseulan selvästi.