Sanna Nuutinen taisteli voitosta loppuun saakka – hopea ei ole häpeä

Sanna Nuutinen pelaa jo kuudennen perättäisen kisansa tulevalla viikolla Ranskassa

Sanna Nuutinen ylsi uransa parhaaseen sijoitukseen Ladies European Tourilla. LET:n ja LETAS-kiertueen yhteiskisassa voittokin oli lähellä.

Sanna Nuutinen on sijoittunut jaetulle toiselle sijalla Tshekissä pelatussa Ladies European Tourin ja LET Access -kiertueen yhteiskilpailussa.

Nuutisella oli tänään hyvä mahdollisuus nousta kaikkien aikojen kolmanneksi Ladies European Tourin voittajaksi. Aiemmin voittoisasti naisten pääkiertueella ovat pelanneet Minea Blomqvist-Kakko ja Riikka Hakkarainen. Nuutinen nimittäin taisteli kisan voitosta viimeiselle reiälle saakka, mutta ei onnistunut birdien teossa, mikä olisi nostanut hänet uusintaan. Näin voitto meni Carly Boothille, joka pelasi Nuutisen kanssa päätöspäivän kärkiryhmässä. Skotin voittotulos oli -9 (68-69-70).

Nuutinen, joka jäi uusinnasta lyönnin ja pelasi kolme kierrosta yhteistulokseen -8 (67-70-71) jakoi kakkosijan kolmen muun pelaajan kanssa.

David Silvan valmennukseen pari vuotta sitten siirtynyt Nuutinen aloitti päätöskierroksen neljällä parilla, kunnes viidennelle reiälle tuli päivän ensimmäinen bogi. Etuysin neljä viimeistä reikää Nuutinen pelasi pariin.

Takaysin alussa alkoi tapahtua. Hän teki kympille ja yhdelletoista birdiet. Niitä seurasi harmittava bogey, jonka Nuutinen kuitenkin kuittasi heti seuraavalla reiällä birdiellä. Nuutinen oli siirtynyt kierrostaan tulokseen -1, joka ei siitä muuttunut loppukierroksen aikana.

Paljon enemmän tapahtumia sisälsi Boothilla. Hän oli neljän reiän jälkeen jo kolme yli parin, mutta teki kuitenkin kolme birdieä ennen puoltaväliä ja nousi lyönnin Nuutisen ohi.

Booth teki birdiet vielä rei’ille11 ja 13, mutta kaksi perättäistä birdieä rei’ille 14 ja 15 pudottivat hänet kärjestä. Booth kuitenkin kuittasi ne birdieillä rei’illä 16 ja 17, joten viimeiselle reiälle hänelle riitti par voittoon.

Nuutinen kartutti kisassa mukavasti ranking-pisteitä LETAS-kiertueella, jossa hän oli toisena ennen Tshekin-kilpailua. Sijoitus pysyy samana kuitenkin kakkossijan jälkeenkin, sillä kiertueen kärkinainen Englannin Hayley Davis jakoi Nuutisen ja kahden muun pelaajan eli Englannin Charlotte Thompsonin ja Ranskan Anais Meyssonnierin kanssa kilpailun kakkossijaa.

Rankingin kärkikaksikko onnistui kuitenkin tekemään mukavasti pesäeroa heidän takanaan tuleviin pelaajiin Espanjan Laura Gomez Ruiziin, Italian Lucrezia Colombotto Rossoon ja Ruotsin Annelie Sjöholmiin.

Toiseksi paras suomalainen kisassa oli Ursula Wikström, joka pelasi päätöskierroksen yhden yli ja jakoi lopulta 12. sijaa tuloksella -4. Noora Komulainen (-1) oli 20:s ja Krista Bakker (par) 31:s.

Nuutisella on LETAS-kautta jäljellä vielä neljä kilpailua, joten paikka viiden parhaan joukossa alkaa olla viimeistä sinettiä vaille valmis.