Hyppää pääsisältöön
Sanna Nuutinen jäi viimeisen reiän bogeyn johdosta kahden lyönnin päähän uusinnasta
Tristan Jones / LET

Sanna Nuutisen hyökkäys 18:lla päättyi bogiin: "En vaihtaisi pelisuunnitelmaa, seuraavalla kerralla onnistuu"

Sanna Nuutinen sijoittui kolmanneksi Jabra Ladies Openissa, jossa voittaja Pia Babnik sai paikan Evian Championshipiin.

Sanna Nuutisen (72-69-70,-2) tuloskunto jatkuu vahvana, vaikka uran ensimmäisen ykköstila LET:lla jäi myös Evian Resort Golf Clubilla lauantaina todella harmittavan lähelle.
Keimola Golfia edustava Nuutinen kipusi viimeisen yhdeksikön alkuun 11:lla jo lyönnin päähän takanaan pelanneesta kärkikolmikosta.

Yksikään näistä neljästä pelaajasta ei selvinnyt kuivin jaloin viimeisistä reiístä. Nuutinen sortui kahteen bogiin (12,14), ja lähti viimeisellä (18:s, par-5) hyökkäämään takaa-ajoasemassa.

"Tarkoitus oli tehdä birkku tai eagle ja poistua Ranskasta voittajana. Bogi siitä tuli, mutta en vaihtaisi vastaavassa tilanteessa pelisuunnitelmaa. Seuraavalla kerralla onnistuu", viidennen perättäisen kerran LET:lla kymmenen joukkoon selvinnyt Nuutinen kertoi tunnelmistaan.

Birdie olisi lopulta vienyt hänet uusintaan, jossa Slovenian 17-vuotias Pia Babnik kukisti hallitsevan mestarin (2019), Annabel Dimmockin. 
Babnik ja Dimmock tekivät viimeisellä varsinaisella reiällä birdiet, joten viimeinen reikä totisesti ratkaisi.

LET:n kolmesta kisasta ensimmäisen Etelä-Afrikassa voitti konkarisarjaan lukeutuvat Lee-Anne Pace. 
Kahdessa seuraavassa nuoruus on ollut valttia. Ranskan amatööri Lucie Malchirand oli paras Italian avoimissa,  Ranskassa voiton nappasi 17-vuotias Babnik, joka oli kärjessä Etelä-Afrikassa vielä viimeisellä yhdeksiköllä sammahtaen lopulta viidenneksi.

Nyt hän sai uransa ensimmäisen ykköstilan LET:llä kirien puskan takaa ykköseksi. Slovenialainen oli vielä yhdeksän reikää ennen neljä lyöntiä kärkikolmikkoa jäljessä.  Hän pelasi pätkän tulokseen 33,(-3), neljä kärkinaista vastaavasti tulosten 37-40 väliin. 

Sanna Nuutisen harmittavaksi kohtaloksi tuli menettää kisan voitto kahdellava viimeisellä par-viitosella (15,18), jolla hän hävisi Babnikille ja Dimmockille kolme lyöntiä tehtyään molemmilla bogeyt.

Ursula Wikströmin (+6) ja  Krista Bakkerin (+6) sijoitus oli 29:s, ja Elina Nummenpään  (+7) 42:s

Tulospalvelu