Suomalaisilla loistava startti Nordic Leaguessa – Honkala kolmas ammattilaisdebyytissään

Matias Honkala sai ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan komean ykköstilan Hirsalan kilpailusta

Matias Honkala ja Lauri Ruuska avasivat Nordic League -kauden palkintopallisijoituksella.

Matias Honkala ja Lauri Ruuska ovat sijoittuneet kolmanneksi Luminessa, Espanjassa pelatussa Nordic Leaguen kisassa. Kolmatta sijaa jakoi heidän kanssaan kolme ruotsalaista pelaajaa.

Nevas Golfia edustavan Honkalan sijoituksen arvoa nostaa se, että kyseessä oli hänen debyyttikisansa ammattilaisena. Hän siirtyi ammattilaiseksi vajaa viikko sitten pelattuaan sitä ennen menestyksekkään amatööriuran.

Ruuska oli viime vuonna kiertueen rankingin toiseksi paras suomalainen sijoituttuaan kokonaiskisassa 21:nneksi. Linus Väisänen oli 15:s.

Suomalaiskaksikon yhteistulos kolmen kierroksen kisassa oli -6. Voittajalle he jäivät kuusi lyöntiä ja kakkosijastakin neljä. Kummatkin kärkisijat menivät Tanskaan. Voittoon pelasi Marcus Helligkilde ja kakkoseksi Oliver Hundebøll Jørgenssen.

Kaikkiaan viisi suomalaista selvitti cutin. Muut kolme olivat Aleksi Myllymäki (31:s) Väisänen (37:s) ja Mikko Lehtovuori (46:s). Kaikkiaan viivalla oli 13 pelaajaa Suomesta.

Pohjoismaisen kiertueen ”talvisarja” jatkuu jo perjantaina Luminessa. Kauden päätteeksi kiertueen viisi parasta pelaajaa nousee Challenge Tourille.

Edellisen kerran Nordic Leaguesta on ponnistanut haastajatasolle Oliver Lindell, joka vuonna 2016 sijoittui kiertueen rankingissa toiseksi.