Suomalaista golfhistoriaa tehdään toukokuussa – kaksi suomalaista pelaa PGA Championshipissä

Kalle Samooja nousi parhaaksi suomalaiseksi Sveitsissä.

Kalle Samooja on noussut Sami Välimäen seuraksi PGA Championshipiin. Kisapaikan varmistumisesta kertoi ensimmäisenä Golfpiste.

Kalle Samooja pelaa kuin pelaakin parin viikon kuluttua PGA Championshipissä, kirjoittaa Golfpiste. Teneriffalla saavutetun kolmas ja yhdeksäs sija nostivat turkulaisen maailmanlistalla sijalle 109, mikä riitti saamaan kutsun kauden toiseen major-turnaukseen.

Näin ollen kisassa pelaa kaksi suomalaista, mikä tekee siitä suomalaista golfhistoriaa, koska koskaan aiemmin samaan majoriin ei ole päässyt mukaan yhtä useampaa suomalaismiestä.

Jo aiemmin paikan kisassa on varmistanut Sami Välimäki, jonka tuore sijoitus maailmanlistalla on 99:s.

Samooja kertoi Golfpisteen uutisessa, että hän oli saanut tiedon paikastaan PGA Championshipissä maanantaina illalla manageritoimistoltaan.

Samoojan nimi löytyy nyt myös PGA Championshipin osanottajalistalta. Loppujen lopuksi kilpailuun mahtui mukaan vielä maailmanlistan 112:s pelaaja, Englannin Tom Lewis.

Ensimmäisenä rannalle jäi Itävallan Matthias Schwabb, jonka sijoitus maailmanlistalla oli 113.

Samooja oli ennen viime viikon Canary Islands Championshipiä maailmanlistalla juuri sijalla 113, joten yhdeksäs sija kisassa nosti hänet uransa ensimmäiseen major-turnaukseen.

Alun perin Samoojan ei piti jättää kyseinen kisa väliin, mutta hän päätti osallistua siihen juuri päätavoitteenaan nousta juuri PGA Championshipiin. Suunnitelman muutos kannatti, ja 33-vuotias golfammattilainen pääsee nyt ensimmäistä kertaa mukaan golfin arvoturnaukseen.

Miesten majoreihin on ennen Välimäkeä ja Samoojaa päässyt mukaan Mikko Ilonen ja Mikko Korhonen.

PGA Championship pelataan Kiawah Islandissa Etelä-Carolinassa toukokuun 20.-23. toukokuuta. Kisan palkintopotissa on yhteensä peräti 11 000 000 dollaria.