Syrjäyttääkö Collin Morikawa Jon Rahmin maailmanlistan ykkösen pallilta Hawaijin kilpailussa?

Collin Morikawa on suurella todennäköisyydellä seuraava uusi mies maailmanlistan kärjessä

PGA Tourin kalenterivuoden avauksessa huippuvireinen Morikawa hakee revanssia Tigerin kutsukisan ja edellisvuoden mestarien kilpailun viimeisen kierroksen sulamisilleen.

24-vuotias Collin Morikawa on saanut syystäkin paljon suitsutusta kaikkien viiden voittonsa yhteydessä jäätävän kylmään peliin viimeisenä päivänä.
Tilillä ovat jo PGA Championshipin, Open Championshipin, WGC:n Floridan kisan, Workday Championshipin ja DP World Tour Championshipin ykköstilat.

Neljässä ensimmäisessä toisen tilan karvasta tunnetta ovat nuorukaisen voittojuhlissa maistaneet Dustin Johnson, Brooks Koepka, Justin Thomas ja Jordan Spieth
DP World Tour Championshipissa Rory McIlroy johti selvästi ennen viimeisiä reikiä. Morikawan aloitettua voittoon vieneen kirinsä, McIlroy menetti  täysin konseptinsa pudoten seitsemänneksi.

Edellä mainittuja Morikawan kyykyttämiä tähtiä yhdistää se, että he ovat olleet maailmanlistan ykkösinä hämmästyttävästi yhteensä 24 kertaa.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Collin Morikawa (@collin_morikawa) jakama julkaisu

Colli Morikawa kihlasi tyttöystävänsä Catherine Zuun marraskuun lopulla.

Collin Morikawa nousi edelliskaudella maailmanlistan toiseksi. Hänellä oli joulukuussa mahdollisuus sysätä Hero World Openissa neljättä kertaa listakärkenä keikkuva Jon Rahm paikaltaan.
Kolmen kierroksen jälkeen selvässä johdosssa ollut Morikawa koki kuitenkin golfuransa suurimman waterloon. Hän pelasi sunnuntaina 76, hävisi lopulliselle voittajalle Viktor Hovlandille (66) kymmenen lyöntiä jääden pistesijoille.

Kapalua Resortin Plantation Coursella Morikawalle aukeaa toinen mahdollisuus. Mukana on 38 edellisvuoden voittajaa, vain Rory McIlroy on poissa.
Xander Schauffele ei voittanut PGA Tourilla 2021, mutta hän pääsi mukaan tuoreena olympilaisten ykkösenä.

Morikawalla on kaiveleva muisto Bahamalla pidetyn Hero World Challengen lisäksi ensimmäisestä Hawaijin Tournament  of Champions kisasta.
Lopullinen voittaja Harris English oli ennen viimeistä vain lyönnin edellä ja Morikawa hänen parinaan. English voitti lopulta uusinnassa Chilen Joaquin Niemannin, Morikawan tulos sunnuntaina (73, par) oli top 20-pelaajista heikoin, sijaluvuksi tuli seitsemäs.

Viikonlopun kilpailussa Morikawalla on siis toinen mahdollisuutensa nousta maailmanlistan ykköseksi.

Kausien 2018-2021 aikana listaykkönen on vaihtunut vuosittain 3-9 kertaa.
Jon Rahmin vireestä riippuen nimi voi vaihtua heti alkukaudesta, tai jäädä kokonaan vaihtumatta.