Hyppää pääsisältöön
Tammer Golfissa kesä on sujunut kuin siivillä

Tampere kaavoittaa Ruotulaan asuntoja ja Tammer-Golf joutuu muuttamaan - mutta minne?

Tammer-Golfissa eletään mielenkiintoisia aikoja. Kaupungin vuokramailla sijaitsevan kentän tilalle kaavaillaan asuntoja, minkä vuoksi kenttä voi joutua muuttamaan. Nyt esille on tullut vaihtoehto, jossa uusi kenttä rakennettaisiin naapurikunta Pirkkalaan.

Tammer-Golfissa eletään jännittäviä aikoja. Tampereen pormestarin Lauri Lyly kertoi tänään ilmestyneessä Aamulehdessä, että kaavamuutosten myötä Tammer-Golfin kotikenttä joutuu muuttamaan.

"Esillä on kaksi vaihtoehtoa. Joko kenttää siirretään Ruotulassa tai sitten se muuttaa Pirkkalaan. Se loisi Pirkkalaan golfkeskittymän, mikä olisi koko seutukunnan kannalta hyvä asia. Pirkkala on lähellä ja hyvien kulkuyhteyksien varrella", Lyly kertoi Aamulehdessä.

Pirkkala sijaitsee noin viisitoista minuuttia Tampereen keskustasta. RY-pohjaisessa Tammer Golfissa ensisijainen toive olisi pysyä nykyisellä alueella, jossa toiminnanjohtaja Markus Junni näkee suuria mahdollisuuksia. Tulevan kentän sijaintia päättämään on asetettu työryhmä, jossa on niin Tammer Golfin omia edustajia kuin kaupungin virkamiehiä.

"Meidän ensisijainen toive on pysyä nykyisellä alueella. Emme tietenkään tyrmää Pirkkala -vaihtoehtoakaan, mutta näkisimme suuria mahdollisuuksia lajin ja asukkaiden kannalta vain pienellä kentän siirtämisellä Ruotulassa", Junni sanoo.

Junni haaveilee nykyisen tenniskeskuksen ja golfin yhdistämisestä. Mahdollinen kentän siirtäminen Ruotulan alueella vaatisi vain pienen osan nykyisestä ulkoilualueesta. Junnin mukaan golfin, tenniksen ja ulkoilun yhdistävä keskus Ruotulan alueella palvelisi paitsi nykyisiä asukkaita kuin alueelle kaavoitetun 10 000 ihmisen asuinalueen tulevia asukkaita.

"Varmasti uusien asukkaidenkin kannalta olisi hieno asia, että alueella tuotettaisiin monipuolisia liikuntapalveluita. Lisäksi se antaisi mahdollisuuden kehittää valtakunnallisesti merkittävä liikuntakeskus Tampereen keskustan välittömään läheisyyteen, joka kaiken lisäksi nostaisi Tampereen imagoa merkittävästi", Junni näkee.

Kaupunki olisi mukana rahoittamassa kenttää

Markus Junni pitää pakkomuuttoa suurena mahdollisuutena, ei niinkään uhkana. Tammer-Golfissa ymmärretään raitiolinjan ja asuinrakentamisen tarve, kunhan uuden kentän suunnittelu yhdistetään asuntorakentamiseen Ruotulassa. Nykyinen kenttä sijaitsee savi- ja suopohjalla, eikä ole helppohoitoisin etenkään sateisina kausina.

"Tämä on Suomen mittakaavassa ensimmäinen projekti, jossa kaupunki osallistuisi merkittävästi uuden kentän rakentamisen kustannuksiin. Toki nykyisellä kentällä tullaan joka tapauksessa pelaamaan vielä vuosia, sillä kentän rakentaminen kestää aikansa. Eikä vielä ole edes tietoa mihin se rakennetaan", hän huomauttaa.

Vuonna 2015 Ruotulan alueelle suunniteltiin 3 000-5 000 asuntoa. Kenttäarkkitehti Lassi-Pekka Tilander oli jo piirtänyt suunnitelman, jota ei koskaan ehditty toteuttaa

"Sillä suunnitelmalla olisimme rakentaneet noin puolet kentästä uusiksi ja loput olisi jäänyt asuntojen alle. Nykyisellä suunnitelmalla kenttä täytyy siirtää kokonaan. Odotetaan ja katsotaan minkälaiseen tulokseen työryhmä tulee päätymään, keväällä tiedämme enemmän."

GoGolf suosittelee