Tapio Pulkkanen on edelleen asemissa: ”Paremmalla iskulla kolmanteen päivään”

Tapio Pulkkkasella on paljon voitettavaa kilpailun kahdella viimeisellä kierrroksella

Suomalaispelaajat ovat aiemminkin tehneet vahvoja debyyttejä Race to Dubai -sarjan päätöskilpailussa

Tapio Pulkkanen (67-74,-3) oli ymmärrettävästi pettynyt perjantain esitykseensä Emirates Estatesin Earth Coursella.

Väyläosumia oli kolme, avauksissa hän on kahden päivän jälkeen Strokes Gained -tilastossa selvällä marginaalilla viimeinen.
Ongelmakohta on paikallistettu, eikä Hattu-Tapio jäänyt tuleen ihmettelemään epäonnistumistaan.

”Päivä oli kokonaisuudessaan hyvin hankala. Takaysillä sain vähän juonesta kiinni. Kolmannelle kierroksella kaivetaan peliä iskuun”, hän suunnitteli.

Lauantaina Pulkkasen peli käynnistyy 8.25 yhdesssä Joakim Lagergrenin kanssa. Sama mies oli peliseurana avauskieroksella suomalaisen iskiessä tauluun luvut 67,-5.

Mikko Ilonen, Sami Välimäki ja Kalle Samooja tekivät vahvat debyytit finaalikisaan

Kaksi viimeistä kierrosta avaavat sijalukua 26:s jakaville pelaajille vielä hienon mahdollisuuden nousta jopa kärkitaistoon seitsemän lyönnin takaa.
Ennen Pulkkasta suomalaisista finaalikisaan ovat tiensä selvittäneet Mikko Ilonen (3x), Mikko Korhonen (2x), sekä edelliskaudella Sami Välimäki  ja Kalle Samooja.

Välimäki taisteli vielä sunnuntaina 17:lle tullessaan jopa kisan voitosta, mutta otti kolme puttia birdiepaikasta ja teki viimeiselle vain parin jääden viidenneksi. Palkintorahaa hän kuittasi 191 000 euroa ja tuli valituksi kauden tulokkaaksi ET:lla.

Kalle Samooja lopetti vahvan kautensa sijoittumalla yli 60:n pelaajan joukossa sijalle 23. Mikko Ilonen(19.) osoitti valmiutensa menestyä tähtien joukossa ensimmäisellä kolmesta osallistumiskerrallaan 2013. Myöhemmät sijoitukset olivat 55:s ja 50.

Mikko Korhosen parempi sijoitus (28.) tuli 2019, debyytissään vuotta aiemmin hän oli 57.

Tanskalaisilla on henki päällä

Harva jos kukaan olisi voinut uskoa, että loppukauden kymmenestä perättäisestä kilpailusta tanskalaiset voittavat neljä. Vielä ihmeellisemmäksi saavutuksen tekee se,  että ykköseksi ylsi jokaisella kerralla eri mies.  Rasmus  Rasmus Højgaard ja kaksoisveljensä Nicolai juhlivat perättäisillä viikoilla isoissa kisoissa Sveitsissä ja Italian avoimissa, Jeff Winther pusersi ykköseksi Mallorcalla ja JB Hansen edellisviikolla Dubai Championshipissa

Kvartetti on todella kovassa iskussa myös meneillään olevassa kisassa. Ennen viikonloppua Hansen oli kahdeksas, Winther ja  Højgaardin veljekset sijalla 13.

Pohjoismaalaisten esitys on ollut varsin vahva ennakko-odotuksiin nähden, Alexander Björk jakaa neljättä sijaa, Pulkkanen ja Lagergren ovat hekin listan ensimmmäisellä puoliskolla

Rory McIlroy ja Collin Morikawa suurimmat suosikit

DP World Tour Championshipiin tulee lauantaina jo hurjasti lisää mielenkiintoa, kun kolmanneksi viimeisesssä ryhmässä kiertävät Rory McIlroy ja Collin Morikawa.
McIlroylla on mahdollisuus päättää isojen kisojen osalta heikosti mennyt kautensa kahteen voittoon, joista Dubain ykköstila olisi ennätyksellisesti kolmas tässä kisassa. Bonuksena tulisi vielä nousu ET:n Career Money listan ykköseksi.

Collin Morikawan asema Race to Dubai -listan kärjessä on todella vahva. Pahin uhkaaja Billy Horschel on peräti kahdeksan lyönnnin päässä, jonkun muun potentiaalisen kandidaatin nousu listan kärkeen vaatisi tuloslistan keikahtamista niin monilta osin täysin uusiin asemiin, että ne ovat käytännössä vain teoreettisia.

Morikawalla on varmasti vahvana mielessään tuplapotti, myös meneillään olevan kisan ykköstila. Yhdessä ne toisivat hänelle viiden miljoonan dollarin (4,375 milj. €) potin.

DP World Tour Championshipin ykköstila on läpi sen historian (2009-) mennyt raskaan sarjan tähdelle, yllättäjät ovat jääneet nuolemaan näppejään. Morikawan tai Horschleyn viedessä Race to Dubai -listan kuninkuuden, myös mahdollinen USA:n pelaajan voitto meneillään olevassa kisassakin olisi historiallisesti ensimmäinen.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kisan kolmannen päivän suorana klo 09.00-15.30