Tapio Pulkkanen uran parhaan kauden jälkeen: ”Draivaamisen parantuessa odotukset tulevalle vuodelle ovat korkealla”

Tapio Pulkkanen pelasi kauden aikana 26 kilpailua ansaitsi lähes 500 000 euroa

Tapio Pulkkanen (67-74-75-76,+4) loisti avauskierroksella, kiersi toisen päivän Rory McIlroyn kanssa, mutta ei saanut kolmella viimeisellä kierroksella peliään kasaan.
DP World Tour Championshipin voitti näytöstyyliin Collin Morikawa.

Tapio Pulkkaselle pääsy mukaan ET:n finaalikilpailuun ensimmäistä kertaa neljännellä pääkiertuekaudella oli yksi lukuisista edistysaskelista.
Torstain jälkeen toisena ollut Pulkkanen oli kolmella viimeisellä kierroksella ulkona parhaasta pelistään, etenkin avauksistaan, pudoten tuloslistalla loppuun pelanneista viimeiseksi.

Voittaja Collin Morikawaan (-17) eroa kertyi lopulta hurjat 21 lyöntiä. Viimeisenä päivänä Morikawa näytti jäävän kärkimiesten junasta oltuaan 11:n jälkeen päiväänsä vain yhden alle kilpailussa kuudentena.
Seitsemän viimeistä hän pelasi viisi alle jättäen Matt Fitzpatrickin ja Alex Björkin kolmen lyönnin päähän.

Pöytä oli vielä 13:n pelatun reiän jälkeen ykköstilan osalta katettu Rory McIlroylle. Hän jätti kuitenkin tekemättä par-viitosella (14.) birdien.
Seuraavalla epäonni koitteli kaltoin mestaria, jonka lähestyminen osui tankoon. Pallo sukelsi bunkkeriin ja bogin myötä McIlroyn korvien väli oli jo epävireessä. Viimeisillä neljällä hän teki kolme bogia pudoten piikkipaikalta kuudenneksi.

Avauspäivän jälkeen Pulkkanen oli lyönnin maailmanlistan kakkosta ja tuoretta Race to Dubai -listan kuningasta edellä.
”Tiiauspaikalta oli aika hankalaa läpi kisan. Kolmella viimeisellä kierroksella en sitten saanut mitään aikaiseksi”, Pulkkanen myönsi kisan päätyttyä.

Ensimmäisen ET-kauden (2018) jälkeen Pulkkasen kaksi seuraavaa kulkivat alavireisesti tuloksilla ja rankingeilla mitaten.

Päättyvän vuoden alku oli myös vaatimaton, peli alkoi kulkea vasta toukokuulla jolloin Hattu-Tapio saavutti uransa ensimmäinen mitalisijan (3.)  Teneriffalla.

Tästä käynnistyi aivan uusi ajanjakso. 19:n viimeisen kisansa aikana Pulkkanen karsiutui vain viidesti, jäi niukasti toiseksi Prahan kilpailussa ja saavutti lukuisia sijoituksia 25:n joukkoon.
Maailmanistalla sijoitus (246.) on parantunut toukokuusta 375 sijaa. Kierroskeskiarvo 70,51 on uran ylivoimaisesti paras, vuosiansiotkin  lähes 488 000 euroa.

Rautalyöntien parantuminen tuonut tulosta

Pulkkanen vaihtoi vuodenvaihteessa mailamerkkiä ja palloa, siirtyen Titleistin talliin.
”Välineiden vaihto oli merkittävä tekijä sekin. Raudoilla olen ollut edellisiä kausia parempi, puttaaminen on myös kehittynyt.”

Pulkkanen nostaa esiin myös muutoksen rutiineisssa lyöntiin valmistautumisen suhteen.
”Tunsin olevani kentällä pelaamassa ja toteuttamassa lyöntejä. Aiemmin olen turhan paljon käyttänyt energiaa miettiessäni, miten se tapahtuu.”

Dubaissa Pulkkanen otti raskaasti lukua draivaamisen osalta. Jokaisena päivänä Strokes Gained -tilastossa nimen edessä oli miinusmerkki, kierrosta kohden hän hävisi kisan keskivertopelaajalle 1,8 lyöntiä tiiaupaikoilla ja oli listan viimeinen.

”Pitää tutkiskella miten se osio saadaan paremmaksi”, ET:n pitkälyöntisimpiiin pelaajiin muillakin mailoillaan lukeutuva Pulkkanen suunnittelee.

Uuden nimen saava kiertueen loppuvuodesta pelattaviin kolmeen Etelä-Afrikan kilpailuun hän ei osallistu.
”Seuraava kisa on Abu Dhabissa tammikuun puolivälin kieppeillä. Lyömisen osalta en osaa tarkemmin arvioida treenin käynnistymistä, mutta fysiikkatreenit ovat edessä jo tiistaina.

”Draivaamisen parantuessa odotukset tulevan kauden osalta ovat kyllä korkealla”, koko urallaan 105 kilpailua pääkiertuella pelannut Tapio Pulkkanen määrittää.