Hyppää sisältöön

Tutkimus: Nämä ovat kolme yleisintä virhettä, joihin vasta-alkaja sortuu

Matkapuhelinsovellus paljasti aloittelevien golfarien kolme yleisintä virhettä. (Kuvituskuva)

Uusien golfarien yleisimmät virheet liittyvät svingin perusasioihin eli otteeseen ja alkuasentoon, paljastaa tutkimus. Tämä on hyvä asia, sillä ne on helppo korjata.

Oletko aloittanut hiljattain golfin? Eivätkö lyönnit lähde toivotulla tavalla? Siinä tapauksessa lue tämä juttu, sillä siitä voi olla apua svingiongelmiisi.

Tunnustettu amerikkalainen golfopettaja Joe Plecker tutki tekoälyä hyväksikäyttävän svingisovelluksen Swing Indexin tuottamaa dataa ja listasi Golf.comille kolme yleisintä virhettä, joihin uudet pelaajat syyllistyvät.

Yleisin virhe on ylemmän käden otteessa, joka on aloittelijoilla usein väärä. Oikeakätiset pelaajat tarttuvat vasemmalla kädellä väärin mailasta, mikä johtaa erilaisiin ongelmiin. Plecker suosittelee ottamaan mailasta kiinni neutraalilla otteella eli niin, että vasemman käden etusormen ja keskisormen rystyset näkyvät alkuasentoon.

Otteita on kolme erilaista, mutta perusasiat niissä kaikissa on samat.

Otteita on kolme erilaista, mutta perusasiat niissä kaikissa on samat.

Getty Images

Toiseksi yleisin virhe löytyy vasemman käden otteessa. Toisin sanoen, aloittelijoiden pitäisi kiinnittää erityistä huomiota otteeseen. On mahdotonta lyödä toistettavasti hyviä osumia ja suoria lyöntejä, mikäli ote on väärä.

Oikealla kädellä tulisi tarttua mailasta kiinni siten, että peukalotyyny tulee vasemman käden peukalon päälle. Muuten oikealla kädellä voi tarttua kiinni enemmän siten, että maila on sormilla.

Grippejä on kolme erilaista. Interlock-otteessa (Tiger Woods) oikean käden pikkurilli ja vasemman käden etusormi menevät ristiin. Vardon- eli overlap-otteessa (Edoardo Molinari) pikkurilli asetetaan etusormen päälle. Sitten on vielä baseball-ote (Tommy Gainey), jossa kädet ovat vierekkäin.

Tässä hyvä vinkkivideo grippaamiseen:
 

Kolmanneksi yleisin virhe liittyy alkuasentoon. Swing Index -sovelluksen datan perusteella suurin osa vasta-alkajista seisoo joko liian suorassa tai kumarassa asennossa, jotka aiheuttavat joko paksuja tai ohuita osumia.

Kannattaa siis laittaa ihan alkuun alkuasento kuntoon ja siihen löytyy hyviä vinkkejä esimerkiksi tältä Peter Erofejeffin svingivideolta.

Etsi luettavaa