Ursula Wikströmillä vahva päätöskierros Ruotsissa – Maja Starkille ylivoimainen voitto

Maja Stark (vas.) voitti kisan kakkosen Linn Grantin neljälllä lyönnillä
Maja Stark(vas.) ja Linn Grant kirittivät toisiaan loppukesästä 2021 Ruotsin LET-kisassa, jossa Stark oli vahvempi. KUVA: LET

Ruotsin superlupaus Maja Stark (-9) ei antanut viikonloppuna takaa-ajajilleen mitään mahdollisuuksia Kristianstad Golf Clubilla

21-vuotias Maja Stark (-9) ja vuoden vanhempi Linn Grant (-5) antoivat Creekhouse Ladies Openissa ruotsalaiskatsojille ilonaihetta kaksoisvoitollaan. Kolmannen sijan saavutti vasta 18-vuotias Suomessa majaa kesän pitävä Thaimaan Atthaya Thitikul (-3), joten nuoret tulevaisuuden tähdet näyttiävät kokeneemmille.
Kärkikolmikon kaikilla pelaajilla on toki näyttöjä jo majoreissa pärjäämisestäkin, joten yllätyksenä menestys ei tullut.

Maja Stark on pelannut amatöörinä kaksi majoria, molemmat US Openeita. Sijoitukset ovat 13. ja 16.

Sanna Nuutinen lähti viimeiselle kierrokselle kymmenenneltä sijalta. Hyvän ulosmenon jälkeen hän käväisi jo viidentenä. Sisääntulon loppupuolella tulleet kaksi tuplaa pudottivat Nuutisen sijalle 18.  tuloksella 76,+4. Yhteistulokseksi tuli +5.

Samaa sijaa jakoivat  päivän parhaisiin kuuluneen tuloksen 69,-3 tehnyt Ursula Wikström sekä Krista Bakker.
Elina Nummenpään (+10) sijoitus oli 35., Tiia Koiviston (+12) 44.
Kisan palkintopotissa oli  400 000 euroa, joten suomalaisillekin tilitetään kohtuulliset korvaukset.