Väittävät, että golf on hidasta – speedgolfarit painoivat yhdeksän reikää alle vartissa

Erik Myllymäki ja Jari Pitkälä olivat Speedgolf Tourin toisen osakilpailun kaksi parasta.

Gumböle Golf ei mainosta itseään turhaan Suomen nopeimpana kenttänä. Jari Pitkälä kiersi sen Speedgolf Tourin kilpailussa alle 35 minuutissa, mikä ei edes riittänyt voittoon.

Perjantaina pelattiin Gumböle Golfissa Speedgolf-kilpailu hieman uudella konseptilla. Ensin pelattiin yhdeksän reikää yhdellä mailalla niin nopeasti kuin jaloista pääsi ilman, että laskettiin lyöntejä. Jälkimmäinen ysi pelattiin sitten normaalien speedgolf-sääntöjen mukaan eli juoksuajan lisäksi huomioitiin myös lyönnit.

Lopuksi ysien tulokset laskettiin yhteen ja saatiin selville voittaja. Se oli tälläkin kertaa Erik Myllymäki. Nokia River Golfia edustava ammattilainen voitti myös kiertueen avauskilpailun kuukausi sitten Tapiolassa.

Myllymäen aika etuysillä oli huima 14 minuuttia 49 sekuntia. Myllymäki ei kuitenkaan ollut etuysin nopein, sillä Kytäjä Golfin Jari Pitkälä oli häntä neljä sekuntia ripeämpi. Lopputuloksissa Pitkälä sijoittui toiseksi.

Eroa miesten välillä oli lopulta vain puolisen minuuttia, sillä Pitkälä hävisi takaysin Myllymäellä vain lyönnillä (Myllymäki 36 ja Pitkältä 37 lyöntiä), mutta oli tätä juoksuajoissa yhteensä 28 sekuntia nopeampi.

Myllymäen speedgolf-tulos oli 70,51 ja Pitkälän 71,24. Aikaa 18 reiän pelaamiseen Pitkälä käytti noin 34 minuuttia. Turhaan ei Gumböle Golf mainosta itseään pääkaupunkiseudun nopeimpana kenttänä.

Kolmanneksi kisassa sijoittui Aura Golfin Marko Kuningas, joka jäi voittajasta vajaa viisi minuuttia tai lyöntiä. Speedgolfissa yksi lyönti vastaa yhtä minuuttia.

Speedgolfin maailmanmestari Mikko Rantanen oli neljäs – hän hävisi turkulaiselle vain sekunnin.

Gumbölen kisassa pelattiin ensin tasainen takaysi, joka on mäkisempää etuysiä hieman lyhyempi ja nopeampi. Juoksumatkaa ensimmäisen yhdeksän reiän aikana pelaajille kertyi noin 3,3 kilometriä. Jälkimmäiset yhdeksän reikää on noin 200 metriä pitempi.