Välimäelle uran toistaiseksi paras sijoitus maailmanlistalla – Hovland kolkuttelee kympin kärkeä

Viktor Hovland

Sami Välimäki on tuoreella maailmanlistalla neljänneksi paras pohjoismaalainen pelaaja.

Sami Välimäki sijoittui lauantaina 13:nneksi Golf in Dubai -kilpailussa ja nousi kaksi pykälää myös golfin tuoreella maailmalistalla.

Nokialaisen uusi sijoitus on 85:s, mikä on nousujohteisen uran toistaiseksi paras. Aiempi ykkösnoteeraus oli muutaman viikon takaa, kun hän oli rankingissa 86:s.

Välimäen nousu maailmanlistalla on ollut kovaa, sillä vielä vuosi sitten hän oli rankingissa 400. sijalla.

Vuoteen on kuitenkin mahtunut paljon menestystä European Tourilla: esimerkiksi yksi voitto, yksi kakkossija ja yhteensä neljä sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon. Tällä viikolla päättyvässä European Tourin rankingissa Välimäki on ennen DP World Tour Championshipiä sijalla 18 ja kolmesta edellisestä kisasta on tullut kolme sijoitusta 20 parhaan joukkoon.

Välimäki on maailmanlistan neljänneksi paras pohjoismaalainen pelaaja. Hänen edellään on yksi golfari Norjasta, Ruotsista ja Tanskasta.

Eilen uransa toisen PGA Tourin osakilpailun voittanut Viktor Hovland, 23, nousi rankingissa kolkuttelemaan jo kympin sakkia. Hän kohosi 15:nneksi oltuaan viime viikolla vielä 26:ntena.

Toiseksi paras pohjoismaalainen on Ruotsin kokenut Henrik Stenson. 44-vuotiaan major-voittajan suunta on kuitenkin ollut alaspäin. Hän oli vuodenvaihteessa sijalla 26, mutta tuoreelta listalta Stenson löytyy sijalta 58.  Sadan parhaan pelaajan joukkoon mahtuu myös Ruotsin Alex Noren. Hän on sijalla 91.

Lisäksi Välimäen edeltä löytyy myös Tanskan Rasmus Højgaard, jonka kanssa Välimäki taistelee European Tourin Vuoden tulokkaan tittelistä.

Vasta 19-vuotias peluri on maailmanlistalla sijalla 82 ja European Tourin rankingissa sijalla 13. Hän on ottanut tällä kaudella kaksi voittoa ja yhden kakkossijan, mutta elokuun lopun voiton jälkeen, Højgaardin pelit eivät ole kulkeneet erityisen hyvin. Kolmesta edellisestä kisasta hän on pudonnut jatkosta.

Vuoden tulokkaan titteli jaetaan pelaajalle, joka sijoittuu korkeimmaille kiertueen rankingissa. Eroa Højgaardin ja Välimäen välillä on ennen päätöskilpailu tanskalaisen eduksi 130 pistettä.

Päätöskilpailussa jaossa on peräti 12 000 pistettä, joten Välimäellä on oivallinen mahdollisuus vielä nousta Højgaardin ohi.