Matilda Castrén pelaa viikonvaihteessa Havaijilla LPGA-kiertueen kisassa. Tällaisilla välineillä Matilda on liikkeellä tällä kaudella.
Matilda Castrén pelaa jälleen viikonvaihteessa LPGA-kiertueella. Hän starttaa kierrokselle klo 7.22 paikallista aikaa. Aikaeron vuoksi Suomessa kello on tuolloin 18.22.
Kyseessä on suomalaisen toinen LPGA-kisa tällä kaudella. Ensimmäinen päättyi kahteen kierrokseen muutaman lyönnin marginaalilla.
Jouluna Castrén vieraili Suomessa harjoittelemassa. GoGolf tutustui tuolloin Castrénin työkaluihin Malmin Green golfissa, jossa hän treenasi valmentajansa PetteriNykyn kanssa.
Matilda kuuluu Titleistin talliin, joten kaikki 14 mailaa ovat yhdysvaltaismerkiltä.
Neljä suurta välinemerkkiä hallitsevat Mastersissa menestyvien bägejä. Srixonin varusteilla pelaava ei ole vielä vihreää takkia ylleen saanut.
Kello on Tokiossa paikallista aikaa 3.40 aamuyöllä, kun Hideki Matsuyama ja Xander Schauffele lähtevät Augusta Nationalilla Mastersin viimeiselle kierrokselle. Koskaan aiemmin japanilaispelaaja ei ole johtanut majoria – minkään kierroksen jälkeen.
Matsuyaman neljän lyönnin johto herättää japanilaisia sankoin joukoin jännittämään sitä, joko myös miespuolinen golfari saavuttaisi voiton majorissa. Kädet hikoavat myös välinevalmistaja Srixonin omistajilla ja johdolla.
Matsuyama pelaa spoonia ja hybridiä lukuunottamatta Srixonin ja samaan yrityksen omistukseen lukeutuvan Clevelandin (wedget) välineillä.
Mastersia ei ole vallattu Srixonin välineillä, nyt siihen avautuu loistava mahdollisuus. Open Championshipin (2019) hallitseva mestari on Shane Lowry. Mastersin voitto maailman ylivoimaisesti suurimmalla markkina-alueella Augusta Nationilla olisi kuitenkin huomattavasti merkityksellisempi etenkin kaupallisilta vaikutuksiltaan.
Neljä suurta hallitsee markkinoita
Golfalalla neljä suurta välinemerkkiä hallitsee huippupelaajien bägejä.
Nike vetäytyi golftuotteiden valmistuksesta ja markkinoinnista lyhyeksi jääneen markkinoille tulon jälkeen.
Vuoden 2010 kisasta alkaen Masters on voitettu viiden eri tuotemerkin mailoja ja palloja käyttäen. Charl Schwartzel toi Nikelle sen viimeisen The Mastersin voiton 2011.
Tämän jälkeen kakku on jaettu ykköstilan osalta Titleistin, Taylor Maden, Callawayn ja Pingin kesken. Srixon, Mizuno, Bridgestone ja Cobra lukeutuvat myös kaupallisesti merkittäviin huippubrändeihin, mutta ne jäävät "Big Fourille" näkyvyyden osalta tähtipelaajien yhteistyökumppaneina.
Mastersissa kymmenen vuoden jaksossa tuotteitaan ovat saaneet voittajien bägiin isojen lisäksi vain Bridgestone, jonka pallolla Tiger Woods voitti 2019, sekä Artisanin wedget, joita Patrick Reed käytti 2018.
Kun Niken vuosi 2011 jätetään pois, kymmenen kisan (2010-2020 ) voittajien välineet ovat jakautuneet pelaajittain seuraavasti:
Driverit:
Taylormade 3
Ping 3
Callaway 2
Titleist 2
Raudat:
Taylormade 3
Callaway 3
Ping 2
Titleist 2
Wedget:
Taylor Made 3
Titleist 2
Callaway 2
Ping 2
Artisan 1
Putterit:
Titleist ( Scotty Cameron) 3
Callaway (Odyssey) 3
Taylormade 2
Ping 2
Pallo:
Titleist 5
Taylormade 2
Callaway 2
Bridgestone 1
Mailat ja pallot yhteenlaskettuna Titleist (14) on tällä mittarilla Mastersissa menestyksekkäin. Mikäli pallot jätetaan pois, kokonaislistan kakkonen Taylormade (13) on ykkönen. Callaway (12) on tiukassa tuntumassa, Ping (9) jää neljänneksi jättiläisten painissa sen johdosta, että sillä ei ole omaa palloa.
Seitsemän pelaajan ja neljän välinevalmistajan finaalipäivä Augusta Nationalilla
The Mastersissa Hideki Matsuayama (-11) on omilla luvuillaan ennen sunnuntain kierrosta. Voitto saisi Japanissa golfia seuraavien lisäksi Srixonin väen, sekä Tokion olympialaisten eteen töitä tekevät hyppimään riemusta. Srixon on mailojen ja Clevelandin wedgien lisäksi erittäin vahva tekijä palloissa, joiden markkinointi saisi yhden vahvan argumentin lisää.
Justin Rose (-7) pelaa sopimuksettomana miehenä Srixonin raudoilla, sekä Taylormaden puilla ja pallolla. Hänen ykköstilansa olisi Srixonille lohdutusvoitto.
Titleistin tallia voittotaistossa edustavat Will Zalatoris (-7) ja Jordan Spieth (-5).
Xander Shauffele (-7) sekä Marc Leishman (-7) saavat menestyksestään bonuksia Callawayn työkalujen käyttäjinä. Kanadan Corey Conners (-6) on Pingin miehiä.
Taylor Madella ei, yllättävää kyllä, ole kärkipäässä yhtään tallin miestä.
Kärkipari Matsuyama - Schauffele lähtee matkaan kello 21.40.
The Mastersia johtava englantilainen on välinesopimusten osalta "freeagent", jonka varustuksessa on kolmen ison valmistajan tuotteita, sekä omaa nimeä kantava putteri.
Justin Rose oli pitkään Taylormaden sopimuspelaaja, joka vaihtoi pari vuotta sitten Honman talliin. Tämä yhteistyö jäi lyhyeksi. Rose on sopimuksettomassa tilassa ja käyttää niitä välineitä, jotka kulloinkin parhailta tuntuvat.
Huomiota herättävää on se että Rosella on Mastersissa käytössään vuonna 2017 lanseeratu draiveri. Myös kaksi muuta puumailaa ovat aiempien vuosien mallistoista.
Avauslyönnit ovat etenkin kuluvalla kaudella olleet Roselle akilleen kantapää. Strokes Gained -tilastoissa hän on 179:s, häviten keskimäärin 0,368 lyöntiä kierrosta kohden kisan muille pelaajille.
Augusta National on aina ollut villeille draivaajille ja taiteilijoille otollinen metsästysmaa, jossa tämän osa-alueen haavoittuvuus ei lyö heti korville.
Esimerkeiksi tästä käyvät Tiger Woods (4x1), Phil Mickelson (3x1), Bubba Watson (2x1), Angel Cabrera (1x1), sekä Augustan sarjamenestyjä, nytkin voittotaistossa oleva Jordan Spieth (1x1, 2x2).
Kahden ensimmäisen kierroksen aikana Rosen pisin avaus (kaikki väylät) oli 293 metrinen. Tämän listan kärkimies oli Gary Woodland (327 metriä).
Väylillä 5 ja 15 kerätyistä draivien keskimitoissa kärkipaikalle (2x2 draivia) nousi Cameron Champ (303 metriä). Rose (266 m) hävisi keskimäärin 37 metriä.
Avauksia hän löi väylälle 20/28 (71%), ollen niukasti keskivertoa parempi (69%).
Käytännössä pahin asia, mitä Augustaassa hyvinkin heikolla avauksella voi kolhuksi tulla, on maski ja pelin jatkaminen olemattomasta karheikosta.
Justin Rosen bägissä 2021 Mastersissa:
Driver: TaylorMade M1 440 (2017) (9 astetta) Varsi: Mitsubishi Tensei CK Pro Orange 70 TX
Spoon: TaylorMade M4 (15 astetta) Varsi: Mitsubishi Tensei CK Pro Orange 80 TX
Puu-5: TaylorMade M6 (18 astetta) Varsi: Mitsubishi Tensei CK Pro Orange
Rolf ja Erja Salonaho ovat myyneet Lahdessa toimivan GolfPoint-välineliikkeen. Jatkajat löytyivät lähipiiristä.
Lahdessa toimiva GolfPoint on saanut uudet omistajat. Golfalan myymälää hieman yli 20 vuotta pyörittäneet Rolle ja Erja Salonaho jäävät eläkkeelle ja toimintaa jatkavat pariskunnan tytär ErikaSalonaho sekä JaniHifumi ja tyttärensä AnnaHifumi.
Yrittäjäpariskunta ehti etsiä jatkajaa yritykselle jonkin aikaa. Salonahot ovat nyt tyytyväisiä, että jatkuvuus GolfPointissa säilyy, sillä Erika Salonaho on työskennellyt yrityksessä jo vuosia, viimeksi toimitusjohtajana.
”Kiitämme Erjaa ja Rollea heidän mahtavasta työstään ja haluamme jatkaa yrityksen pyörittämistä samalla iloisella ja tuttavallisella meiningillä tulevaisuudessakin”, Jani Hifumi sanoo.
Jani ja Anna Hifumi ovat innokkaita lahtelaisia golfareita. He tulivat tutuksi Salonahon perheelle GolfPointin entisinä asiakkaina ja sen järjestämillä golfmatkoilla. Golfmyymälän lisäksi GolfPoint toimii myös vastuullisena matkanjärjestäjänä.
Pääsiäisen aikana myymälää on uudistettu. Talviharjoittelupaikat on otettu pois käytöstä kesän ajaksi, mutta simulaattori ja Trackman ovat asiakkaiden käytössä myös kauden ajan. Trackmania hyödynnetään esimerkiksi välineiden fittauksessa.
”Kaipasimme jo pientä uudistusta ja lisää tilan tuntua myymälään, ja sitä todella saimme, kun otimme lyöntipaikat pois ja muutimme järjestystä täysin. Lyöntipaikat poistamalla saimme puolet enemmän lisää tilaa myymälään”, Erika Salonaho jatkaa.
Uudistuneen myymälän ja uusien omistajien kunniaksi pidetään ”avajaiset” tulevana viikonloppuna 10.-11.4. Erika Salonahon mukaan luvassa on alennuksia sekä Lahden-myymälässä että verkkokaupassa.
Erja ja Rolle Salonaho ovat vetäneet GolfPointin matkoja usean vuoden ajan.
Salonahojen kotialbumi
Rolle ja Erja Salonaho jäävät viettämään eläkepäiviä levollisin mielin, sillä golfissa on nyt käynnissä kova buumi.
”Kun reilut kaksikymmentä vuotta sitten perustimme GolfPointin, golfmaailma näytti aikalailla erilaiselta. GolfPoint on koko olemassaolonsa ajan toiminut perheyrityksenä, ja nyt voimme ilolla todeta että näin jatkuu tulevaisuudessakin, tosin kahden perheen voimalla", Rolle Salonaho sanoo.
GolfPoint toimi aluksi Helsingissä, jossa sillä oli liike Pitäjänmäellä. Lisäksi se pyöritti proshopeja usealla eri kentällä. Kymmenen vuotta sitten liike muutti Lahteen vastaperustettuun Kauppakeskus Valoon, jossa se toimii edelleen. Tuolloin se toimi muutaman vuoden ajan myös Konalassa sijainneessa HLR Academyn talviharjoittelupaikassa.
Nykyään GolfPointilla on kivijalkakaupan lisäksi proshopit Messilässä, Hartolassa ja Iitti Golfissa sekä verkkokauppa. Lisäksi se toimii vastuullisena matkanjärjestäjänä.
"Omasta puolestamme haluamme kiittää kuluneista vuosista. On ollut hienoa saada työskennellä suomalaisten golfareiden kanssa. Voimme olla varmoja siitä että uusi yrittäjäkolmikko kehittää GolfPointin toimintoja niin, että asiakkaidemme on jatkossakin helppo asioida sekä verkkokaupassamme että myymälässämme Lahdessa”, Salonahot kiittävät.
Aivan täysin Rolle ja Erja eivät oloneuvoksiksi heittäydy, sillä he ovat luvanneet auttaa uusia yrittäjiä erilasissa tehtävissä tämän vuoden ajan.
"Ja golfin peluuta varmasti jatketaan, ehkä siihen, ja moneen muuhunkin harrastukseen riittää jatkossa paremmin aikaa", Rolf Saloaho kertoi eläkepäivien suunnitelmistaan Facebook-päivityksessään.
Tamperelainen Pia Helminen oli se onnekas, joka voitti GoGolfin järjestämän messuarvonnan. Olimme mukana, kun Pia kävi Golf Skyn liikkeessä mitoittamassa itselleen uuden välinesetin.
GoGolf järjesti reilu viikko sitten pidettyjen virtuaalisten GoExpo Golf -messujen yhteydessä suuren messuarvonnan, jossa pääpalkintona oli jopa pienen henkilöauton arvosta erilaisia golftuotteita. Arvonta suoritettiin viikko sitten sunnuntaina live-lähetyksessä, ja voittajalle kerrottiin siitä henkilökohtaisesti maanantaina.
Arvonnan voittaja PiaHelminen ei katsonut arvontaa suorana, mutta eräs tuttava oli sen nähnyt ja laittanut siitä viestiä Tampereella asuvalle Helmiselle.
”Kaveri kysyi Whatsapp-ryhmässä, että olikohan voittaja minä”, Helminen sanoo.
Henkilöstöjohtajana työskentelevä Helminen ei ollut täysin varma voitosta, sillä Tampereella asuu hänen lisäkseen pari muuta samannimisiä ihmisiä. Sen verran hyvä kutina Helmisellä arpaonnen suosimisesta kuitenkin oli, että hän päivitti sähköpostia maanantaina vartin välein ja kun puhelin soi kesken astangajoogan online-tunnin, hän otti tauon treenistä ja päätti vastata – luurin toisessa päässä oli kuin olikin iloisia uutisia onnettarelta.
”Ensimmäinen reaktioni oli, että kerrankin minä saan uudet mailat. Oma sisu ei ollut aiemmin antanut periksi laittaa golfmailoihin niin paljoa rahaa kiinni”, Helminen sanoo.
Fittaus kannattaa aina
Yhtenä palkintona arvonnassa oli tosiaan uusi mailasetti. Nyt Pian ei tarvitsisi tuijottaa golfliikkeessä hintalappuja, vaan hän voisi fittauksen yhteydessä valita juuri ne välineet, jotka parhaiten sopisivat hänen svingiinsä.
Kiirastorstaina aamulla Helminen saapui mitoittamaan itselleen uusia golfmailoja Golf Skyn Nokialla sijaitsevaan myymälään. Avukseen hän sai Golf Skyn välineasiantuntija IiroRautavuoren.
Pia Helminen ja välineasiantuntija Iiro Rautavuori ottivat kuvauksen ajaksi maskit pois kasvoilta.
Jussi Miettinen
Henkisenä tukena Pialla oli hänen Mikko-miehensä. Pariskunta pelaa yhdessä Nokia River Golfissa.
Urakka aloitettiin rautamailoista, ja vajaan tunnin jälkeen Rautavuori päätyi suosittelemaan Helmiselle Cobran uusia Radspeed-rautoja. Se sai Pian ja Mikon hiljaiseksi. Pian bägistä löytyy nimittäin entuudestaan Cobran raudat ja matkalla myymälään Mikko oli sanonut, että Cobran mailoja et sitten ainakaan valitse.
Trackman-lyöntianalysaattorin tarjoamat lukemat vakuuttavat kuitenkin pariskunnan ja settiin valittiin Radspeed-raudat kutosesta sand wedgeen tuuman lyhyemmällä seniorivarrella ja neljä astetta standardia flätimmällä lie-kulmalla.
Tätä kaikkea palkinto piti sisällään
Pia Helminen ei ollut koskaan aiemmin voittanut arpajaisissa, ainakaan näin suuressa. Uuden mailasetin lisäksi arvontapalkinto piti sisällään käytännössä kaikkea, mitä golfari tarvitsee. Palkinnon arvo oli jopa 13 000 euroa riippuen siitä, millaisiin välineisiin Pia fittauksessa päätyy.
Uusi mailasetin fitattuna
Golfbägi
Golf Plaisirin tarjoaman golfmatkan Espanjaan
GoGolf Play -pelioikeuden avecin kanssa
Uudet golfkengät
Kolme uutta golfvaatekertaa
12 tusinaa golfpalloja
Cobran lisäksi loppusuoralla olivat mukana kahden muun välinevalmistaja raudat, mutta Pian svingi lennätti pallon Cobrilla hieman pidemmälle kuin Pingin ja Callawayn raudoilla, joten päätös oli sen jälkeen helppo tehdä. Sivusuunnasta katsottuna Pian pallot löytyivät jokaisella kolmella mailalla riittävän pienestä ryppäästä.
“Rautaseiska meni 15-20 metriä pidemmälle kuin vanhoilla mailoilla”, Helminen sanoo tyytyväisenä.
Fittauksen lomassa Helminen kertoi, että tämä oli ensimmäinen kerta, kun hän ostaa itselleen uusia mailoja. Viime kesänä hän oli tosin hankkinut itselleen uuden hiekkamailan, kun vanha oli kadonnut, mutta esimerkiksi putteri on ystävän vanha. Bägistä löytyy myös Mikon äitienpäivälahjaksi ostama, muutaman vuoden vanha hybridi. Sen sijaan raudoilla on ikää yli kuudesta seitsemään vuotta.
Tässä ajassa välineteknologia on mennyt harppauksin eteenpäin, joten ei ihme, että pituuseroa vanhan ja uuden mailan välillä on niinkin paljon.
“Siihen nähden, kuinka vähän Pia käy rangella harjoittelemassa, hän lyö tosi hyviä lyöntejä”, Rautavuori sanoi.
Iiro Rautavuori katsoo näytöltä, millaista dataa Trackman antaa Pia Helmisen golflyönnistä.
Jussi Miettinen
Hyvästä mailanpäännopeudesta kertoo se, että naisten varsien sijaan Pialle oli järkevämpää valita tuuman lyhyemmät seniorivarret, jossa on hieman jäykempi varsi kuin naisten varsissa.
Rautamailojen jälkeen Pialle fitattiin hybridit ja puumailat. Koska raudoiksi valikoituvat Cobrat, tuntui luontevalta kokeilla alkuun samanmerkkisiä hybridejä, väyläpuita ja rautoja. Oleellista on se, että eri mailojen välinen pituusero on sopiva eli noin 10 metriä.
Hybridiksi valikoituu lopulta 24-asteinen Cobran Radspeed, jota täydennetään puuseiskalla ja -viitosella. Koska puuviitonen ja -kolmonen lennättivät pallon suurin piirtein yhtä pitkälle, spoonia ei kannattanut ottaa settiin mukaan. Draiveriksi valikoitui Cobran Radspeed 10,5 asteen nostokulmalla.
Viisikymppiset Espanjassa
Pia Helminen aloitti golfin vuonna 2004, mutta tuolloin perheen lapset olivat sen verran pieniä, että pelaaminen jäi vähiin. Hän aloitti lajin uudestaan vuonna 2014, mutta aktiivista pelaaminen on ollut viimeiset neljä viisi vuotta, jolloin kierroksia on kertynyt 40–50 per vuosi. Pariskunnan kotikenttä on Nokia River Golf.
Tärkeä osa harrastusta ovat olleet golfmatkat. Jouluna Helmiset ovat matkustaneet usein Malagaan ja pääsiäisen tienoilla Belekiin. Seuraavaksi edessä taitaa olla reissu Espanjan Alicanteen, sillä Suomeen rantautunut Pohjoismaiden suurin golfmatkatoimisto Golf Plaisir lahjoitti arvontaan palkinnoksi La Sellan -golfmatkan.
”Täytämme ensi vuonna molemmat 50 vuotta, ja meillä oli suunnitteilla lähteä vuoden päästä kesällä Alicanteen pelimatkalle. Nyt suunnitelmat menevät ehkä tämän osalta uusiksi. Kerrotaan kavereille, että jos haluavat osallistua juhliin, niin sinne mukaan sitten”, Pia naurahtaa.
Iiro Rautavuori, Mikko Helminen ja Pia Helminen pohtivat, mikä olisi Pialle paras putteri.
Jussi Miettinen
Pia Helmisen tasoitus on 25:n luokkaa. Svingin perusteella se voisi olla paljon matalampi, mutta ongelmat alkavat kuulemma lähempänä viheriötä. Rautojen lisäksi settiiin valikoituu myös Clevelandin 58-asteinen CBX-wedge ja Pingin Heppler-putteri, jonka pituutta voi säätää ruuvaamalla. Ehkäpä uudet lähipelityökalut innostavat Piaa jatkossa viihtymään enemmän myös lähipeli- ja puttiviheriöillä? Golfin harjoittelu kun ei ole koskaan ollut Pian sydäntä lähellä.
Pia Helmisen uusi mailasetti:
Draiveri: Cobra King Radspeed XB 10,5°
Puu 5: Cobra King Radspeed 18,5°
Puu 7: Cobra King Radspeed 22,5°
Hybridi: Cobra King Radspeed 24°
Raudat ja wedget: Cobra King Radspeed (6–SW) ja Cleveland CBX 58°
Putteri: Ping Hepler Dyne 2
Ensi kesänä kotimaan matkailua
GoGolf Play -pelioikeuden sijaan Pirkanmaalla asuvalle Pialle tarjottiin mahdollisuutta valita green feetä suomalaisille golfkentille. Pia tarttui tarjoukseen, ja suunnitelmissa on kiertää ensi kesänä ainakin Nordcenterissä, Linna Golfissa ja Kultaranta Golfissa.
“Olemme tehneet kesäisin Suomessa isommalla porukalla reissun Nordcenteriin. Vastaava matka olisi tarkoitus toteuttaa myös tänä kesänä. Kultarantaan meillä on jo matka varattuna”, Pia sanoo.
Pialla on siis tänä vuonna paljon mitä odottaa. Kun uudet välineet saapuvat noin kuukauden tehtaalta häntä varten räätälöitynä, golfkausi Suomessa on jo täydessä vauhdissa.
Golf Skyn välineasiantuntija Iiro Rautavuori uskoo, että Pia tulee nauttimaan pelistä ihan eri tavalla nyt kun hänellä on omaan peliin soveltuvat välineet.
”Vaikka välineiden päivittäminen uusiin saattaa tuntua ihmisistä kovalta hintalaakilta, se auttaa peliä ja kannattaa ilman muuta tehdä. Parasta työssäni onkin se, että voin auttaa ihmisiä tekemään pelaamista mielekkäämpää”, Rautavuori toteaa.
Millaiset ovat Srixonin ZX5- ja ZX7-puumailat? Srixonin välineasiantuntija Johan Lindelöf kertoo.
Srixonin uudet ZX-puumailat on kehitetty yhteistyössä ammattilaispelaajien kanssa. Japanilaisen brändin missiona on lisätä merkin uskottavuutta ja näkyvyyttä tour-pelaajien keskuudessa lähivuosina. Uusi ZX-mallisto on merkittävä askel Srixonille kohti tätä tavoitetta.
Puumailojen visuaalinen ilme on jatkumoa kauniille ZX-rautamailoille. Miellyttävän ja sulavalinjaisen ulkonäön taustalta löytyy teknologiaa, jolla pyritään helpottamaan ja parantamaan pelaajan lyöntiä. Uudet ZX5- ja ZX7-draiverit jakautuvat ZX-rautojen tapaan klubipelaajan ja kilpapelurin mailaan.
Draivereista ZX5 on suunnattu keskitason klubipelaajalle. Ulkomuoto on luottamusta herättävä ja hieman isompi kuin ZX7. Paino on sijoitettu lavassa mahdollisimman alas ja lisäpaino mailan takaosaan. Tämä auttaa pelaajaa saamaan pallon helpommin ilmaan, eli maila tuottaa korkeita ja pitkiä lentokaaria. ZX5 on anteeksiantava draiveri ja siksi loistava valinta pelaajalle, joka kaipaa avauslyönteihinsä varmuutta.
ZX7-draiveri on suunniteltu vastaamaan kokeneemman pelaajan tarpeita. Mailassa on kaksi erillistä painoa lavan takaosassa, mikä helpottaa lentokaaren muokkaamista drawn tai faden muotoiseksi. ZX7 on profiililtaan hieman pyöreämpi ja kruunultaan tasaisempi kuin ZX5, ja tästä syystä se tuottaa hieman poraavampaa lentokaarta.
Tour-pelaajien näkemykset ja mieltymykset on otettu ZX-draiverien suunnittelussa tarkasti huomioon. Toteutus on erittäin onnistunut. Molempia malleja yhdistää kevyt grafiittikruunu ja jäykkä osumapinta. Mailojen rungon ainutlaatuinen rakenne lisää pallon lähtönopeutta ja lyönnin pituutta.
Mallistoon kuuluvat myös ZX-väyläpuut ja ZX-hybridi, jotka on suunniteltu samalla ideologialla kuin ZX5- ja ZX7-draiverit. Pyöreä pohjan muotoilu ja alhaalla sijaitsevat painopisteet auttavat pelaajaa saamaan pallon helposti ilmaan tuottaen korkeita ja pitkiä lentokaaria.
Väyläpuulla on erityisen helppo lyödä väylältä, mutta vaihtoehtoisesti se on loistava valinta myös avauslyönteihin. ZX-hybridi täydentää tätä laadukasta ja pelaajaystävällistä puumailamallistoa. ZX-hybridiä löytyy useissa eri nostokulmissa.