Vierumäen ykkönen voitti koko Challenge Tourin rankingin ja teki tienestiennätyksen – nämä 20 pelaajaa nousivat ET:lle

Marcus Helligkilden peli Challenge Tourilla kaudella 2021 on ollut vakuuttavaa.

Challenge Tour -kausi päättyi sunnuntaina Mallorcalle. Rankingin voitti Tanskan Marcus Helligkilde, joka otti sunnuntaina kauden kolmannen voittonsa.

Challenge Tourin kausi 2021 päättyi sunnuntaina Mallorcalla, jossa pelattiin kauden huipennus eli Challenge Tour Grande Final.

Päätöskilpailun voittoon ylsi Tanskan Marcus Helligkilde. Sama mies juhli voittoa myös elokuussa pelatussa Vierumäki Finnish Challenge -kisassa.

Itse asiassa voitto oli huikean kauden pelanneelle juutille kolmas. Mallorcan finaaliin ja Vierumäen kisan lisäksi hän voitti myös lokakuussa pelatun Swiss Challengen. On siis luonnollista, että hän vei nimiinsä Challenge Tourin rankingin 2021.

Helligkilden häikäisevä kausi tuotti myös kolme kakkossijaa. Palkintorahoja hän kuittasi yhteensä yli 230 000 euroa, mikä on kiertueen uusi ennätys.

Todella vakuuttavasti pelanneelle Helligkildelle voikin povata sangen menestyksekästä uraa ammattilaisgolfin parissa. Semminkin kun Helligkilde pääsi näyttämään taitojaan tällä kaudella kaksi kertaa European Tourilla. Näissä kisoissa hän sijoittui hienosti sijoille 25 ja 12.

Maailmanlistalla Helligkilde nousi voittonsa ansiosta peräti 84:nneksi, mikä ei ole pöllömmin haastajatason pelurilta. Vertailun vuoksi: mahtavaa kautta European Tourilla pelaava Richard Bland on häntä ainoastaan kahdeksan sijaa edellä.

Loisteliaasta kaudesta huolimatta Helligkildeä ei voi pitää kovinkaan tasaisena pelaajana. Mutta silloin kun peli kulkee, hän on lähes pysäyttämätön. Helligkilde sijoittui tällä kaudella 20 parhaan joukkoon kuusi kertaa 19 pelaamassaan kilpailussa eli oli aina sijoittuessaan top 20:iin vähintään toinen.

Cutista hän putosi vain kolme kertaa, mutta muuten sijoitus vaihteli 22 ja 146:n välillä.

Kiertueen rankingissa toiseksi sijoittui Portugalin Ricardo Gouveia ja kolmas oli Espanjan Santiago Tarrio. Gouveija, Tarrio ja neljänneksi rankingissa sijoittunut Julien Brun onnistuivat voittamaan päättyneellä kaudella kaksi kilpailua.

Suomalaisittain kausi Challenge Tourilla ei ollut onnistunut. Road to Mallorca -rankingissa paras suomalainen oli kokenut Roope Kakko, jonka sijoitus oli 53:s. Matias Honkalan ranking-sijoitus oli 89. ja Lauri Ruuskan 95:s.

Kaikkiaan Challenge Tourilta nousi ensi kaudeksi rankingin 20 parasta European Tourille. Tanskalaisia oli yhteensä kaksi ja norjalaisia yksi: Espen Kofstad. Sen sijaan ruotsalaisia ei ollut yhtään.

Saksalaisia nousijoiden joukossa oli peräti neljä. Lisäksi ranskalaisia, espanjlaisia ja skotteja oli kaksi.