World Ranking: Tapio Pulkkanen on nyt Suomen paras golfari

Tapio Pulkkanen on sijalla 40 Foshan Openissa

Golfin maailmanlista päivitettiin maanantain aamuna. Suomalaisittain järjestys muuttui Tapio Pulkkasen saavuttaman Challenge Tour -kilpailun kakkossijan myötä. Pulkkanen nousi Suomen ykköspelaajaksi.

Tämän vuoden tammikuussa Tapio Pulkkanen oli maailmanlistalla 1039:s. Kun vuotta on edetty lokakuun puoliväliin, Pulkkanen löytyy sijalta 187. Viime viikosta hän nousi listalla peräti 37 sijaa. Pulkkanen on tienannut pisteitä keskimäärin 0,96 kisaa kohti.

Pulkkasella on hyvä mahdollisuus jatkaa nousua myös tämän vuoden viimeisissä kilpailuissa, sillä viime vuonna hän ei samaan aikaan juuri maailmanlistalla pisteitä saanut kerättyä. Maailmanlista mittaa pelaajien saavutuksia ”kahden vuoden syklillä”, joten kuka tietää, kuinka korkealle Pulkkanen voi listalla vielä nousta.

Samaan aikaan Mikko Korhonen tippui Italiassa missatun cutin myötä sijalta 204 kymmenen sijaa alaspäin. Korhonen löytyy listan sijalta 214 toiseksi parhaana suomalaisena. Mikko Ilonen otti kolme sijaa takapakkia ja on maailmanlistan 259:s.

Myös Oliver Lindell teki pienen nousun sijoituttuaan Kiinassa jaetulle 10. sijalle. Porvoolainen nousi sijalta 408 sijalle 392. Nelikko on selvästi irti seuraavista suomalaisista, sillä tuhannen joukkoon mahtuvat Kalle Samooja (638), Antti Ahokas (911), ja Roope Kakko (990) ovat kaukana karussa olevasta ryhmästä.

Pulkkanen otti Kiinasta uutiset vastaan tyynesti. Suomalaisia vastaan hän ei urallaan taistele.

”Totta kai se kuulostaa hienolta olla listan korkeimmalla suomalaisista. Listaukseen kuitenkin myös vaikuttaa se, että olen pelannut Mikkojen kanssa eri kiertueella. Suomalaisia vastaan tässä ei kuitenkaan pelailla, vaan toivotaan kaikille menestystä. Tärkeintä on tietää, että listalla on enää 186 pelaajaa edellä”, Pulkkanen sanoi.

Pulkkanen ei ole asettanut itselleen world ranking -tavoitetta. Uran suurin unelma onkin jossain muualla.

”Major-voitto on minulle se suurin unelma”, hän paljastaa.

Tyrrell Hatton voitti taas. Tällä kertaa viimeinen putti toi Italian Openin ykköstilan

Getty Images

Hattonin hurja putki tuonut yllättävän pieni nousun

Italian Openin voittaja Tyrrell Hatton on noussut maailmanlistalla jo sijalle 17. Se ei kuitenkaan ole edes englantilaisen paras sijoitus listalla. Hän oli keväällä pelatun Arnold Palmer Invitationalin jälkeen jo listan sijalla 14.

Vaikka Hatton oli valahtanut listalla jo sijalle 30 PGA Championshipin jälkeen, ei edes neljän kisan kuuma putki ole nostanut häntä kuin 13 sijaa. Se kertoo, kuinka vaikeaa on nousta maailmassa kymmenen parhaan golfpelaajan joukkoon.

Hattonin upeat otteet ja kaksi viimeistä suurkisan voittoa ovat nostaneet listauksen sijalta 29 sijaan 17. Pisteitä kahden viikon aikana hän on kerännyt Dunhill Linksista 34 ja Italiasta 42.

Rankingin kärjessä jatkaa Dustin Johnson 11,65 pisteen keskiarvolla. Jordan Spieth on lähimpänä 10,29 pisteellä. Hideki Matsuyama (8,77), Justin Thomas (8,34) ja Jon Rahm (7.73) mahtuvat myös viiden kärkeen.